'Avengers: Endgame' is ''kansloos'' bij Oscars volgens Academy-lid

'Avengers: Endgame' is ''kansloos'' bij Oscars volgens Academy-lid

Geen 'Lord of the Rings' scenario.

Eerder dit jaar wist de Marvel-film Black Panther de Oscar voor Beste film niet te winnen. Volgens velen logisch. De vraag is nu of de franchise-afsluiter Avengers: Endgame opnieuw genomineerd wordt. Die kans is uiteraard aanwezig, maar winnen doet de superheldenfilm niet.

Dit zegt een lid van de Academy tegenover The Hollywood Reporter. De anonieme persoon noemt de film een "geldwolf" en zegt dat hij zijn stem nooit aan Endgame zou geven. En zo zouden er meerdere leden zijn die een dergelijke film nooit hun stem zouden geven. De anonieme bron van THR:


"First Man had genomineerd moeten worden voor Best film. Deze eindigde waarschijnlijk op de negende of tiende plaats. De visuele effecten zijn verbazingwekkend. Ik denk dat deze film [...] veel minder vertrouwde op visuele effecten dan andere genomineerden. Geen haar op mijn hoofd die overweegt om op iets te stemmen waar het woord Avengers in voorkomt. En met mij vele mensen binnen de Academy. Ik heb geen respect voor geldwolven."

De waarde van een Oscar voor Marvel
De vraag is uiteraard hoeveel waarde Marvel Studios hecht aan een Oscar voor Beste film. Ondanks dat er bakken met geld worden verdiend, is bekend dat Marvel Studios-baas Kevin Feige de films vooral maakt voor de fans.

Overigens had het Oscarlid nog wel een goed woord over voor Black Panther, die uiteindelijk drie Oscars won: "Het is een Marvel-stripboekfilm en de film is niet veel beter dan alle anderen, maar je moet de film erkennen vanwege de enorme sociale impact en de trots die de film heeft gegeven aan zoveel mensen."

Roma: prijzigste tv-film ooit gemaakt
Een volgende sneer had de persoon naar het bejubelde Roma door de film "de prijzigste tv-film ooit gemaakt" te noemen. De film had volgens de persoon geen podium mogen krijgen bij de Oscars aangezien de Academy als doel heeft om het publiek naar de bioscoop te lokken. Meer sneren lees je op THR.

NieuwsFilm

meest populair