Ontvangst 'X-Men: Dark Phoenix' gaat in vlammen op

Ontvangst 'X-Men: Dark Phoenix' gaat in vlammen op

Weet Simon Kinberg toch nog iets te maken van deze zevende X-Men film?

Deze week gaat X-Men: Dark Phoenix eindelijk in première. De asluitende X-Men film moest oorspronkelijk al in november 2018 verschijnen, maar door de destijds naderende overname van Fox door Disney en intensieve reshoots was er een flink uitstel. De titel van dit artikel maakt het al duidelijk: het mocht niet baten. De eerste teleurstellende recensies staan nu online.

Simon Kinbergs Dark Phoenix is na 42 getelde recensies flink 'rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een bedenkelijke 17% met een zwakke 4,47 / 10 als gemiddelde beoordeling. "Dark Phoenix beëindigt een tijdperk met X-Men films met een tweede poging om een klassiek comic-verhaal aan te passen - met diep teleurstellend resultaat," luidt de 'Critics Consensus'. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Charismatische, bekroonde sterrencast wordt verslagen
Kate Walsh van Tribune News Service over de X-Men teleurstelling: "Wat echt geweldig is aan Dark Phoenix is dat je kijkt naar de charismatische, bekroonde sterrencast die wordt verslagen door deze slecht geschreven nutteloze tekenfilm." Ze wordt gesteund door Lindsey Bahr van Associated Press: "Al met al is Dark Phoenix een lege huls."

Beter dan Apocalypse uit 2016
"Na twaalf films in een bijna twee decennia oude franchise, herrijst Dark Phoenix uit het as van het domme, opgeblazen X-Men: Apocalypse uit 2016 - zeker geen hoogvlieger, maar beter dan wat eerder verscheen," aldus Leah Greenblatt van Entertainment Weekly. Ook Johnny Oleksinski van New York Post is positiever gestemd: "Turner kan misschien maar één ding - ik zie haar niet snel in "The Hangover: Part V", maar het is een winnend ding."

Publieke opwinding verdwenen
Todd McCarthy van Hollywood Reporter: "Nieuwsgierigheid en het verlangen naar voltooiing zal de trouwelingen aantrekken, maar de creatieve inspiratie en publieke opwinding die de serie ooit voedden, zijn overduidelijk verdwenen." En afsluitend, William Bibbiani van TheWrap: "Op een vreemde manier heeft het misschien de voorkeur dat deze de meest gênante film in de serie is, want dan zou er op zijn minst een reden zijn om de film te herinneren."

In de opvolger van X-Men: Apocalypse (47% op Rotten Tomatoes) uit 2016 zijn er rollen voor onder meer Sophie Turner, Jessica Chastain, Alexandra Shipp, James McAvoy en Michael Fassbender. Vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoopzalen! We sluiten af met de videorecensie van Jeremy Jahns.



NieuwsFilm

meest populair