Algemeen

Spoilen 'Avengers: Endgame' leidt nog steeds tot onbegrip (en steun)

Gaat Tom Holland de fout in, of mag het gewoon?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Tijdens de The Graham Norton Show heeft Tom Holland de Marvel-film Avengers: Endgame flink gespoild voor de mensen die deze nog niet hebben gezien. Dit wordt hem niet in dank afgenomen, al zijn er ook voldoende mensen die de acteur steunen. Dan toch nog even die spoiler-waarschuwing... SPOILERS!

De voornaamste reden dat mensen kwaad zijn mag duidelijk zijn. Er zijn namelijk nog steeds mensen die de vierde Avengers-film nog niet gezien hebben. Gezien de box office-opbrengsten is deze groep wel flink in de minderheid. Toch is er nu verdeeldheid doordat Holland heeft verklapt dat Tony Stark (Robert Downey Jr.) dood is gegaan in Endgame. Dit leidde tot flink wat commentaar. Hieronder een paar reacties.
Spider-Man: Far From Home
Holland verklapt de dood van Iron Man aangezien dit een belangrijk startpunt van Spider-Man: Far From Home is. Deze film verschijnt over een aantal dagen en is een vervolg op Endgame. Holland: "De film is een directe voortzetting van Avengers: Endgame, dus we behandelen de gevolgen van de dood van Tony Stark... Sorry als iemand de film niet heeft gezien! Als je dat niet hebt gedaan, dan leef je onder een steen, om eerlijk te zijn."

En daar schuilt een beetje het probleem. Het Marvel Cinematic Universe bevat niet opzichzelfstaande films aangezien de gebeurtenissen in die films gevolgen hebben voor de toekomstige films. De enorme box office-omzet van zo'n $1,2 miljard in het eerste weekend verraadde al dat de fans niet graag gespoild willen worden.
Onder een steen?
Op FilmTotaal verschijnen de nodige berichten over het succesvolle Marvel Cinematic Universe. Niet zo heel lang geleden stond er een vergelijkbare spoiler in de kop van een nieuwsbericht. Dit leidde tot kritiek. Nu zelfs de cast van Endgame de film spoilt, maar even een poll....


Hieronder vanaf circa 28:00 het fragment met Holland.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Avengers: Endgame Blu-ray release date is estimated for August 2019 and available on Digital HD from Amazon Video and iTunes on July 30, 2019.

Toch jammer dat er geen rekening wordt gehouden.
Er zijn mensen die e.o.a. niet naar de bios gaan, maar films thuis willen gaan zien. Slechts een kleine moeite dus.
Verder denk ik dat Tom zich niet bewust was dat hij een spoiler vrij gaf.

adofmirosch

Avatar

Je kan zelf wel nagaan dat je geen interviews,artikels etc moet gaan kijken over de nieuwe spider-man film.

adofmirosch

Avatar

MOF

Klopt helemaal! Genoeg mensen die een film van 3 uur niet volhouden door lichamelijke klachten of iets dergelijks.
Of arme mensen, die het graag met het hele gezin tegelijk willen zien maar geen geld hebben voor de bioscoop ofzo iets.

Guyon2002

Avatar

De film is nu al 2 maanden in de bioscoop dus als je hem nu nog steeds niet hebt gezien is het eigenlijk wel een beetje je eigen probleem.
Overigens vind ik dat Filmtotaal af en toe best ver gaat in het spoilen, toen jullie de dood van Stark ''spoilden'' een korte tijd terug werd een plaatje van zijn snap als tumbnail gebruikt. Dat gaat dan wel een beetje te ver vind ik

MisterPink

Avatar

Mensen zeiken te veel...

SunChaser

Avatar

Op Filmtotaal verschijnen de nodige berichten over Marvel?

Ook de onnodige hoor!

