Algemeen

Rami Malek wilde absoluut geen religieuze terrorist spelen in 'Bond 25'

Verder weerlegt én bevestigt hij een aantal geruchten.

door Corneel Vanfleteren om 17:27 in Algemeen
De rol die Rami Malek (Bohemian Rhapsody) in Bond 25 gaat spelen, is in nevelen gehuld. We weten vrijwel niets, het personage kreeg niet eens een naam. Wel is Malek stellig over het soort personage dat hij speelt: het heeft niets te maken met zijn Egyptische roots.

De nieuwste Bondschurk is dus geen geradicaliseerde terrorist. Daar stond Malek hoogstpersoonlijk op. "Nee, absoluut niet. Het is iets wat ik besprak met [regisseur] Cary Fukunaga. Ik zei: 'We kunnen hem niet identificeren met een terroristische daad die een ideologie of religie weerspiegelt. Dat is iets wat ik niet amusant zou vinden, dus als dat is waarom je mij gekozen hebt, dan doe ik niet meer mee.' Maar dat was duidelijk niet zijn visie."

Planning in de knoop
Malek moest toegeven dat het gerucht dat hij nog geen scènes had opgenomen met Daniel Craig, klopte. "Ik heb nog niet gefilmd met Daniel, maar ik ben verrukt om met hem te werken. Daniel is een acteur die ik erg bewonder. Door de jaren heen heeft hij, vind ik, zulke fenomenale vertolkingen gegeven. Ik vond hem zo boeiend in films zoals Layer Cake en natuurlijk ook de Bondfilms. Dit is een volgend moment waar ik mezelf in m'n arm moet knijpen, niet alleen om met hem te werken, maar ook een regisseur met wie ik al lang wou samenwerken, Cary Fukunaga. Deel uitmaken van deze reeks is opnieuw deel uitmaken van de geschiedenis." Door de vertraging die Bond 25 opliep door Craigs letsel, en Maleks verplichtingen voor de tv-serie Mr. Robot, moest het schema worden omgegooid. Volgens de Britse roddelbladen zou het zelfs onmogelijk zijn geworden om samen scènes op te nemen. Malek weerlegt die claims: "De scènes is iets dat verzonnen is. Maar het ding is, Daniel is gewond geraakt, dus ze filmen wat ze kunnen. Ik sprak gisteren met Cary, en de planning is veranderd. Dat weet ik. Maar bij een franchise zoals dit, denk ik dat ze het bijeen houden. Ze hebben het ondertussen wel door."

Malek heeft echter wel tijd gevonden om al iets op te nemen, namelijk op locatie in Noorwegen. Dat is erg goed verborgen gehouden, want hij was niet te zien op de gelekte setfoto's. "We hebben al in Noorwegen gefilmd, gedurende een week. Daar heb ik al gewerkt met Fukunaga en onze geweldige cinematograaf, Linus Sandgren. Ze zijn een geweldig team. Tot dusver gaat het goed." Als het goed blijft gaan met Bond 25, zou men door het omgegooide schema ergens in november of december van dit jaar klaar moeten zijn met filmen, waarna de film in april 2020 in de bioscoop kan verschijnen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

STYD

Avatar

Het heeft niets met zijn Egyptische roots te maken. Really? Wat is dit voor artikel? Begrijp er soms niets meer van. Denk je dat je als acteur wordt genomen omdat je een acteur van A kwaliteit bent maar denkt een blad of site dat die genomen is om een terrorist te spelen ipv een normale badguy, net alsof hij maar geschikt is voor 1 bepaalde bad guy. Triest artikel

nieuwslaatste nieuws

meest populair