Algemeen

Spider-Man terug naar Sony als 'Spider-Man: Far from Home' geen $1 miljard opbrengt

Raar bericht over Sony/Marvel-deal.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In februari 2015 werd duidelijk dat Sony Pictures en Marvel Studios een deal hadden gesloten rond de superheld Spider-Man. Waarschijnlijk iets te simpel verwoord, maar wel het duidelijkst: Marvel Studios mag films maken met de grootste Marvel-held Spider-Man terwijl Sony Pictures er vandoor gaat met de opbrengsten van de Spider-Man solofilms.

Volgens de website Slashfilm zou in de Sony / Marvel / Spidey-deal zijn opgenomen dat Marvel Studios ook de derde film zou mogen overzien als de tweede Spider-Man film (dus Spider-Man: Far from Home) meer dan een miljard zou opleveren. Zo niet, dan zou Sony de volledige controle terugkrijgen.

Deel drie lijkt een zekerheidje
De kans dat Far from Home het miljard haalt, lijkt groot. In de eerste week noteerde de film van Spider-Man: Homecoming-regisseur Jon Watts al zo'n 600 miljoen dollar wereldwijd. De verwachting is dat de score aankomend weekend voorbij de totaalscore ($880 miljoen) van Homecoming gaat.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Waarom, echt waarom... zou je als Sony dit weer terug gaan nemen als je ziet hoeveel goeds Marvel nu doet met het personage? Helemaal als je er bakken met geld mee verdiend zonder er echt zelf heel veel moeite in te hoeven steken?

GreenHornet

Avatar

vreemde deal / Sony moet blij zijn met MCU

Geranimous

Avatar

@ Rich Art
Natuurlijk zou Sony het weer terug nemen. Als ze niet het vertrouwen hebben dat ze zelfstandig een goede film kunnen maken kunnen ze beter hun hele film-divisie opdoeken. Sony moet juist tot op het bot gemotiveerd zijn om te laten zien dat ze het ook zonder inmenging van Marvel Studios kunnen.

Guyon2002

Avatar

Als dit het geval zou zijn mag Sony oprecht bang gaan worden voor de marvel fans

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop dat die een miljard ophaalt. Spidey is me favoriete mcu character op dit moment. Na de dood van.....

Zembo

Avatar

Ultron?

Jaws

Avatar

Geranimous helemaal mee eens. precies wat ik dacht.

Rich Art

Avatar

@Geranimous: Sony heeft die kans al twee keer gehad met Spider-man en daar zijn ze op het einde behoorlijk mee in de mist gegaan. Ik zie persoonlijk niet de meerwaarde om Spider-man nu weg te halen uit het MCU eigenlijk... Krijgen we dan weer een reboot? Of blijft Holland dan Spider-man, zonder dat hij in het MCU opereert?

Grendizer

Avatar

Beste Sony Entertainment...één matige Venom film maakt nog geen succesvolle franchise

Geranimous

Avatar

@Rich Art
If at first you don't succeed...

De vraag is of Marvel Studios het goed vindt als Sony hun eigen films weer maakt maar dat Marvel Studios een kleine rol speelt op de achtergrond zodat Tom Holland toch in het MCU kan blijven. Ik heb geen idee hoe Sony het praktisch aan zou moeten pakken. Dat hangt toch ook af van de bereidheid van Marvel Studios om mee te willen denken.

Hoe dan ook. Het zou bizar zijn als Sony zou zeggen dat ze Spider-man niet terugwillen. Dat kun je als filmstudio niet verkopen. We hebben de rechten op een van de bekendste strippersonages ooit. We hebben er momenteel succes mee(in samenwerking met Marvel Studios weliswaar). We hebben (hopelijk) geleerd van onze fouten. Kunnen bakken met geld verdienen. Maar we gaan lekker geen eigen Spider-man films maken just because. Ze zouden zich moeten schamen als ze dat zouden denken.

Rich Art

Avatar

@Geranimous: Ik denk dat Sony het financieel best gaat merken in de opbrengsten als Spider-man niet meer in het MCU zal ronddartelen.

Wat mij vooral tegen de borst stuit is dat Marvel Sony nu helpt en Spider-man op zijn succesvolst is op het moment. Waarom zou je die hulp afslaan als je Sony bent? Als het bakken met geld oplevert nu, then why the risk?

Of is het omdat ze graag Venom en Spidey tegen elkaar willen zetten en is dat iets dat indruist tegen hetgeen dat Marvel wil?

