Dave Bautista was doodsbang toen hij auditie deed voor 'Guardians of the Galaxy'

Dave Bautista was doodsbang toen hij auditie deed voor 'Guardians of the Galaxy'

"O mijn god, het was een nachtmerrie."

De avontuurlijke sciencefictionfilm Guardians of the Galaxy was een groot succes voor Disney, het Marvel Cinematic Universe en schrijver/regisseur James Gunn. Het bracht een vervolg op, schoof aan bij twee Avengers-titels en leverde uiteraard meer werk op voor de hoofdrolspelers. Waaronder Dave Bautista, die Drax the Destroyer speelt. Als we de 50-jarige Amerikaan mogen geloven was het geen makkelijke taak om de rol te bemachtigen. De situatie was zelfs bedroevend.

Zo legde hij zelf uit tijdens het Denver Pop Culture Con: "O mijn god, het was een nachtmerrie. Ik was doodsbang. Destijds was ik ontzettend wanhopig, in bijna drie jaar tijd had ik niet meer gewerkt. Door het worstelen was ik arm geworden en ik was wanhopig om aan de bak te gaan. Twee weken voordat ik auditie ging doen voor 'Guardians' kreeg ik eindelijk een vertegenwoordiger. Hij zei: 'Weet je, ik moest echt vechten om jou hier te krijgen. Het was moeilijk om het klaar te spelen. Ze willen je eigenlijk geen auditie laten doen. Ze willen geen professionele worstelaars, dus verwacht er niet veel van.'"

Hoop
Uiteindelijk pakte het allemaal niet zo dramatisch uit. Bautista vond overal bondgenoten. "Hij had het moreel echt verlaagd, dus ik ging daar naartoe met lage verwachtingen. Ik begreep Drax niet. Dus ik belde mijn acteercoach en vertelde hem dat. En hij flipte, want hij is echt de grootste fanboy. Ook goed, hij zorgde ervoor dat ik onderzoek deed en ik vond een afbeelding van Drax. Ik zei tegen hem: 'Hij lijkt precies op mij!' Hij nam het hele proces met mij door, waaronder mijn eerste en tweede auditie. Mijn acteercoach was erbij. Ik moest lezen voor Sarah Finn, zij is geweldig. Ik las met haar en ze zei: 'Wees niet nerveus. Neem je tijd, we hebben de hele dag.'"

NieuwsFilm

meest populair