'Avengers: Endgame' gaat 'Avatar' zeer waarschijnlijk niet inhalen aan de box office

'Avengers: Endgame' gaat 'Avatar' zeer waarschijnlijk niet inhalen aan de box office

Ondanks de rerelease.

Marvel Studios bracht Avengers: Endgame nog eens uit. De reden? Heel simpel: om het de best verdienende film ooit te maken. Endgame ligt namelijk maar een paar miljoen dollar achter op Avatar, dat de kroon al een jaar of tien mag dragen. Maar het lijkt er niet op dat de film ingehaald gaat worden.

Deadline stelt dat Endgame het moeilijk gaat krijgen. De site loopt achter op Avatar in lucratieve markten als de Verenigde Staten en China. "Endgame heeft 53% van zijn wereldwijde verdienste in de VS/Canada en China verdiend, waar die twee markten slechts goed waren voor 34% van de totale verdienste van Avatar." Daarnaast heeft China Endgame na dertig dagen uit zijn bioscopen geknikkerd, zoals het standaard doet bij Amerikaanse films.

Weinig te verdienen
Daarnaast lijkt het erop dat Endgame in landen als Frankrijk, Japan, Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk Spanje en Italië, die ook bekend staan als grote markten, ook weinig nieuwe interesse trekt. De film heeft al gedraaid daar en andere grote Hollywood-films draaien nu, of gaan nu in die bioscopen draaien.

Kortom: het lijkt er niet op dat Endgame het zomaar van Avatar gaat winnen, zelfs al is de film opnieuw uitgebracht met wat extra beelden. Op dit moment staat Avatar wereldwijd op 2.761.381.161 dollar. Avatar is de verdienste van 2.787.965.087 dollar. Het verschil bedraagt dus iets meer dan 26 miljoen dollar.

Weinig anders
Avengers: Endgame is enigszins uitgebreid; hij duurt zeven minuten langer. Er zijn een paar scènes een heel klein beetje uitgebreid. Er zitten geen verwijderde scènes in de rerelease. Wel zit er na de aftiteling nog een kort verhaal van regisseur Anthony Russo en speelt daarna wat extra content rond Stan Lee. Daarna is er nog een scène te zien die niet helemaal af is en om de Hulk draait. Tot slot is er een sneak peek van Spider-Man: Far From Home.

NieuwsFilm

meest populair