Algemeen

Allison Schroeder (Frozen 2) neemt script 'Minecraft' onder handen

Oscar-genomineerde scenarioschrijfster gaat nieuwe versie script creëren

door Niels van Arkel om 16:51 in Algemeen
Nieuws betreffende het videogameproject Minecraft: The Movie. De film krijgt een nieuwe "architect", namelijk Oscar-genomineerde scenarioschrijfster Allison Schroeder. Het meesterbrein achter de scripts van o.a. Christopher Robin en Frozen 2 gaat het script van de eerste Minecraft-film eens goed onder handen nemen.

De regie van het project is in handen van Peter Sollett (Raising Victor Vargas). Hij had ook de eerste versie van het vernieuwde script geschreven, maar vond het duidelijk niet goed genoeg. De hulp van Schroeder, die genomineerd werd voor een Oscar voor haar werk in Hidden Figures, is dus gewenst.

De Minecraft-film volgt een tiener die in een (ongebruikelijke) groep avonturiers die de wereld moeten redden van de Ender Dragon, die de hele wereld wil vernietigen. De film wordt uitgegeven door Warner Bros. en geproduceerd door Vertigo en Mojang AB, de maker van de Minecraft-game.Minecraft is (volgens het huidige schema) in maart 2022 te zien in de Nederlandse bioscopen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Deze film komt nooit of het worde een Flop jammer genoeg.

Pietjebam

Avatar

Ik denk dat deze film weinig potentie heeft. Minecraft, ben zelf een ervaren speler, is een game waarin je helemaal je eigen visie in kwijt kan. Vaak ben je als speler niet zo geïnteresseerd in de visie van anderen

nieuwslaatste nieuws

meest populair