Series en films Marvel Cinematic Universe niet los van elkaar te bekijken

Series en films Marvel Cinematic Universe niet los van elkaar te bekijken

Disney+ Marvel-series hebben impact op films in de bioscoop.

Het lijkt erop dat de 22 films, van Iron Man (2008) tot Avengers: Endgame (2019), in het Marvel Cinematic Universe (MCU) slechts de start zijn van een nog veel groter universum. Naast de films bestonden er al series binnen het MCU (Agents of S.H.I.E.L.D. en Netflix' The Defenders), maar deze hadden nooit impact op de bioscoopfilms. Daar komt nu op zeker verandering in.

Met series als Loki, WandaVision en Falcon & Winter Soldier in de maak krijgen we enkele tv-uitbreidingen op de bioscoopfilms. Die gaan volgens producent Mary Livanos (Captain Marvel) effect hebben op de films. Tegenover ComicBook zei ze:


"Ze zullen de rest van het Marvel Cinematic Universe op meerdere manieren zichtbaar rechtstreeks beïnvloeden. Daarom zijn de kansen met streaming zo aantrekkelijk voor ons bij Marvel Studios. Je kunt het verhaal dan echt uitgebreid uiteenzetten, als een volledig stripboek, als een verhaal met meerdere uitgaven."

Dus neem een Disney+ account!?
Dat willen ze bij Walt Disney uiteraard graag: iedere Marvel-fan met een Disney+ account. De film en serie-afdelingen van Marvel Studios gaan er ongetwijfeld rekening mee houden dat er voldoende fans zijn die de series niet kijken. Zeker in eerste instantie. Zo zal Loki ongetwijfeld voortborduren op het Multiversum, maar of dat snel een niet te missen verhaallijn wordt, valt te betwijfelen.

Overigens verschijnt Disney's OTT-platform in Nederland pas ergens binnen 2 jaar na de Noord-Amerikaanse start in november. Wat doe jij? Neem jij een Disney+ account om het MCU op de voet te kunnen volgen? Houdt de afzonderlijke MCU-series in de gaten op Serietotaal.

NieuwsFilm

meest populair