Master Of Films

Avatar

Rich Art "Waarom zou je die hulp afslaan als je Sony bent?"
Dan zou je verder in moeten verdiepen in de corporate politics.
Stoorzender zou Tom Rothman kunnen zijn, maar tot nu toe heeft Rothman de Spider-Man franchise overgelaten aan producent Amy Pascal (geen onbekende bij Sony Pictures). Amy ziet het wel zitten om verder te gaan met Marvel Studios.

As for Sony’s perspective, “Venom” producer Amy Pascal said in an interview with Fandango she wants the Spider-Man, Venom and Spider-Verse franchises to all work independently of each other. However, she also hints that characters from each could interact with each other.

“Everybody would love to see that. You never know someday... it might happen,” she said. "I think you should assume there is nothing to exclude."

ComicBook.com also reports that Pascal and Sony have plans in mind with the Marvel Cinematic Universe, Venom and Holland.

“We have big plans for Tom Holland to be a part of everything,” she said. “I can say that we've had a fantastic partnership and you never know what's going to happen.”


Gerucht gaat dat Sony Pictures de Spider-Man deal al met Marvel Studios heeft verlengd. Wellicht dat Kevin Feige iets officieels gaat zeggen op 20 juli over een mogelijke Spider-Man film of rol in een andere MCU film.

Filmfreak1973

Avatar

Zodra dat gebeurd gaat het weer bergafwaarts met het karakter. En kijk maar wat ze zelf gedaan hebben met Venom. Pure bagger.
Hopelijk neemt Disney ook Sony over.

Sunspot

Avatar

Was te verwachten, ze beginnen al, Sony.

Venom was succesvol, Spiderman is nu bekend genoeg, die van Tom Holland.

Ze kunnen als ze willen gewoon Spiderman wegtrekken, maar zal Sony niet volledig doen, misschien minder in het MCU, anders.

En lijkt me dat ze Tom Holland aanhouden, zou niet slim zijn hem te vervangen.

En dan krijgt Disney/Marvel meer die Morales Spidey, maar is ook goed toch, lekker correct ook voor Disney.

Van mij mag het wel, MCU is over voorlopig. Niks meer aan.

spiderman kan net zo goed alleen, af en toe in het MCU, Sony universum.

Wil Tom Hollands Spiderman meer solo zien, weg met die irritatne vriendjes van hem, Stark is weg nu.

Kom maar op, laat ons zien hoe hij volwassen wordt, maar solo gewoon! AVontuur!

Sunspot

Avatar

@ Rich Art

Hoeft niet per se, het MCU heeft zijn tijd nu even gehad, vage films komen eraan, vooral female ook, Thanos is klaar, Stark en wat anderen weg.

Is genoeg geweest even, wachten op Xmen en FF4 vooral, denk dat veel mensen dat hebben.

Dus Spiderman kan makkelijk naar Sony Universum, daar kan Spidey ook echt groeien, alles wat rauwer ook en dat met Tom Holland.

Ben nu ook voor Tom Holland, zie ook dat ze hem eindelijk meer laten groeien, solo ook meer, geen Star 'vadertje' meer ook, irriteerde hard.

Zie Tom Holland liever in Sony Universum dus, en dan kan hij af entoe opdraven in het MCU, verschil tussen Rrated of PG13 maakt dan ook niet uit.

En dan krijgen we ook meer de echte Spiderman te zien denk, meer op zichzelf, eigen shit doen, zoals Spiderman hoort te zijn.

Veel frisser ook.

MCU is niet meer zo cool, veel te veel hetzelfde, nu de vrouwenpower kant op ook, vage superhelden die niemand hoeft te zien...

GreenHornet

Avatar

Heb liever een vrouw in een strak pakje dan een man.

CM met haar poes daar wil ik meer van zien.

Grendizer

Avatar

Na het zien van volgend filmpje heb ik enigszins begrepen dat er allemaal afspraken over de rechten zijn die het allemaal niet zo makkelijk maken voor beide partijen

https://www.youtube.com/watch?v=CzjsEsdmYNk

Ook waarom iedereen er anders uitziet dan in de comics/sony films word even uitgelegd

iani

Avatar

Ik neem aan dat Sony de rechten heeft van Spider-Man, de Villains en de side characters. Vraag me af hoe ze, als het geen miljard zou halen, dan characters zoals Fury en Happy uit de mcu kunnen gebruiken. Zou dan flink wat minder opleveren zonder de boost van de mcu

GreenHornet

Avatar

Happy en Fury zijn Skrulls daarom kon Sony ze wel gebruiken

NieuwsFilm

meest populair