Grove nieuwe trailer 'Shaft' met ouderwets gevloek van Samuel L. Jackson

Grove nieuwe trailer 'Shaft' met ouderwets gevloek van Samuel L. Jackson

Opa, papa en (klein)kind in actie!

Warner Bros en New Line Cinema hebben een tweede trailer online gezet voor hun aankomende actiecomedy Shaft die het verhaal van John Shaft II (Samuel L. Jackson) een vervolg geeft. Hij maakt na 25 jaar kennis met de zoon (Jessie T. Usher) die hij heeft verwekt bij zijn ex-geliefde Maya (Regina Hall), probeert hem te beschermen en ondertussen de kneepjes van het privé-detectivevak bij te brengen die hijzelf weer heeft geleerd van zijn eigen vader John Shaft I (Richard Roundtree).


Van oom en neef naar vader en zoon
Wat meteen opvalt, is de wijziging van de familiestamboom. In de gelijknamige reboot uit 2000 van de recent overleden John Singleton was de relatie tussen Jackson en Roundtree nog neef en oom. Op de vraag waarom 19 jaar later de keuze wordt gemaakt om het traditionele pad van ouder en kind weer te volgen, gaf Jackson als antwoord: Ze wilden drie generaties in termen van grootvader, vader en zoon. En het is niet ongewoon, vreemd genoeg, in zwarte gezinnen om iemand te laten denken dat hun 'oom' hun oom was. Mocht dit een succes worden, gaan we zeker nog meerdere paden binnen de familie verkennen.

[UPDATE]
De film van regisseur Tim Story (Fantastic Four/Ride Along) komt 14 juni uit in de VS. We dachten dat een Nederlandse releasedatum nog niet was aangekondigd, maar de film zal vanaf 28 juni te bewonderen zijn op streamingdienst Netflix. Met dank aan onze oplettende lezers!

NieuwsFilm

meest populair