'Bond 25' maakt Londen onveilig: koninklijke ruiters en Daniel Craig in een Aston Martin

'Bond 25' maakt Londen onveilig: koninklijke ruiters en Daniel Craig in een Aston Martin

Alleen James Bond kan zo cool uit een auto stappen.

De James Bondreeks staat bekend om zijn exotische locaties, maar voor de meest recente scènes op locatie bleef het team van Bond 25 iets dichter bij huis: Londen. Door toedoen van Bond, James Bond stond de halve stad op z'n kop, maar het leverde wel gave plaatjes op. Een overzicht.

De opnames begonnen op The Mall, een lange laan die naar Buckingham Palace leidt, en waar ook menige koninklijke stoet langsrijdt. Daar draafden een hele hoop paarden met ruiters van de Household Cavalry de laan op en neer. Deze ruiters worden gezien als de persoonlijke lijfwachten van de Britse Koningin, en dragen zeer kenmerkende helmen. Hierbij is dus medewerking verleend door het Britse Koningshuis. 007 zelf, Daniel Craig, poseerde voor een foto met de Cavalry.







De hele filmstoet trok verder naar Whitehall, de regeringsgebouwen, waar James Bond zijn Aston Martin V8 parkeert en uitstapt. Helemaal reglementair doet hij dat niet, maar iemand als Bond geef je niet snel een bekeuring voor fout parkeren.




De officiële website, 007.com, deelde onderstaande, hele coole foto. Na alle tegenslagen lijkt men hiermee te willen zeggen: "Bond is Back", met een hoofdletter B. Daniel Craig is helemaal terug als de geheim agent met wie hij een haat-liefdeverhouding heeft.

Bekijk de afbeelding

Publiek en Royals
Dat Craig er weer zin in lijkt te hebben, werd duidelijk toen hij vrolijk de fans groette die lucht hadden gekregen van de opnames. James Bond in de straten trekt in het Verenigd Koninkrijk nog altijd veel bekijks. Van Craigs blessure lijkt geen sprake meer.



Vooral de passage van de Koninklijke Regimenten zorgt voor veel speculatie. Krijgt Bond een knighthood? Heeft één van de leden van het Koninklijk Huis een cameo? De Royal Family blijft goed verbonden met Bond: Prins Charles was laatst nog op bezoek op de set en Queen Elizabeth speelde eerder al zichzelf in een korte film bij de opening van de Olympische Spelen in 2012, waar ze zich door Bond liet begeleiden. Ironisch genoeg werd die film geregisseerd door Danny Boyle, die eerder al noodgedwongen afstand moest doen van de regie van deze Bond 25. Misschien heeft de nieuwe regisseur Cary Fukunaga goed afgekeken bij zijn voorganger? Bond 25 verschijnt op 9 april 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair