Re-release 'Avengers: Endgame' duurt 7 minuten langer en moet $38 miljoen ophalen

Re-release 'Avengers: Endgame' duurt 7 minuten langer en moet $38 miljoen ophalen

Gaat dit lukken om de Marvel-film op #1 te krijgen?

Met alleen nieuwe beelden na de hoofdfilm duurt de re-release van Avengers: Endgame zo'n zeven minuten langer. De verlengde versie werd enkele dagen geleden aangekondigd door Marvel-baas Kevin Feige, al is nog onbekend of de versie ook in de Nederlandse bioscopen te zien is.

In de States is de voorverkoop al gestart en één van de redenen voor de re-release is ongetwijfeld om de topscore van Avatar (tijdelijk) te overtreffen. Het gat tussen beide kaskrakers is op dit moment nog zo'n $38 miljoen. Dit is zo ongeveer het bedrag dat de verlengde versie moet ophalen om de 2.787.965.087 miljoen dollar te passeren; de score van de film van James Cameron. De kans bestaat uiteraard dat Avatar in 2020 of 2021 een (nieuwe) re-release krijgt om de vier Avatar-vervolgfilms in te luiden.

Zeven minuten extra beeld
De extra beelden duren naar verluidt zeven minuten langer dan de originele bioscoopversie. Op de website van het Britse Cineworld staat vermeld dat de aangepaste versie 188 minuten duurt. De originele film duurde 181 minuten. De hoofdfilm zal overigens tot de aftiteling onveranderd blijven.

Wat zie je in de verwijderde scène?
De verlengde versie zal volgens Feige "een paar nieuwe dingen aan het einde van de film" laten zien. Daarin zien we "een verwijderde scène na de aftiteling, een klein eerbetoon en een paar verrassingen". Het is bekend dat er een verwijderde scène is waarin Tony Stark / Iron Man de Soul World bezoekt en daar zijn opgegroeide dochter Morgan, gespeeld door 13 Reasons Why-actrice Katherine Langford ontmoet. Dit zou mogelijk ook de reden zijn waarom - spoiler - Tony in stilte sterft.

Het eerbetoon is waarschijnlijk een eerbetoon aan Robert Downey Jr.'s Tony Stark. Andere denken dat het een eerbetoon is aan Stan Lee, de Marvel-legende die eind verleden jaar overleed. Mocht bekend zijn wat je in de beelden kunt verwachten, dan lees je dit uiteraard op FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair