Algemeen

'National Treasure 3' staat (voorlopig) in de ijskast

Regisseur Jon Turteltaub kiest voor een origineel nieuw project.

door Arjen Rooseboom om 08:53 in Algemeen
De National Treasure-films met Nicolas Cage worden over het algemeen omschreven als "vermakelijke popcornfilms die prima te verteren zijn met je verstand op 0". Deel 1 noteerde in 2004 een mooie 348 miljoen wereldwijd en het vervolg Book Of Secrets uit 2007 deed het zelfs nog beter met 457 miljoen. Alle reden dus om er een derde hoofdstuk achteraan te plakken zou je denken. Toch duurt dit al ruim 12 jaar en verantwoordelijk regisseur Jon Turteltaub gaat nu eerst aan de slag met de biopic INSANE.

Deadline meldt dat INSANE het verhaal vertelt over de opkomst en ondergang van Eddie Antar. Antar leidde in de jaren '70 en '80 de electronicaketen Crazy Eddie welke furore maakte met TV-commercials waarin radio-dj en comedian Jerry Carroll de hoofdrol vertolkte.

De reden waarom Antar echter herinnerd wordt, is één van de grootste fraudes uit de Amerikaanse geschiedenis. Zo vervalste hij zijn inventaris om de aandeelwaarde op de beurs te verhogen. Dit leverde hem al snel de bijnaam 'The Darth Vader Of Capitalism' op. Nadat de misdaden ontdekt werden, vluchtte hij naar Israël, maar die leverde hem uit aan de VS waarna hij jaren in de gevangenis zat.


Schatzoeken of reuzenhaai?
Toch moeten fans de hoop op National Treasure 3 niet opgeven. Zowel Turteltaub als producent Jerry Bruckheimer willen hem graag maken en tevens Cage is inmiddels wel weer toe aan een groot commercieel succes. Het wachten is totdat studio Walt Disney de ruimte vindt.

Tussendoor bestaat misschien ook nog de kans dat Turteltaub werk gaat maken van een vervolg op zijn andere kaskraker van vorig jaar, The Meg.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Vermakelijke films inderdaad. Maar ik betwijfel of een nieuw deel nog zou aanslaan.

Civilian Supreme

Avatar

Turtletaub is een zeer saaie, voorspelbare regisseur, niet zo slecht als Steven c. Miller, hij verstaat zijn vak en doet waarschijnlijk precies wat er gevraagd wordt maar hij voegt werkelijk niets toe aan een film.

donniebrasco

Avatar

Hadden ze met deel 1 & 2 ook moeten doen!

Sunspot

Avatar

Vond deel 1 echt leuk. Deel 2 niet gezien, moet ik even aan denken dan Smiley face.

WAs echt een leuke avonturenfilm

NieuwsFilm

meest populair