Gerucht: Is dit dan eindelijk (niet) de titel van 'Bond 25'?

Gerucht: Is dit dan eindelijk (niet) de titel van 'Bond 25'?

Een mysterieuze tweet dook op.

De vijfentwintigste James Bondfilm is nog altijd titelloos. We moeten het noodgedwongen nog altijd hebben over 'Bond 25'. En er is al veel over gespeculeerd. Is het Shatterhand? Of misschien Eclipse? Een tweet van fansite MI6-HQ biedt misschien het verlossende antwoord.

De fansite, die regelmatig een aantal scoops heeft, poste onderstaande tweet. We zien een wit blad met daarop in alcoholstift geschreven A REASON TO DIE, terwijl de O's in de woorden 007 vormen, zoals we dat ook kennen uit de logo's voor Casino Royale en Quantum Of Solace. In de tweet zelf staat enkel de hashtag #Bond25. De titel zou kunnen verwijzen naar het idee om Bond te laten sterven aan het einde van de film, wat naar verluidt een breekpunt was tussen de producenten en de vorige regisseur Danny Boyle.




Voor de deadline in de prullenbak
Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is dat de titel A Reason To Die effectief op tafel heeft gelegen, maar nu al weer in de prullenbak is gekieperd. In een aflevering van hun podcast vertelde een redacteur van MI6-HQ dat er wel degelijk een titel was, maar dat die op het laatste moment niet werd aangekondigd. "De reden waarom ze de vraag over de titel verknalden bij de onthulling [in april] en er niet echt een uitleg voor hadden, was omdat ze wél een titel hadden, de avond ervoor, mét een logo. En naar verluidt, volgens onze bronnen, beslisten de studiopartners [MGM, Annapurna en Universal] dat het niet sterk genoeg was, en dat het uitgesteld moest worden in het geval dat ze iets beters bedacht hadden. En de titel werd weggegooid de avond voor de persconferentie.", zegt hij vanaf minuut 36. In de tweet zou (met wat fantasie) het rode kruis links kunnen staan voor het feit dat A Reason To Die niet de uiteindelijke titel is. Ook de zin 'Keep calm and carry on' zou daar een verwijzing naar kunnen zijn. Ten slotte is de datum 24/04/19 (links verticaal in potlood) exact één dag voor de persconferentie in Jamaica. Het lijkt erop dat de makers van de tweet op deze manier willen zeggen dat het inderdaad om de haastig geschrapte titel gaat.

Het is wachten op de eerste officiële berichtgeving om helemaal zeker te zijn. En die zal waarschijnlijk nog een paar maanden op zich laten wachten. In de tussentijd is het wel leuk om erover te speculeren, maar Bond 25 blijft voorlopig gewoon Bond 25. Zolang Daniel Craigs laatste Bondfilm tegen begin april 2020 maar een titel heeft, want dan komt de film in de bioscoop.

Update: MI6-HQ bevestigde dat het volgens hun bronnen wel degelijk om de titel gaat die op het laatste moment werd geschrapt. Ze vermelden dat men A Reason To Die niet "Bond genoeg" vond klinken. Die discussie vond pas plaats aan de vooravond van de grote live-aankondiging, en zodoende werd de titel snel aan de kant geschoven. Het is op dit moment niet zeker of de makers van Bond 25 met een nieuwe titel zullen komen of toch de oude gaan behouden.

NieuwsFilm

meest populair