Waarom 'It: Chapter Two' zeer moeilijk te verfilmen is

Waarom 'It: Chapter Two' zeer moeilijk te verfilmen is

Het Stephen King-verhaal wordt later dit jaar afgerond.

Het is Gary Dauberman die de opdracht kreeg om het script te schrijven voor It: Chapter Two, het vervolg op It uit 2017. De schrijver sprak met CinemaBlend over het vertalen van het boek van Stephen King naar het witte doek.

Dauberman schreef uiteraard ook het script voor het eerste deel van regisseur Andy Muschietti. In gesprek met CinemaBlend gaf hij aan waar de uitdagingen liggen bij het verfilmen van een boek van King, en dan specifiek 'It'.


"Er zijn heel wat uitdagende zaken, en het is een behoorlijk montageproces... want je weet dat je niet al die geweldige scènes erin zult krijgen. Weet je, ze zeggen altijd 'kill your darlings'. Maar het is zo, ze zijn niet mijn lievelingen. Maar ik ben zo'n fan van de boeken en de scènes, en dus is het een uitdaging om beslissingen te nemen, zo van: 'oké, dit wel, maar dat vind ik ook leuk. Is er een manier om de twee ideeën erin te houden door de andere misschien ergens anders naar toe te verplaatsen?' Het is een van die dingen die ik doe om zoveel als mogelijk van het boek te bewaren, in de geest van het boek."


Moeilijk om af te wijken
De scriptschrijver vulde aan dat het extra moeilijk is doordat de boeken van King zo goed werken: "Ik bedoel, er zijn boeken met geweldige concepten, maar ze zijn niet altijd even goed uitgevoerd. Dus dan ben je meer van, 'nou, ik hou van het concept, maar ik maak er zelf wel wat van.' Of het heeft een goede eerste helft, maar de tweede helft is niet geweldig. Dan kun je ervan afwijken. Maar in dit geval is dat niet zo. Het werkt zo goed. Er is een reden waarom de boeken nog altijd populair zijn. Dus je werkt gewoon heel hard om zoveel mogelijk te behouden en het respect te geven dat het verhaal verdient."

Vanaf 5 september is de tweede IT te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair