Jake Gyllenhaal verving bijna Tobey Maguire als Spider-Man

Jake Gyllenhaal verving bijna Tobey Maguire als Spider-Man

Ook laat de acteur zich uit over zijn minst geslaagde rol.

Jake Gyllenhaal heeft al in heel wat grote en succesvolle films gespeeld. Toch heeft hij ook wat minder goede keuzes gemaakt in zijn carrière of heeft hij sommige rollen net misgelopen, iets waarover hij zich nu uitlaat: Spider-Man 2 en Prince of Persia.

Zo zegt Gyllenhaal over Spider-Man 2: ''Op een gegeven moment werd er een gesprek gevoerd over dat ik eventueel Tobey Maguire zou vervangen in Spider-Man 2. Er zijn zoveel rollen in mijn carrière geweest waarbij het tussen mij en een andere acteur ging. Ik geloof dat als een acteur een personage speelt hij het zich dan ook eigen maakt. Hij wordt a.h.w. dat personage en het is dan lastig hem te vervangen. Toch was er sprake van een eventuele vervanger voor Maguire als Spider-Man. Ik had wel interesse en de studio zag het ook wel zitten, maar ze gingen uiteindelijk liever door met Maguire''.

Whitewashing
De rol van deze superheld liep hij dus mis, al wist hij wel de hoofdrol te scoren in een andere blockbuster in 2010: Prince of Persia: The Sands of Time. Toch heeft Gyllenhaal hier spijt van. De film is namelijk de geschiedenis ingegaan als een voorbeeld van whitewashing, omdat het hoofdpersonage Dastan van Iraanse origine is maar door Gyllenhaal werd vertolkt. Hij ziet dit dan ook als een van zijn grootste misstappen in zijn carrière.

''Ik ben er geen fan van, maar ik heb wel veel van die film geleerd'' begint Gyllenhaal. ''Sindsdien denk ik beter na over de rollen die ik kies. Iedereen begaat af en toe wel eens een fout. Soms besef je het pas na de film, dan realiseer je je dat een bepaald personage niet voor je was weggelegd of gewoonweg niet bij je paste. Die fout probeer ik niet meer te maken''.

Toch nog een Spider-Man film
Ondanks het feit dat Gyllenhaal nooit Spider-Man heeft kunnen spelen, zal hij volgende week wel te zien zijn tegenover de nieuwe Spider-Man Tom Holland in Far From Home, waarin hij het personage Mysterio speelt.

NieuwsFilm

meest populair