Chris Hemsworth pleitte voor "lijfsbehoud" van Thor in 'Avengers: Endgame'

Chris Hemsworth pleitte voor "lijfsbehoud" van Thor in 'Avengers: Endgame'

Hij vond dat dit het personage meer gewicht gaf.

In Avengers: Endgame zaten meerdere twists. Sommigen hiervan hadden we kunnen zien aankomen, anderen niet zo zeer. Eentje die we zeker niet zagen aankomen, was Thor die plots dik was. Het personage zat in zak en as na de gebeurtenissen van Infinity War en had zich in de kloof van vijf jaar tussen beide films bediend met fastfood en bier. Waar je bij een dergelijke film zou verwachten dat dit een kortstondige grap zou zijn, bleef Thor de volledige film dik.

Oorspronkelijk was dit niet het plan, eigenlijk zou Thor op een bepaald punt weer als voorheen uitzien. Echter vond acteur Chris Hemsworth dat dit het effect van dikke Thor zou verzwakken. "Het was niet de bedoeling om Thor dik te maken voor een lachertje en dit vervolgens de volledige film zo te laten", aldus Hemsworth. "Zijn emotionele problemen zijn tegen het einde van de film opgelost, maar ik vond het niet logisch dat hij dan ook maar weer opeens slank moet zijn."

Fat shaming
Het feit dat de film van de normaliter gespierde Thor plots een man met een stevige buik maakte, viel niet bij iedereen goed. Er waren een hoop mensen die klaagden over 'fat shaming', met name omdat de andere personages grappen maakten over de stevige Thor. "Ik snap dat de humor die erbij kwam kijken gevoelig ligt voor sommige mensen en dat kan ik begrijpen. We wilden hem echter laten omgaan met zijn emotionele problemen. Naar mijn mening is hij de ideale Thor op het einde van de film, hij draagt wat gewicht", aldus de Australische Marvel-ster.

NieuwsFilm

meest populair