Algemeen

'Avengers: Endgame' is ''kansloos'' bij Oscars volgens Academy-lid

Geen 'Lord of the Rings' scenario.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Eerder dit jaar wist de Marvel-film Black Panther de Oscar voor Beste film niet te winnen. Volgens velen logisch. De vraag is nu of de franchise-afsluiter Avengers: Endgame opnieuw genomineerd wordt. Die kans is uiteraard aanwezig, maar winnen doet de superheldenfilm niet.

Dit zegt een lid van de Academy tegenover The Hollywood Reporter. De anonieme persoon noemt de film een "geldwolf" en zegt dat hij zijn stem nooit aan Endgame zou geven. En zo zouden er meerdere leden zijn die een dergelijke film nooit hun stem zouden geven. De anonieme bron van THR:


"First Man had genomineerd moeten worden voor Best film. Deze eindigde waarschijnlijk op de negende of tiende plaats. De visuele effecten zijn verbazingwekkend. Ik denk dat deze film [...] veel minder vertrouwde op visuele effecten dan andere genomineerden. Geen haar op mijn hoofd die overweegt om op iets te stemmen waar het woord Avengers in voorkomt. En met mij vele mensen binnen de Academy. Ik heb geen respect voor geldwolven."

De waarde van een Oscar voor Marvel
De vraag is uiteraard hoeveel waarde Marvel Studios hecht aan een Oscar voor Beste film. Ondanks dat er bakken met geld worden verdiend, is bekend dat Marvel Studios-baas Kevin Feige de films vooral maakt voor de fans.

Overigens had het Oscarlid nog wel een goed woord over voor Black Panther, die uiteindelijk drie Oscars won: "Het is een Marvel-stripboekfilm en de film is niet veel beter dan alle anderen, maar je moet de film erkennen vanwege de enorme sociale impact en de trots die de film heeft gegeven aan zoveel mensen."

Roma: prijzigste tv-film ooit gemaakt
Een volgende sneer had de persoon naar het bejubelde Roma door de film "de prijzigste tv-film ooit gemaakt" te noemen. De film had volgens de persoon geen podium mogen krijgen bij de Oscars aangezien de Academy als doel heeft om het publiek naar de bioscoop te lokken. Meer sneren lees je op THR.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Het is een prima film maar een Oscar? Iron man en captain America zaten zeer goed in hun rollen en zouden misschien een nominatie moeten verdienen voor beste acteurs.
Misschien verdienen de regisseurs wel een prijs

flep

Avatar

Net als met euro visie Songfestival, met muziek, film en andere kunst. Hoe kun je hier een wedstrijd van maken? Het blijft toch persoonlijk en smaak...

Van voetbal of een ander spel kun je aan de hand van regels een score op maken.

Die Oscar's hebben me nooit geboeid, ik beoordeel zelf wel of ik een film of acteerwerk etc. Goed vind

SunChaser

Avatar

first man, wat was dat slecht

PRIME

Avatar

Mooi, al dit commentaar wijst dus eigenlijk uit hoe het Oscar panel achter loopt.

Om Avengers te classificeren als 'geldwolf' is echt een bekrompen gedachte. First Man goed te noemen is van de zotten en dan vervolgens wel zeggen dat je Black Panther moet belonen voor de sociale impact (eens) maar dan wel de rest alsnog onder 'geldwolf' schuiven. lol

centr1no

Avatar

Anoniem "De film had volgens de persoon geen podium mogen krijgen bij de Oscars aangezien de Academy als doel heeft om het publiek naar de bioscoop te lokken. "
Dat is misschien een indirect doel of een leuke bijkomstigheid maar niet het hoofddoel.
De Oscars zijn ook nooit bedoeld als populariteitswedstrijd.
Eén van de problemen die ze tegenwoordig hebben is dat ze met meer dan 8000 leden ook figuren als deze hebben die totaal niet objectief zijn.
Een paar jaar terug was er de commotie over het gebrek aan diversiteit onder de leden, want die zou meer overeen moeten komen met de diversiteit van het filmpubliek. Maar de nominaties worden nu juist niet bepaald door het publiek maar door de filmmakers zelf.
Is het de bedoeling dat die extra niet blanke en vrouwelijke leden die toen uitgenodigd zijn allemaal op vrouwen en kleurlingen gaan stemmen? Nee. Ook zij moeten objectief het werk beoordelen. Wat is dan het nut van diversiteit onder de leden?
Ze zouden beter een hoop van de oude zeikzakken die nog in het verleden leven en enkel lid zijn omdat ze ooit in de jaren 60 een opvallend filmpje hebben gemaakt hun lidmaatschap afpakken.
Wiki:"The Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) is a professional honorary organization with the stated goal of advancing the arts and sciences of motion pictures.
Als dat het doel is, lijkt me dat er geen plek moet zijn voor leden die Netflix de duivel vinden en de voorkeur geven aan films zonder visuele effecten.

Thiver

Avatar

centr1no "Ze zouden beter een hoop van de oude zeikzakken die nog in het verleden leven en enkel lid zijn omdat ze ooit in de jaren 60 een opvallend filmpje hebben gemaakt hun lidmaatschap afpakken."

In zekere mate gebeurt dat al. Volgens nieuwe regels werkt het zo dat als je tien jaar lang niets meer hebt gedaan in de filmindustrie, je niet meer mag stemmen voor de Oscars.

X-pool

Avatar

fuck de oscars joh, allemaaal fake en shit tegenwoordig

Pietjebam

Avatar

Het was geen slechte film maar verre van oscarwaardig

LeonardoPacino

Avatar

Laat ik voorop stellen dat ik ook nooit zou stemmen op Avengers: Endgame.

Uit dit artikel blijkt wel waarom de Oscars steeds minder en minder kijkers en belangstelling trekken. In ieder geval binnen mijn bekendenkring. Ik bleef er vroeger toen ik nog op school zat altijd stiekem voor op. Maar het is gewoon een snobberige oude mannenclub geworden. Wat zij vinden van een film interesseert me niet zo veel meer.

Rutherford

Avatar

Definieer gewoon eens “beste film”. Dat is zo subjectief. Ik heb trouwens nog nooit een film leuker gevonden “omdat hij een Oscar kreeg”. En het tegengestelde ook niet. Het is een mooie beloning uiteraard voor het harde werk en het staat fantastisch op de cv. Maar naar het grote volk toe, hebben de Oscars minder en minder waarde.

horizon

Avatar

Wat een zure figuren. Niet dat Endagame een Oscar hoort te krijgen maar de argumentatie is waardeloos.

CassidyButch

Avatar

Black panther is ook een geldwolf, ik weet 100% zeker dat dit zogenaamde lid donker is.

Artificialis

Avatar

Het zou volstrekt onterecht zijn als Avengers: Endgame een Oscar krijgt, die prijs is immers bedoeld voor politiek correcte rommel waar niemand naar kijkt. Oscars beginnen zo langzamerhand symbool te staan voor films die je juist niet wilt zien.

Marklar

Avatar

Alles wat er mis is met de oscars en andere prijzenfestivals samengevat in 1 interview: niet kijken naar de kwaliteit van de film maar naar het politieke plaatje eromheen en of de studio en het genre je aan staat.

NieuwsFilm

meest populair