Waarom 'Guardians of the Galaxy'-schurk Ronan pas aan het einde van 'Captain Marvel' te zien was

Waarom 'Guardians of the Galaxy'-schurk Ronan pas aan het einde van 'Captain Marvel' te zien was

De regisseurs leggen het uit.

In Guardians of the Galaxy (2014) namen Star-Lord en zijn collega's het op tegen Ronan (gespeeld door acteur Lee Pace), een Kree-slechterik met plannen die het universum bedreigden. Ronan wist echter maar weinig indruk maken, maar veel fans waren wel aangenaam verrast toen bekend werd dat een jongere Ronan zou opduiken in Captain Marvel. Helaas bleek hij maar een kleine rol te hebben. Regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck leggen nu uit waarom.

Bekijk de afbeeldingRonans rol in Captain Marvel was echt niet memorabel. Hij duikt immers alleen aan het einde van de film op om Carol Danvers (Brie Larson) te dwarsbomen met een bomaanval. Daarna vertrekt hij met een geniepig lachje, maar niet zonder dat hij de belofte heeft gedaan terug te zullen keren. Dat doet hij natuurlijk ook, want Ronan was de hoofdslechterik in Guardians of the Galaxy, een film die pas vele jaren later plaatsvindt op de tijdlijn van Marvels filmuniversum.

Twist niet verklappen
Op de Blu-ray-schijf staat een featurette waarin regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck deze keuze toelichten. "We hebben lang getwijfeld over het moment waarop we Ronan moesten introduceren in de film. Aan het begin? Of pas later?", begint Boden. "Ik denk dat het inderdaad effectiever was om hem wat langer achter de hand te houden", vult Fleck aan. "Het zou anders te snel duidelijk zijn dat de Kree de slechteriken zijn. Iedereen kende de Kree immers al van Guardians of the Galaxy". De Skrulls blijken immers de goeieriken te zijn.

Deze verklaring klinkt erg plausibel, maar voor fans van Ronan, die graag meer van hem hadden willen zien, is het vast balen dat zijn rol niet wat groter was. Captain Marvel is vanaf volgende maand op Blu-ray beschikbaar!



NieuwsFilm

meest populair