Ang3l

Avatar

Het is nogal een verschil of je de dood van een personage als titel van een artikel gebruikt, of je wordt op TV geinterviewd over je nieuwe film (die ook gaat over de dood van dat personage) en je hebt het er over .... een maand later. Dat laatst is een beetje onvermijdelijk inmiddels, dat eerste is onnodig.

Frietgezicht

Avatar

My husband is avoiding spoilers...

Niet genoeg he kleefkut als die halve dooie interviews kijkt over de film die DAARNA komt.

Het is lullig als je Goede Tijden Slechte Tijden kijkt en ze zeggen daar Tony is dood maar sommige dingen moet je zelf ontwijken.

Net als mensen die spoilers ontwijken wel FT moeten kunnen bezoeken zonder spoilers in de kop van een artikel te treffen maar ondertussen wel de Marvel artikelen zelf en de reacties erbij moeten vermijden.

Niet dat het mij boeit maar als ik nu geen spoilers wil over Godzilla King of the Monsters moet ik al alle artikelen over Godzilla vs King Kong gaan negeren en anders eigen schuld.

Novarellum

Avatar

Het is überhaupt niet gebruikelijk om zulke spoilers te geven. Heb het er openlijk over, laat wat details achterwege. How hard can it be.

Chrischzz

Avatar

We zitten nu bijna 2 maanden na de bioscoop release.
Ik vind het nu wel best. Moeten we nu tot en met Augustus onze mond houden over alles wat er in End Game gebeurd?

PRIME

Avatar

Als je écht een Marvel fan bent, dan had je nu wel iets ondernomen om de film te kijken. Ben je lichamelijk beperkt en kan je niet naar de bioscoop voor films, dan moet je ook niet als een slimpie naar items kijken over Endgame of de films erna.

lamoteg

Avatar

Mijn eerste spoiler was iemand die na de eerste dag in de cinema, de sixt sense twist al over de speelplaats riep.

Wil je geen spoilers, dan beter de film nieuws site vermijden. Ik heb ook niet altijd tijd om eens naar de cinema te gaan.en als we dan gaan
Ist meestal iets anders want. Mijn vrouw ziet de Marvel films niet graag. Wil je niet gespoild worden, dan zoek je niet in de spoilerpot

Scheerzeep

Avatar

Ik vind het eerlijk gezegd niet nodig om rekening te houden met een zeer klein, select groepje mensen dat de film ondertussen nog niet heeft gezien.

Aan de Box Office-opbrengst te zien hebben veruit de meeste fans de film al gezien. Zij moeten de film gewoon openlijk kunnen bespreken.

De media moeten daar inderdaad wat terughoudender in zijn, maar in het geval van Tom Holland zijn sommige reacties echt overdreven - zo niet belachelijk.

Als dit niet meer zou mogen, dan kan er nooit over een film gepraat worden. Sommige mensen wachten immers met kijken totdat de film op Disney+ staat, sommige kijken 'm pas over een paar jaar als hij op RTL7 te zien is.

Snap eerlijk gezegd ook niet hoe mensen het voor elkaar hebben gekregen om maandenlang die informatie te mijden.

Pietjebam

Avatar

Als filmstudio kan je er niet van uit gaan dat iedereen de film maar in de bioscoop ziet. Gewoon niet iedereen heeft het geld, natuurlijk weet je dat je interviews moet ontwijken etc maar de studio hoeft ook niet zo arrogant te doen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Tuurlijk mag die gespoilt worden. We zijn inmiddels 2 maanden verder ofzo, als je daar een jaar lang naar zit uit te kijken hoor je hem al wel gezien te hebben. Het is ook je eigen verantwoordelijkheid. Niemand anders hoeft rekening te houden met wanneer je een film wil kijken. Als ikzelf naar een film uitkijk en hem door omstandigheden niet kan zien moet ik ook niet janken als iemand hem spoilt. Eigen schuld dan.

chefry1983

Avatar

Na 2 maanden mag je spoilen. Maar niet eerder vind ik.
Zeker niet de eerste week en dan klappen krijgen voor de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair