Algemeen

Na 'Bohemian Rhapsody' en 'Rocketman' wil Dexter Fletcher een nieuwe film maken over een ander muziekicoon

De regisseur zou maar wat graag een film maken over Madonna.

door Wouter Drummen om 14:05 in Algemeen
Bryan Singer mag dan wel begonnen zijn aan de film Bohemian Rhapsody, hij werd later ontslagen uit het project en vervangen door Dexter Fletcher, die de film vervolgens afgemaakt heeft. Maar dat is niet de enige biopic die hij gemaakt heeft. Zo is hij ook verantwoordelijk voor de Elton John film Rocketman, waarin Taron Egerton leven geeft aan de wereldberoemde zanger. Fletcher heeft de smaak klaarblijkelijk goed te pakken, want nu wil hij weer een nieuwe film maken over een ander muziekicoon: Madonna.

Fletcher droomt er al een lange tijd van, maar weet niet zeker of het er ooit van zal komen: ''Het lijkt me echt geweldig, het klinkt als een achtbaanrit. Ik vraag me alleen af of Madonna het ziet zitten. Ik zou het er graag met haar over willen hebben. Ik hoop dat ze interesse heeft. Ze heeft namelijk een buitengewoon leven geleid. Als ik nog eens een film maak over een icoon, is het zonder twijfel over Madonna. Zij is echt ongelooflijk''.

De biopic-age
Ondanks het feit dat een film over Madonna nog lang niet bevestigd is, lijkt het dus goed mogelijk dat deze er wel komt, mits de zangeres zelf er interesse in heeft. Na de zeer succesvolle film over het leven van Freddie Mercury en nu die over Elton John, spreken biopics over bekende zangers studio's enorm aan. Zo werd eerder vandaag op FilmTotaal nog aangekondigd dat er een film zal komen over Boy George, de zanger van de Culture Club.

Blijkbaar staan er ook al films gepland over David Bowie, Prince en Celine Dion, om er maar een paar op te noemen. Zouden jullie graag een film over Madonna zien of vinden jullie dat er gewoonweg wat te veel biopics uitkomen?

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Music Cinematic Universe (MCU).

SunChaser

Avatar

Wat BohRap en RocketMan had een shared universe gekund. Fred en Dwight waren goede vrienden in t echt. Plus zelfde regisseur

GreenHornet

Avatar

Ik zou graag een film willen met overleden muzikanten die de wereld gaan redden.

Chrischzz

Avatar

@ Greenhornet -
Dat klinkt als een geweldig concept.

Moviemagic

Avatar

Madonna? Dan komt deze film helemaal niet uit in Rusland want dat wordt één grote pornofestijn. Ik wordt nu ook bang dat dit straks naar Nederland overslaat om over iedereen een film te willen maken en zitten we straks met films over Dries Roelvink, Rapper Sjors, Ben en Ruurd en god wie weet wat nog meer.

omniesbonsai

Avatar

Michael Jackson, zou geweldig zijn
Dat het er nog niet is,vreemd

Joopie Bolero

Avatar

Geen interesse voor een film over Madonna. Ben als Bowie fan wel erg benieuwd naar een film over zijn leven. Dit moet naar mijn mening wel een gedurfd en artistiek project worden, een cliche Rock en Roll verhaal met sex en drugs zou hem te kort doen.

Pronk47

Avatar

Ieder geval liever dan Celine Dion en Boy george.

Guido96

Avatar

Weer een rage wat uitgemolken kan worden. Waar blijft de originaliteit?

EntertainmentWatcher

Avatar

Dat er nog geen echte goede film is over Elvis Presley, of een film over Michael Jackson. Genoeg inspiratie lijkt me. Deze 2 iconen verdienen een film mijn inziens.

Moviemagic

Avatar

^ Elvis Presley is een geweldig idee.

Master Of Films

Avatar

Ik dacht dat hier mensen met filmkennis zaten :(
Of was men de biografiefilm van Elvis al vergeten
Met Kurt Kurt Russell als Elvis in een John Carpenter film.

Frietgezicht

Avatar

Ach die Bohemian Rhapsody was zo’n verschrikkelijke zit dat ik Rocket Man daardoor oversla.
Ik denk dat een film van Johan Nijenhuis over Marco Borsato nog boeiender zal zijn dan dit 3e project.

EntertainmentWatcher

Avatar

@Master of Films:

Ik weet heus wel dat die film er was, alleen vind ik dat geen goede film, beetje ouderwets. Ik zou hem graag in deze tijd gemaakt zien. Die film waar jij het over hebt is 40 jaar oud.

Overigens zou ik een film over Roy Orbison ook wel willen zien, want dat is de zanger met de mooiste stem ooit vind ik, en hij leent zich ook wel voor een film vind ik.

Moviemagic

Avatar

Over Kurt Russel en Elvis gesproken...ze hebben elkaar ontmoet:Ik moet wel bij zeggen dat de film (Elvis 1979) leuk was maar was niet echt een biopic. Deze zouden ze wel moeten maken. Het is lang geleden dat ik die gezien heb maar miste wel wat elementen die nu een film over hem beter tot zijn recht zouden doen komen.

Sunspot

Avatar

Zie liever dit soort films over artiesten die al overleden zijn.

John Wayne

Avatar

Hallo filmkenner Mof, de John Carpenter film was een tv-film, die in Europa in verkorte versie in de bioscoop kwam. Overigens vond ik de tv-film wel goed.

Steve-O

Avatar

Fletcher heeft nou niet bepaald echt een filmische stijl.

Master Of Films

Avatar

EntertainmentWatcher "Ik weet heus wel dat die film er was, alleen vind ik dat geen goede film, beetje ouderwets."
En geef ik alleen aan dat er al een film van Elvis is gemaakt. Dat jij hem niet goed vind is een kwestie van smaak. Trouwens, er zijn zat andere artiesten die nog geen biofilm hebben, bijvoorbeeld een ene Boy George. Of anders de moderne Snollebollekes.

EntertainmentWatcher "Ik zou hem graag in deze tijd gemaakt zien. Die film waar jij het over hebt is 40 jaar oud."
Oh dus je wilt over 40 jaar gaan zeggen dat de Elvis 2019/2020 film te ouderwets geworden :D

Frietgezicht "Ik denk dat een film van Johan Nijenhuis over Marco Borsato nog boeiender zal zijn dan dit 3e project."
Kweet het niet Friet. Over 40 jaar denken mijn persoontje en EntertainmentWatcher waarschijnlijk toch hier anders over. Maar dat zal wel voor elke film uit 2019 gelden :P

John Wayne "Hallo filmkenner Mof, de John Carpenter film was een tv-film, die in Europa in verkorte versie in de bioscoop kwam. Overigens vond ik de tv-film wel goed."
Hallo TV kenner John Wayne, er is ook een mini TV serie van Elvis gemaakt. Met Jonathan Rhys Meyers als Elvis, en werd uitgezonden door CBS. Jonathan won een Golden Globe voor zijn Elvis rol.

tommieman

Avatar

Nou lekker. Zit ik net in t Boy George topic te zeggen. Het zou beter Madonna of Michael Jackson kunnen zijn. En voila. Lijkt me ook dat er iets meer mensen op zitten te wachten.
Madonna of Freddy Mercury(als hij nog leefde) kunnen niet normaal over straat. Ik denk dat onze Jongen George gewoon zonder problemen even melk en sigaretten kan halen

EntertainmentWatcher

Avatar

Een film over George Michael lijkt me trouwens ook wel wat. Ook genoeg stof om een film te maken rondom deze helaas te jong overleden grootheid. Een van de beste zangers aller tijden mijn inziens.

Sunspot

Avatar

^

Haha, ja, heb een andere ervaring mee, kom uit een grote familie en oudste zus met dikke stereo altijd maar George Michael draaien :D

En allerlei posters, ook in toiletruimte haha, groot op deur. Na veel klagen door mij en wat andere familieleden is het toch weggehaald Smiley face.

Maar altijd met een lach erbij, gunden het haar wel, maar dat op toilet ging iets te ver he Smiley face.

Veel grappen over gemaakt, over hoe slecht hij wel niet was, je weet wel, kidneren, jong nog, zij was tiener overigens, natuurlijk.

Maar wil ook wel een film van zien, heeft zeker goeie muziek gemaakt. Maar mooiste nummer van hem vind ik juist samen met Queen, dat optreden ook. Je weet wel, zonder Mercury, al overleden.

NieuwsFilm

meest populair