Algemeen

Beeld origineel einde 'X-Men: Dark Phoenix' geeft 'Captain Marvel'-gevoel

Zo had het dus eigenlijk moeten gaan.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Waar Brie Larsons Carol Danvers / Captain Marvel misschien wel de krachtigste vrouwelijke Marvel-superheld is, is Jean Grey / Phoenix misschien wel de sterkste vrouwelijke Marvel-slechterik. Op het witte doek zagen we beide krachtbronnen ook in actie en bijna hadden ze een vergelijkbare scène.

Onderstaande concept-art laat een beeld zien waarin Sophie Turners Phoenix de ruimte inschiet, al brandend. Dit zouden we oorspronkelijk te zien krijgen in X-Men: Dark Phoenix. Dit werd geschrapt na intensieve reshoots, ook op verzoek van Walt Disney / Marvel Studios. De film werd zelfs verplaatst tot na Captain Marvel. In die film zien we de titelheldin op een vergelijkbare manier de ruimte invliegen, om af te rekenen met een aantal slechteriken. Phoenix zou dit overigens ook hebben gedaan.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Jammer, ziet er heel gaaf uit, dat had ik graag in de film willen zien, op de posters zagen we ook dat Jean haar haar in de fik staat, dat miste ik idd.
Maar omdat Disney het teveel op Captain Marvel vindt lijken en waarschijnlijk denkt dat mensen geen onderscheid kunnen maken, kregen we dit niet te zien.

Sunspot

Avatar

Phoenix is veel krachtiger dan Captain Marvel, volgens mij kan zowat niemand Phoenix verslaan, toch

Artificialis

Avatar

Als er geen vertragingen en reshoots waren geweest had Dark Phoenix kunnen uitkomen ruim voordat Captain Marvel zou verschijnen. Wat een achterlijke beslissing om de typerende Phoenix vlammen te verwijderen en een eindstrijd bij de Verenigde Naties + in de ruimte te vervangen met een inspiratieloos gevecht in en op een trein.

Master Of Films

Avatar

Waar Brie Larsons Carol Danvers / Captain Marvel misschien wel de krachtigste vrouwelijke Marvel-superheld is
Helaas erg overdreven en behoorlijk OP met een behoorlijk Mary Sue sausje overheen. Alleen in de 1e akte van Endgame kwam ze meer in de buurt van haar comic roots, waarmee ook meer grounded was met The Avengers. E.o.a werd ze gewoon weer verneukt in de 3e akte.

Decepticon "Jammer, ziet er heel gaaf uit, dat had ik graag in de film willen zien, op de posters zagen we ook dat Jean haar haar in de fik staat, dat miste ik idd."
Heel jammer idd.

Decepticon "Maar omdat Disney het teveel op Captain Marvel vindt lijken en waarschijnlijk denkt dat mensen geen onderscheid kunnen maken, kregen we dit niet te zien."
Niet meer dan een debiele beslissing van Disney. Wat je ook van Dark Phoenix vind, Sophie Turner heeft haar best gedaan. Veel meer dan Brie "I don't give a fuck about my Marvel character" Larson. Zonde dat Hollywood suits bepaalde agenda standpunten door beginnen te drammen ipv aandacht te geven aan opbouw van verhaal en karakters.

kokosnoot

Avatar

Wat ontzettend zonde! Dus dat betekent dat ook met Disney...ze nooit bij een reboot trouw zullen zijn aan de comics over Dark Phoenix. Want dan gaat ze teveel op Captain marvel lijken en dat mag niet.
Ik denk in de x-men comics is de Phoenix saga best wel een groot iets. Disney zal hier dus nooit iets mee doen, naar alle waarschijnlijkheid. Dus voor andere verhaallijnen kiezen.

NieuwsFilm

meest populair