Algemeen

Ontvangst 'Toy Story': nog steeds op 100%!

Walt Disney en Pixar doen het weer.

door Bram de Groot om 10:11 in Algemeen
De eerste twee Toy Story-animatiefilms verschenen in 1995 en 1999. De films waren de aftrap voor de enorme successen die Pixar Animation bijna jaarlijks weet af te leveren. Uiteraard zijn er wat mindere titels, maar Toy Story 4 bewijst dat Pixar het kunstje niet is verleerd.

De 21e avondvullende animatiefilm van Pixar is na 86 getelde recensies volledig Fresh op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven dus op 100%, met een sterke 8,55 / 10 als gemiddelde beoordeling. "Hartverwarmend, grappig en prachtig geanimeerd. Toy Story 4 weet de onwaarschijnlijke prestatie neer te zetten om een nagenoeg perfecte geanimeerde sage uit te breiden - en misschien zelfs af te sluiten." luidt de 'Critics Consensus'.

Altijd al succesvol
Sinds 1998 verzamelt Rotten Tomatoes recensies van films na en voor het oprichtingsjaar. Nog altijd staan Toy Story uit 1995 en Toy Story 2 uit 1999 op de volle 100 procent, na respectievelijk 83 en 166 recensies. Het zijn de enige Pixar-films die volledig fresh zijn. Het in 2010 verschenen Toy Story 3 noteert 98 procent na 303 recensies.

Op 26 juni verschijnt Josh Cooley's Toy Story 4 in de Nederlandse bioscoopzalen, uiteraard ook met een Nederlandstalige versie.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Dit is misschien wel de enige franchise waarbij elk deel z'n voorganger lijkt te overtreffen. Toy Story 3 stond misschien op 98%, maar was wat mij betreft beter dan de eerste twee films.

SplashySleet20

Avatar

Deel 1 en deel 3 zijn zeker mooie prachtige films. Deel 2 vond ik wel eerlijk gezegd een beetje minder. Ik was plan deel 4 over te slaan want deel 3 leek mij de beste afsluiting. Maar nu begin ik een beetje te twijfelen.

Boer

Avatar

Hyped!

Gigan72

Avatar

CGI tekenfilms gatver die mij maar het echte werk ipv CGI

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Gigan72,

CGI-animatie is net zozeer het ‘echte werk’ als traditionele animatie. Als je werkelijk denkt dat het makkelijker of luier is dan handgetekende films, dan heb je écht geen idee van wat bij zo’n film komt kijken.

NieuwsFilm

meest populair