Algemeen

Marvel-baas Kevin Feige over status MCU-integratie X-Men, Fantastic Four, Deadpool en Venom

Vroeg of laat komen deze A-list personages naar het MCU.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Binnenkort krijgt Avengers: Endgame een officiële aftercredit-scène middels een re-release en in juli zal Marvel Studios aanwezig zijn tijdens Comic-Con in San Diego. Mogelijk zoomen beide situaties in op de Phase IV-films die we vanaf 2020 te zien krijgen. De X-Men en Fantastic Four lijken hier voorlopig geen onderdeel van.

Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft namelijk via Fandango een update gegeven over de status van de plannen met de superhelden en andere personages uit de Marvel sub-franchises X-Men en Fantastic Four. De plannen zouden nog in de kinderschoenen staan:


"Het is nog vroeg, maar het is een leuke bezigheid. Het is er trouwens eentje die we al jaren doen. Elke ontwikkelingsvergadering begint met coole en leuke ideeën, en we zijn daarbij altijd zo van 'wat als...' Om maar even een Marvel-uitgaveterm [What if...] te gebruiken. Wat als we dit zouden doen? Wat als we dat hadden gedaan? Wat als we toegang hadden tot dergelijke personages? Dat is ook hoe Spider-Man: Homecoming tot stand kwam. Het is leuk om nu ook die positie te hebben met de Fox-personages, want als we met een geweldige 'wat als...' komen, dan kunnen we het nu ook echt doen."

Waarschijnlijk kijkt Marvel Studios eerst aan wat de allerlaatste Fox X-Men film The New Mutants gaat doen. Vooralsnog staat deze gepland voor april 2020. Marvel Studios zal de vele personages ook rust (moeten) gunnen. Na X-Men: Dark Phoenix zitten waarschijnlijk weinig mensen echt te wachten op een vergelijkbaar X-Men team.

Deadpool & Venom
In gesprek met ComicBook.com liet Feige weten of er ruimte in het MCU is voor Ryan Reynolds' Deadpool, die naar verluidt wel in de huidige vorm blijft bestaan. Zo was er het gerucht dat Deadpool te zien zou zijn in het vervolg op Far From Home. "We hebben zeker gesprekken over de toekomst van al die Fox-eigenschappen. Hoe ze in te weven zijn en wanneer ze ingeweven moeten worden. Wat betreft dit gerucht kan ik zeggen dat dit niet het geval is", aldus de verder weinig concrete Feige.

Concreter is hij wel over Sony's Marvel-personage Venom van acteur Tom Hardy. "Ik denk dat de bal bij Sony ligt. Sony heeft beide personages en heeft Venom in hun wereld. Ik weet niet wat hun plannen zijn voor een andere Venom. Maar het lijkt me logisch op een bepaald moment," aldus Feige tegenover Cinema Blend, die hiermee onderstreept dat Venom geen deel uitmaakt van het MCU.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik hoop dat ze X-men laten afspelen in een eigen universum.

hQuinn

Avatar

^Mee eens.

Gigan72

Avatar

Deadpool moet zijn eigen films houden en niet in de MCU

Innocent

Avatar

Ik zie ook geen reden om de X-men in de huidige MCU te plaatsen, ondanks dat er nu een paar dode zijn gevallen sinds Endgame, is het nog steeds druk met karakters, plus het feit dat er nog heel veel karakters ongebruikt zijn. Dus als Marvel slim is laten ze de X-men in hun eigen universum afspelen waar deadpool ook een plaats heeft. De fantastic 4 zou wel in de MCU kunnen geïntroduceerd worden omdat het makkelijk te verklaren is waarom ze niet eerder verschenen zijn.

Sunspot

Avatar

Jammer, had liever een XMen universum gezien, niet het huidig MCU.

Sunspot

Avatar

@Innocent

Sowieso, Xmen heeft onwijs veel karakters die vet zijn, FF4 hebben ze en nog meer volgens mij sinds overname Fox

I

Artificialis

Avatar

X-Men moet gewoon in dezelfde wereld als de Avengers terecht komen. Het is toch leuk om die personages straks met elkaar op hetzelfde scherm te zien? Ze doen er goed aan om sowieso Gambit en Angel vanaf de start bij de X-Men toe te voegen. Dat verandert de dynamiek al wat.

McGraig

Avatar

Alleen Wolverine, in een totaal nieuwe versie, zou passen lijkt me

centr1no

Avatar

Aangezien in de films de 2 universa tot nu toe totaal geen besef van elkaar hebben gehad is de meest logische manier ze eventueel (gedeeltelijk) samen te brengen het quantum realm.
Ik wacht de nieuwe Spiderman even af, maar als ze echt verder gaan met tijdreizen en dimensies flauwekul dan haak ik af.
Van Endgame had ik (misschien tegen beter weten in) wat beters verwacht maar helaas.

McKelly

Avatar

'Na X-Men: Dark Phoenix zitten waarschijnlijk weinig mensen echt te wachten op een vergelijkbaar X-Men team.' Toevallig Dark Phoenix eergisteren gezien, maar wat was dat een slechte film. Van mij mogen ze meteen bij Marvel starten. En voor wat betreft het team: Gambit, Rogue (na het Ms. Marvel incident) Iceman, Colossus, Wolverine mogen van mij allemaal worden (terug)gebracht in het nieuwe team. Laat X-men zich eerst zelf ontwikkelen en daarna cross overs hebben met de Avengers. Net zoals in de comics Smiley face

Ang3l

Avatar

Hoezeer ik ook een mutantentoevoeging in t MCU verwelkom, ik denk idd dat ze de personages even moeten laten "rusten". Tenminste, de huidige bekende X-Men. En tja.... een X-Men team zonder Jean, Cyclops en STorm is toch wat raar ;) (ook al zijn er tig andere karakters)

JMRG

Avatar

Ben benieuwd naar die after credits

NieuwsFilm

meest populair