Algemeen

Re-release 'Avengers: Endgame' duurt 7 minuten langer en moet $38 miljoen ophalen

Gaat dit lukken om de Marvel-film op #1 te krijgen?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met alleen nieuwe beelden na de hoofdfilm duurt de re-release van Avengers: Endgame zo'n zeven minuten langer. De verlengde versie werd enkele dagen geleden aangekondigd door Marvel-baas Kevin Feige, al is nog onbekend of de versie ook in de Nederlandse bioscopen te zien is.

In de States is de voorverkoop al gestart en één van de redenen voor de re-release is ongetwijfeld om de topscore van Avatar (tijdelijk) te overtreffen. Het gat tussen beide kaskrakers is op dit moment nog zo'n $38 miljoen. Dit is zo ongeveer het bedrag dat de verlengde versie moet ophalen om de 2.787.965.087 miljoen dollar te passeren; de score van de film van James Cameron. De kans bestaat uiteraard dat Avatar in 2020 of 2021 een (nieuwe) re-release krijgt om de vier Avatar-vervolgfilms in te luiden.

Zeven minuten extra beeld
De extra beelden duren naar verluidt zeven minuten langer dan de originele bioscoopversie. Op de website van het Britse Cineworld staat vermeld dat de aangepaste versie 188 minuten duurt. De originele film duurde 181 minuten. De hoofdfilm zal overigens tot de aftiteling onveranderd blijven.

Wat zie je in de verwijderde scène?
De verlengde versie zal volgens Feige "een paar nieuwe dingen aan het einde van de film" laten zien. Daarin zien we "een verwijderde scène na de aftiteling, een klein eerbetoon en een paar verrassingen". Het is bekend dat er een verwijderde scène is waarin Tony Stark / Iron Man de Soul World bezoekt en daar zijn opgegroeide dochter Morgan, gespeeld door 13 Reasons Why-actrice Katherine Langford ontmoet. Dit zou mogelijk ook de reden zijn waarom - spoiler - Tony in stilte sterft.

Het eerbetoon is waarschijnlijk een eerbetoon aan Robert Downey Jr.'s Tony Stark. Andere denken dat het een eerbetoon is aan Stan Lee, de Marvel-legende die eind verleden jaar overleed. Mocht bekend zijn wat je in de beelden kunt verwachten, dan lees je dit uiteraard op FilmTotaal.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

heb nu al kaartjes gekocht

Leon81

Avatar

Ze hebben groot gelijk! Ik denk dat ze vele malen meer gaan ophalen! #zakenlui

Marvel boy

Avatar

Waar heb je kaartjes gekocht?

xarkov

Avatar

Publiciteitsstunt om Avatar te verslaan. Meh.

Da Villain

Avatar

Ik heb gelezen dat ook Avatar een re-release heeft gehad, dus ik zou niet weten waarom Endgame dat niet zou mogen doen. Het gat van 38 miljoen is inderdaad té klein om het niet te proberen.

PRIME

Avatar

Top, ik ga nog wel een keertje.

Heb toch een Pathe pas, en om Avatar van die nr. 1 af te krijgen lijkt me top.

chazillionair28

Avatar

Persoonlijk vind ik dat avatar wel terecht op nummer 1 staat. In 2005 is de gehele bioscoop ervaring op zijn kop geslagen door cameron net zoals de iphone introductie in 2007 waar men dacht dat Nokia jarenlang de touw voor zou trekken. De gehele 3d ervaring met mooie beelden waarvoor je juist naar de bios gaat. Endgame daarin tegen verdiend het zeker om de nummer 1 plek over te nemen omdat marvel ook met een nieuwe bioscoop ervaring is gekomen. Een verhaallijn gebaseerd op 23 films met een knallend einde.

Rich Art

Avatar

@chazillionair28: Avatar is uit 2009. ;)

adofmirosch

Avatar

Awhhh schattig hoor die mcu fans Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Maarre niemand hier die denkt dat als Avatar 2 uitkomt ze deel 1 weer even draaien mocht Endgame dit winnen? Lol
Zogenaamd om het geheugen op te frissen en voor jongeren die toen nog peuters waren.

Marvel boy

Avatar

Waar zijn de kaartjes van de re-release te koop?

chefry1983

Avatar

^
Nog nergens in Nederland

Rafael11

Avatar

Ga er toch niet heen, geen zin in. Heb op het moment nergens zin in met dit enorm warme weer. Het enige wat ik op dit moment wil is een ijskoud biertje haha

Master Of Films

Avatar

Marvel boy "Waar zijn de kaartjes van de re-release te koop?"
Ik heb ze al te koop gezet op Marktplaats.

Sunspot

Avatar

Haha.

Ach, triest dat ze zo AVatar willen verslaan, maar leuk voor de diehard fans natuurlijk Smiley face.

Pato

Avatar

Zeer onwaarschijnlijk ...

Zonder enige re-release gaat de film nog een kleine 12 miljoen ophalen ... de vraag is of de re-release DAT gat van 26 miljoen nog gaat dichten ...

Endgame scoorde gisteren nog maar $638,134 in slechts 985 zalen ... $648 per zaal ... die zalen zijn dus gewoon leeg ...

De impuls is eruit ...

Pato

Avatar

@PRIME

dat is dan wel lullig ... hij draait nog maar in 11 bioscopen Pathé en gaat er snel uit ... Smiley face

JMRG

Avatar

Sla deze over, wacht lekker rustig op de Blu-ray. Denk zelf niet dat die 38 mil wordt gehaald..

Civilian Supreme

Avatar

Nou nou...als het op deze manier moet. Ik hoor maar weinig mensen over uitmelken, bij andere franchises zou er wel anders gereageerd worden. 7 hele minuten op een film die gevoelsmatig al 6,5 uur duurt, bewaar dat lekker voor bluray.
Sowieso was 1x wel genoeg.

Dutchy

Avatar

Ik moet de gewone versie nog kijken. Denk over een jaar of 2 wel tijd te hebben voor deze pauper troep. Het wordt alleen maar slechter en slechter met de Marvel films dus het zal wel tegenvallen

NieuwsFilm

meest populair