Marvel-baas Kevin Feige over status MCU-integratie X-Men, Fantastic Four, Deadpool en Venom

Vroeg of laat komen deze A-list personages naar het MCU.

Binnenkort krijgt Avengers: Endgame een officiële aftercredit-scène middels een re-release en in juli zal Marvel Studios aanwezig zijn tijdens Comic-Con in San Diego. Mogelijk zoomen beide situaties in op de Phase IV-films die we vanaf 2020 te zien krijgen. De X-Men en Fantastic Four lijken hier voorlopig geen onderdeel van.

Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft namelijk via Fandango een update gegeven over de status van de plannen met de superhelden en andere personages uit de Marvel sub-franchises X-Men en Fantastic Four. De plannen zouden nog in de kinderschoenen staan:


"Het is nog vroeg, maar het is een leuke bezigheid. Het is er trouwens eentje die we al jaren doen. Elke ontwikkelingsvergadering begint met coole en leuke ideeën, en we zijn daarbij altijd zo van 'wat als...' Om maar even een Marvel-uitgaveterm [What if...] te gebruiken. Wat als we dit zouden doen? Wat als we dat hadden gedaan? Wat als we toegang hadden tot dergelijke personages? Dat is ook hoe Spider-Man: Homecoming tot stand kwam. Het is leuk om nu ook die positie te hebben met de Fox-personages, want als we met een geweldige 'wat als...' komen, dan kunnen we het nu ook echt doen."

Waarschijnlijk kijkt Marvel Studios eerst aan wat de allerlaatste Fox X-Men film The New Mutants gaat doen. Vooralsnog staat deze gepland voor april 2020. Marvel Studios zal de vele personages ook rust (moeten) gunnen. Na X-Men: Dark Phoenix zitten waarschijnlijk weinig mensen echt te wachten op een vergelijkbaar X-Men team.

Deadpool & Venom
In gesprek met ComicBook.com liet Feige weten of er ruimte in het MCU is voor Ryan Reynolds' Deadpool, die naar verluidt wel in de huidige vorm blijft bestaan. Zo was er het gerucht dat Deadpool te zien zou zijn in het vervolg op Far From Home. "We hebben zeker gesprekken over de toekomst van al die Fox-eigenschappen. Hoe ze in te weven zijn en wanneer ze ingeweven moeten worden. Wat betreft dit gerucht kan ik zeggen dat dit niet het geval is", aldus de verder weinig concrete Feige.

Concreter is hij wel over Sony's Marvel-personage Venom van acteur Tom Hardy. "Ik denk dat de bal bij Sony ligt. Sony heeft beide personages en heeft Venom in hun wereld. Ik weet niet wat hun plannen zijn voor een andere Venom. Maar het lijkt me logisch op een bepaald moment," aldus Feige tegenover Cinema Blend, die hiermee onderstreept dat Venom geen deel uitmaakt van het MCU.

NieuwsFilm

meest populair