Simon Kinberg accepteert floppen 'X-Men: Dark Phoenix': 'Het is mijn schuld'

Simon Kinberg accepteert floppen 'X-Men: Dark Phoenix': 'Het is mijn schuld'

De debuterend regisseur steekt de hand in eigen boezem.

Het moge duidelijk zijn dat X-Men: Dark Phoenix niet de film is geworden waar filmstudio Fox en regisseur Simon Kinberg op gehoopt hadden. In The Business with Kim Masters reageert Kinberg voor het eerst op het teleurstellende openingsweekend van zijn debuutfilm en zijn rol in het hele proces.

In de podcast The Business with Kim Masters van KCRW heeft filmmaker Simon Kinberg openhartig gereageerd op het falen van zijn X-Men-film Dark Phoenix, een franchise waar hij al sinds 2006 bij betrokken was. Eerder deze week kwam het bericht al naar buiten dat Kinberg niet blij zou zijn geweest met de ongunstige releasedatum, hetgeen hij bevestigt in zijn gesprek met Kim Masters.

Geen connectie, geen interesse
"Toch wil ik de openingsdatum niet de schuld geven", vertelt Kinberg, die zijn hand in eigen boezem steekt. "Het publiek voelt duidelijk geen connectie met de film", verklaart hij. "Dat is mijn schuld". Volgens Kinberg is het te gemakkelijk om nu met vingers te gaan wijzen. "Ik heb deze film geschreven en geregisseerd, dus ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen en erkennen dat de film niet werkt".

Slechter dan verwacht
Kinberg biecht op dat hij desalniettemin een beter openingsweekend had verwacht. "De film heeft slechter gepresteerd dan verwacht", vertelt hij, "maar natuurlijk wist ik al wel dat het zwaar zou worden, gezien de voorspellingen en de reacties". Het is volgens hem moeilijk om te accepteren dat je als maker geen controle meer hebt over je film zodra de buitenwereld deze ziet. "Maar je moet wel, anders word je gek".

De volledige aflevering kun je hieronder beluisteren!


NieuwsFilm

meest populair