Celebrity

Regisseur 'The Lion King' vond werken met James Earl Jones intimiderend

Hem regisseren was een lastige klus.

door Rik Timmer om 06:01 in Celebrity
De aankomende liveaction verfilming van The Lion King is sinds 2016 in de maak. Regisseur Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) werd toentertijd aangesteld om het project te verwezenlijken. Om de adaptatie zo mooi en reëel mogelijk over te brengen heeft de 52-jarige Amerikaan goed naar het origineel gekeken en diverse elementen overgenomen. Zo vond hij het bijvoorbeeld niet nodig om een andere stemacteur te zoeken voor de oorspronkelijke Leeuwenkoning Mufasa, die nu in beide versies tot leven wordt gebracht door James Earl Jones. Met hem werken bleek wel intimiderend te zijn.

Favreau is namelijk een groot liefhebber van Star Wars. Aan AMC vertelde hij dan ook lachend dat alleen de stem van Jones al - die hij meerdere keren voor Darth Vader heeft gebruikt - hem deed zweten. "Hij was in New York en ik in Los Angeles. En wanneer je zijn stem dan door de hoofdtelefoon hoort is het moeilijk om de 'regisseur' te zijn," aldus Favreau.

Regisseren
Volgens de filmmaker kon hij de 88-jarige acteur helemaal geen tips geven. "Toen we aan het bellen waren en hij vroeg of ik aanwijzingen voor hem had, wist ik echt niet wat ik moest zeggen. 'Alles dat ik in mijn hoofd heb zitten over Mufasa is gebaseerd op jou,' vertelde ik hem. Ik wilde bemoedigend en behulpzaam zijn, maar het enige dat ik kon doen was tegen mijn tranen vechten toen hij zijn tekst voordroeg."

Onvergetelijk
De regisseur, die ook vaak genoeg voor de camera heeft gestaan, gaf eerlijk toe dat er weinig was om te veranderen. "Een groot gedeelte van zijn dialogen zijn hetzelfde gebleven. Zo niet, dan identiek aan de originele productie. Het karakter en de dialogen houden ontzettend goed stand. Het was één van de aspecten die ik niet echt wilde veranderen omdat zo'n beetje alles dat hij uitspreekt onvergetelijk is."

nieuwslaatste nieuws

meest populair