Algemeen

900 uur aan opnames 'Avengers: Endgame' en 'Infinity War'

Editors spreken over de grootse uitdaging bij de tweeluik.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Of je de films nu goed of slecht vindt, de Avengers-tweeluik Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) is een hoogtepunt in de filmgeschiedenis. Door de hype, de ontvangst en de uiteindelijke opbrengsten is de film bijna niemand ontgaan. De totstandkoming van de films wordt door de editors beschreven als een "absoluut helse" periode.

Editors Jeffrey Ford en Matthew Schmidt spraken met Business Insider. Ford over de 900 uur aan beeldmateriaal die er beschikbaar was:


"We waren elke dag aan het snijden, we waren aan het verfijnen, aan het uitzoeken wat we opnieuw zouden gaan doen. We moesten uitzoeken wat we zouden gaan afmaken. Het was een constante staat van pre-productie, productie en postproductie, allemaal op hetzelfde moment voor bijna een jaar lang."

Back-to-back
Ford sprak ook over de back-to-back productie-ervaring tussen de enorme producties met een gezamenlijk productiebudget van zo'n 700 miljoen.


"En toen we met dat krankzinnig jaar klaar waren, gingen we direct door met een absoluut helse, bijna onmogelijke postproductieperiode die van januari tot april duurde. Dat was een van de meest intense perioden van filmmaken die ik ooit heb meegemaakt, en ik heb aan heel wat gekke films meegewerkt."3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Maar het eindresultaat mag er zijn!

MarkieMarrk

Avatar

Kan niet wachten op de de extended edition

JMRG

Avatar

@markiemarrk komt er dan een?!

nieuwslaatste nieuws

meest populair