James Cameron wilde alleen samen met Arnold Schwarzenegger terugkeren voor 'Terminator: Dark Fate'

James Cameron wilde alleen samen met Arnold Schwarzenegger terugkeren voor 'Terminator: Dark Fate'

Het was een voorwaarde!

James Cameron maakte van de Terminator-franchise een succes. Maar zijn terugkeer als producent van Terminator: Dark Fate vond niet zondermeer plaats. Cameron laat juist weten enkel terug te zijn gekeerd, omdat ook Arnold Schwarzenegger terug wilde keren. Het was een voorwaarde voor Cameron.

In 1984 verscheen Terminator, de eerste film in de franchise die de carrière van Cameron lanceerde en Schwarzenegger definitief vestigde als een actieheld. In de jaren daarna keerde het duo meermaals terug naar de franchise, maar de laatste jaren werd de boel een stuk minder sterk. Terminator: Salvation en Terminator: Genisys leken de nagels aan de doodskist van de franchise, maar nu mag Tim Miller proberen de boel nieuw leven in te blazen.

Terugkeer Arnie
De terugkeer van Schwarzenegger was voor James Cameron een vereiste om terug te keren. "Ik zei dat ik er dolgraag aan mee wilde werken, maar niet zonder mijn goede vriend die ik inmiddels 35 jaar ken, Arnold Schwarzenegger, zelfs als dit bedoeld is om de franchise over te dragen aan een nieuwe generatie personages. Dus dat is wat we allemaal hebben afgesproken. Daarna stelden we ons de vraag of Linda ook terug wilde keren."

Dat lukte, want de actrice speelt weer de rol van Sarah Connor. In Dark Fate wordt een jonge vrouw achtervolgd door een gevaarlijke Terminator. Sarah Connor, de T-800 en een nieuwe hybride uit de toekomst beschermen haar. Vanaf 1 november in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair