Mark Hamill heeft het helemaal gehad met 'Star Wars' na 'The Rise Of Skywalker'

Mark Hamill heeft het helemaal gehad met 'Star Wars' na 'The Rise Of Skywalker'

En bevestigt een langdurig gerucht over zijn rol in de negende sagafilm.

Naast al het vaste nieuws over Marvel en Avengers: Endgame, is er nog een andere terugkerende traditie, de maandelijkse uitspraak van Mark Hamill over alles wat maar met STAR WARS te maken heeft. Inmiddels heeft hij weer een nieuwe gedaan en ook best wel een opmerkelijke dit keer. Tegenover AP Entertainment op de rode loper bij de première van Child's Play (waarvoor hij de stem van moordpop Chucky inspreekt) liet Hamill zich ontvallen dat hij hoopt dat het aankomende Episode IX: The Rise Of Skywalker definitief zijn laatste film zal zijn als Luke Skywalker. Lichte spoiler in aantocht.

Ik hoop het van harte, zei Hamill lachend. Toen hem werd gevraagd naar het 'waarom', legde hij uit: De omheining rondom mijn rol is gesloten. Het feit dat ik betrokken ben in welke hoedanigheid dan ook, komt alleen door dat eigenaardige aspect van de SW-mythologie. Als je een Jedi bent, moet je terugkomen en een laatste oproep doen als Force Ghost, waarna hij zelfvoldaan naar de camera grijnst. Bekijk zijn woorden hieronder terug:


Hiermee lijkt hij een fantheorie te bevestigen die al langer in de wandelgangen rondging. Eerder gaf de acteur aan teleurgesteld te zijn in het feit dat zijn personage en die van Carrie Fishers Leia en Harrison Fords Han Solo elkaar nooit samen ontmoeten in de recente trilogie. Tevens had de dood van Fisher in 2016 een enorme emotionele impact op hem, waardoor hij er naar eigen zeggen "geen plezier meer in heeft".

Voice acting in animatie of videogame?
Hoewel Episode IX: The Rise Of Skywalker de saga, die begon met Episode IV: A New Hope in 1977, tot een einde brengt, betekent dit natuurlijk niet dat de franchise afloopt. Lucasfilm producer Kathleen Kennedy heeft al plannen onthuld voor nieuwe trilogieën de komende tien jaar. Dus wellicht dat we de stem van Hamill ooit nog te horen krijgen.

Star Wars - Episode IX: The Rise Of Skywalker van regisseur J.J. Abrams zal op 18 december in de Nederlandse bioscoopzalen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair