Algemeen

Mark Hamill heeft het helemaal gehad met 'Star Wars' na 'The Rise Of Skywalker'

En bevestigt een langdurig gerucht over zijn rol in de negende sagafilm.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Naast al het vaste nieuws over Marvel en Avengers: Endgame, is er nog een andere terugkerende traditie, de maandelijkse uitspraak van Mark Hamill over alles wat maar met STAR WARS te maken heeft. Inmiddels heeft hij weer een nieuwe gedaan en ook best wel een opmerkelijke dit keer. Tegenover AP Entertainment op de rode loper bij de première van Child's Play (waarvoor hij de stem van moordpop Chucky inspreekt) liet Hamill zich ontvallen dat hij hoopt dat het aankomende Episode IX: The Rise Of Skywalker definitief zijn laatste film zal zijn als Luke Skywalker. Lichte spoiler in aantocht.

Ik hoop het van harte, zei Hamill lachend. Toen hem werd gevraagd naar het 'waarom', legde hij uit: De omheining rondom mijn rol is gesloten. Het feit dat ik betrokken ben in welke hoedanigheid dan ook, komt alleen door dat eigenaardige aspect van de SW-mythologie. Als je een Jedi bent, moet je terugkomen en een laatste oproep doen als Force Ghost, waarna hij zelfvoldaan naar de camera grijnst. Bekijk zijn woorden hieronder terug:


Hiermee lijkt hij een fantheorie te bevestigen die al langer in de wandelgangen rondging. Eerder gaf de acteur aan teleurgesteld te zijn in het feit dat zijn personage en die van Carrie Fishers Leia en Harrison Fords Han Solo elkaar nooit samen ontmoeten in de recente trilogie. Tevens had de dood van Fisher in 2016 een enorme emotionele impact op hem, waardoor hij er naar eigen zeggen "geen plezier meer in heeft".

Voice acting in animatie of videogame?
Hoewel Episode IX: The Rise Of Skywalker de saga, die begon met Episode IV: A New Hope in 1977, tot een einde brengt, betekent dit natuurlijk niet dat de franchise afloopt. Lucasfilm producer Kathleen Kennedy heeft al plannen onthuld voor nieuwe trilogieën de komende tien jaar. Dus wellicht dat we de stem van Hamill ooit nog te horen krijgen.

Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker van regisseur J.J. Abrams zal op 18 december in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ben zo bang dat Disney de hele Star Wars reeks om zeep heeft geholpen.

Ze moeten echt met iets nieuws komen om het nog te redden in de jaren 20.

Frietgezicht

Avatar

Mark Hamill lijkt op een reptielachtig buitenaards wezen die de gedaante van een mens heeft aangenomen. Alleen is het niet echt goed gelukt.

kokosnoot

Avatar

@GreenHornet Verwacht ook wel dat ze dat gaan doen. Nadat deze reeks afgesloten is. Of het echt het niveau haalt van de aller eerste starwars betwijfel ik. Dat is nu een cultfilm, ook echt nog met liefde gemaakt. Nu draait alles om uitgewrongen professionalisme, beetje over de top. Toch denk ik wel dat er nog best iets leuks/redelijks mee gedaan kan worden hierna. Verhaallijn over lang lang geleden. Roots of the force en miss als dat een succes wordt, ooit een trilogie over Yoda.

ExtraDip3000

Avatar

'Naast al het vaste nieuws over Marvel en Avengers: Endgame, is er nog een andere terugkerende traditie, de maandelijkse uitspraak van Mark Hamill over alles wat maar met STAR WARS te maken heeft.'

Zelfspot +1

Master Of Films

Avatar

Naast al het vaste nieuws over Marvel en Avengers: Endgame, is er nog een andere terugkerende traditie, de maandelijkse uitspraak van Mark Hamill over alles wat maar met STAR WARS te maken heeft.
De autist in mij is erg blij dat deze traditie niet wordt onderbroken door al die bombastische Avengers nieuws geweld. Mijn complimenten Filmtotaal Smiley face Als tegenprestatie zal ik mijn negatieve waffel houden mbt waanzinnige Avengers nieuws. Captain "muts 1e klas" Marvel is een uitzondering uiteraard Smiley face

Goku32

Avatar

Mark je hebt helemaal gelijk maat gewoon weg blijven van die troep. Ga het lekker op stem inspreken houden, want je hebt je wel weer bewezen dat je de beste bent.

Havoc

Avatar

'heeft het helemaal gehad' is voor de klikkers toch? Ik zie een Hamill die gewoon blij is dat zijn verhaal verteld is. Maar dat levert minder kliks op natuurlijk.

Civilian Supreme

Avatar

Dus hij is gewoon zo'n duffe force ghost? Jammer had graag nog een episch gevecht gehad met hem.

Goku32

Avatar

Havoc het is de manier hoe hij er uit is gekickt. Ik had wel een epic gevecht willen zien. Want come on het is wel luke skywalker.Waar het allemaal mee begon, En dan krijgt hij zo een einde. Dan snap ik wel dat die klaar is met starwars

Jeroen76

Avatar

Ze hadden zulke leuke dingen kunnen doen met de oude cast. Helaas, ze hebben het volledig verklooit.. En Ford leeft, Hammil leeft, Fisher is helaas dood. Zo niet in de film, waar het exact andersom is. Willen de woke filmmaaksters zo graag sterke vrouwen in hun kleuterfilm dat ze een foutje hebben gemaakt? (We laten Han en Luke sterven, houden onze sterke Leia nog ff aan... ) Nou, ik zal de SW films nog wel eens illegaal downloaden om ze te kijken.. Maar wat mij betreft denk ik er net zo over als Mark Hamill: "it's over!"

jdekoning

Avatar

De meeste fans hebben het ook helemaal gehad met Star Wars. Disney heeft het binnen no time goed naar de afgrond geholpen. Zeker na "the trashed jedi" is het over en uit. Flauwe grappen, politiek correcte prietpraat, elke film irritante wiseguy robots, female powers, multiculti castings vanuit internationaal expansie oogpunt, jedi tricks als goocheltrucs...Who cares anymore?

Artificialis

Avatar

De manier waarop zijn personage nog één film op een eilandje mocht ronddraven en daarna uit de weg werd geruimd was echt om van te walgen. Met George Lucas aan het roer had hij ongetwijfeld in de nieuwe trilogie een enorme rol gekregen. Een gemiste kans. Luke, Han Solo, Leia, Chewbacca, C-3PO en R2-D2 nog eenmaal bij elkaar op het scherm brengen? Een gemiste kans. De oprichting van een nieuwe Jedi Order met Luke Skywalker als hoofd van de organisatie? Een gemiste kans. We zijn weer terug bij af. Mary Sue Rey is na een paar Force lesjes de volledige legacy van een duizenden jaren durende Jedi Order geworden. Maar ach, de Star Wars kennis van Kathleen Kennedy reikt niet verder dan de originele trilogie. Bij namen als Darth Revan raakt ze direct in de war.

ExtraDip3000

Avatar

@ Jeroen76
'En Ford leeft, Hammil leeft, Fisher is helaas dood. Zo niet in de film, waar het exact andersom is. Willen de woke filmmaaksters zo graag sterke vrouwen in hun kleuterfilm dat ze een foutje hebben gemaakt? (We laten Han en Luke sterven, houden onze sterke Leia nog ff aan... )'

Ja inderdaad wel heel dom dat Carrie is overleden, hadden ze beter kunnen plannen toch(?). Wat een domme opmerkingen weer.

Blockbuster

Avatar

Als ik hem was zou ik lekker komende jaren bijklussen als stem van Chucky in alle komende vervolgen, al dan niet direct to dvd / direct to on-demand. Net zoals Brad Dourif deed afgelopen 20 jaar. Valt goed van te leven, toch?

Sunspot

Avatar

haha, mag die gast wel, dat filmpje ook :D Meerdere interviews gezien en hijheeft gewoon gelijk gehad over TLJ.

Goeie gast lijkt me.

Kan hij niet de Joker gaan spelen in DC films, de kortere Joker, hij heeft het gezicht en sowieso stem ervoor :D

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind het altijd een beetje raar als sterren gaan afgeven op datgene waar ze groot mee zijn geworden. Je vreet er wel van denk ik dan

NieuwsFilm

meest populair