Algemeen

DC's 'Birds of Prey' is goedkoop, bikkelhard en minder 'male gaze'-ig

Margot Robbie verklaart de DC-film nader.

door Bram de Groot om 09:38 in Algemeen
Volgend jaar februari krijgen we een spin-off te zien van het financieel succesvolle Suicide Squad uit 2016. Het is Margot Robbie's Harley Quinn die zich verenigt met andere actrices om de schurk Black Mask, gespeeld door Ewan McGregor, te verslaan. Na de eerdere teaser is het alweer even stil rond de volgende film in het DC Extended Universe.

In gesprek met Vogue heeft Robbie enkele details prijs gegeven over Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Zo bevestigde ze dat de film R-rated wordt: "Ik denk dat een PG-13 [12 jaar en ouder] actiefilm geleid door vrouwen al snel wordt gezien als een soort chick-flick," sprak de actrice toch wat bevooroordeeld over de reden waarom we de eerste R-rated DCEU-film krijgen voorgeschoteld.

Minder 'male gaze'-ig
Het budget zou ook verhoudingsgewijs beperkt blijven voor een DC-superheldenfilm. Volgens de berichten zou dit zo'n 75 miljoen dollar zijn en daardoor denkt Robbie dat Warner Bros. het risico wil nemen. De film zou de actrices ook niet per se in minder verhullende kleding laten zien, zoals in David Ayers Suicide Squad. De kostuumontwerper Erin Benach: "Dat is wat er gebeurt als je een vrouwelijke producent, regisseur en schrijver hebt," aangevuld door Robbie: "ja, deze is zeker minder 'male gaze'-ig." Oftewel, minder vanuit een mannelijke oogpunt.

Met aanvullende rollen voor Mary Elizabeth Winstead (Helena Bertinelli / Huntress), Jurnee Smollett-Bell (Dinah Lance / Black Canary), Rosie Perez (Renee Montoya), Ella Jay Basco (Cassandra Cain) en Chris Messina (Victor Zsasz) verschijnt Cathy Yans Birds of Prey op 7 februari 2020 in de Nederlandse bioscoopzalen.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

@GreenHornet: Ja inderdaad, Wonder Woman en Captain Marvel haalde ook al niks op.

GreenHornet

Avatar

Zijn ze zo stom daar bij DC.
Grootste groep bioscoop bezoekers zijn man.

Johan_E

Avatar

Jurnee als Black Canary zou niet mijn eerste keus zijn omdat Canary als trademark blond is. Huntress zou logischer zijn.

GreenHornet

Avatar

Ik had het over kleding keuze deze film lijkt wel op ocean's 8

kokosnoot

Avatar

Hij is bikkelhard, als er dan ook nog goeie humor in zit kan het al echt leuk zijn, mits er ook wel een redelijk of geloofwaardig plot bij zit. Die costumes zullen me dan echt niet uitmaken. Tis beetje als koken, een recept valt of staat met de kwaliteit van de ingrediënten, de verhoudingen van de ingrediënten en de bereiding xD

Sunspot

Avatar

WEl benieuwd, maa rhoop niet dat Quinn helemaal bedekt is, is juist cooler met strak meer open kleding, dan bad-ass knuppelen, skull bashing gaat denk niet gebeuren, of toch wel, Rrated.

Sunspot

Avatar

En wist niet dat Ewan McGregor erin zat, ook een reden om te kijken

GreenHornet

Avatar

De doelgroep is dus vrouwen

eltorro

Avatar

@GreenHornet: Vandaar dat ik die twee films erbij haal. In Wonder woman hadden de vrouwen uit Amazon meer kleren aan dan in JL en Captain Marvel was niet echt sexy gekleed. Je denkt toch niet echt dat het effect heeft op bioscoopbezoekers als de film zich minder richt op mannen?

Sunspot

Avatar

^

Lijkt me niet, maakt ook nie tuit, gaat erom dat ze goed genoeg trouw blijven aan het karakter.

Quinn is meer die sexy, gewoon geil eigenlijk,want zo komt ze over altijd, sexy kleding, dan is dat gewoon goed.

Is het een Catwoman, helemaal verpakt, ook goed, nog steeds hot, maakt gewoon niet uit inderdaad, nogmaals, gewoon dat het karakter genoeg gewaardeerd wordt.

Wat verandering mag wel, maar niet te veel vind ik, is ook niet nodig.

Zoiets Smiley face

NieuwsFilm

meest populair