Quentin Tarantino vertelt nu zelf of zijn 'Star Trek' wel of niet R-rated wordt

Quentin Tarantino vertelt nu zelf of zijn 'Star Trek' wel of niet R-rated wordt

En sluit hij na 9 originele films verrassend af met een sequel?

De films van Quentin Tarantino hebben hun scores op het gebied van R-rating ruimschoots verdiend. Sterker nog, wat is een Tarantino-film zonder extreem hoog en gestileerd bruut geweld met scherpe taal vol scheldwoorden in de dialoog? Niet veel bijzonders. Maar wat gebeurt er met deze verharde reputatie als de legendarische regisseur uiteindelijk 'zijn' langverwachte Star Trek-film gaat maken?

Eerst kwam eind 2017 het nieuws via de studio naar buiten dat R-rating een feit was, toen riep acteur Simon Pegg (Scotty) begin 2018 dat dat niet per se het geval was waarna acteur Zachary Quinto (Spock) dit eind 2018 weer tegensprak. Nu heeft de meester zelf tekst en uitleg gegeven tegenover Cinemablend en zijn antwoord was kort, maar krachtig:

"Jazeker wordt het een R-rated film. Als ik het doe, krijgt hij een R-rating"!

Nieuw deel of toch Part 4?
Tarantino zit momenteel volop in de promotiecampagne voor zijn aanstaande 9e film Once Upon A Time In Hollywood, maar heeft aangegeven dat al zijn aandacht na de release weer naar Star Trek gaat. Alle ogen zijn op hem gericht, sinds het steeds aannemelijker wordt dat het gehoopte vierde deel in de rebootreeks einde verhaal is.

Mocht het dan allemaal doorgaan, zou dit een primeur zijn voor de franchise die de afgelopen jaren constant PG-13 is gebleven. De meeste castleden uit Star Trek, Into Darkness en Beyond hebben al interesse getoond om aan te blijven onder Tarantino. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat Chris Pine (Captain Kirk), die wegens contractgeschillen opstapte, wellicht ook weer terugkeert als hij de visie van de maker deelt.

NieuwsFilm

meest populair