Het verschil tussen de 'Blip' en de 'Snap' in het Marvel Cinematic Universe

Het verschil tussen de 'Blip' en de 'Snap' in het Marvel Cinematic Universe

The Decimation, de knip, de vingerknip, de snap, de blip etc.

In de kaskraker Avengers: Infinity War was er de knip van Josh Brolins Thanos. Deze knip doodde de helft van al het leven in het universum. In Avengers: Endgame heeft het Marvel Cinematic Universe te dealen met de situatie. Er zijn verschillende benamingen voor deze knip. Hieronder volgen spoilers voor de films die zich na Infinity War afspelen. Ben gewaarschuwd!


Let op: SPOILERS!


Eerder onthulde Kevin Feige dat de knip van Thanos officieel de "The Decimation" (de slachting) heet, maar in de Engelse volksmond wordt de knip gewoonweg "The Snap" genoemd. In Avengers: Endgame wordt de situatie soort van ongedaan gemaakt en keren de weggevaagden na vijf jaar weer terug onder de mensen die niet door de knip werden getroffen. In Spider-Man: Far From Home wordt de situatie op een doorgaans komische manier uitgelegd.

The Snap vs. The Blip
In Far from Home wordt de term "The Blip" gebruikt. Ondanks dat dit als een komische vertaling van "The Snap" gezien kan worden, betekenen de termen wel degelijk iets anders. In gesprek met Fandango gaf Marvel Studios-baas Kevin Feige tekst en uitleg:


"Het gebeurde allemaal erg snel. Wij noemden het altijd de Blip en toen begon het publiek ernaar te verwijzen als de Snap. We vinden het grappig als middelbare scholieren deze gruwelijke, universum-veranderende gebeurtenis de Blip noemen."

Het blijkt echter dat de termen nu voor twee verschillende zaken staan. De één staat voor de verdwijningen en de andere voor wanneer iedereen weer terugkeert:


"We hebben het samengevat. De Snap is wanneer iedereen verdween aan het einde van Infinity War. De Blip is wanneer iedereen terugkeerde aan het einde van Endgame... en dat zijn voor ons de definities."


NieuwsFilm

meest populair