Acht topfilms die je dit jaar nog in de bioscoop moet zien!

Acht topfilms die je dit jaar nog in de bioscoop moet zien!

Nog veel gaafs in 2019.

Verleden week vroegen wij welke van de 20 grootste blockbusters jullie nog het liefst willen zien in 2019. Er werden weer flink wat stemmen gegeven, en onderstaande acht films zijn het meest in trek!


#1. Star Wars: The Rise of Skywalker

De nummer één wist een derde van alle stemmen te verzamelen. De negende Star Wars-sagafilm, dit keer geregisseerd door J.J. Abrams, gaat laten zien hoe het verhaal van de Skywalkers eindigt. Na het bekritiseerde The Last Jedi blijken toch heel veel mensen naar de film uit te kijken. En terecht: want wie wil nou niet weten hoe deze reeks eindigt? Vanaf 18 december te zien.



#2. Once Upon a Time in Hollywood

Deze nieuwe film van Quentin Tarantino wist eerder dit jaar al hoge ogen te gooien tijdens het Cannes Film Festival en het misdaaddrama wordt al Tarantino's beste film genoemd. Het is mogelijk zelfs zijn laatste film die hij ooit zal regisseren. Met rollen voor Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Al Pacino en Kurt Russell draait "#9" vanaf 15 augustus in de Nederlandse bioscoopzalen.



#3. The Lion King

Deze tiende verfilming van een 'animated classic' van Walt Disney is niet enorm sterk ontvangen onder de critici. Zij waren enkel onder de indruk van de visuele effecten, aangezien het verhaal verder weinig vernieuwend zou zijn. Waarschijnlijk zal het publiek zich daar een stuk minder druk om maken, aangezien de kaartverkoop vooraf al enorm zijn. Vanaf aankomende woensdag draait de film van Jon Favreau op het witte doek.



#4. Joker

Deze losstaande DC-film over ene Arthur Fleck van acteur Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line) gaat laten zien hoe iemand langzaam maar zeker de Joker wordt. The Hangover-regisseur Todd Phillips heeft al gewaarschuwd dat de film zich niet houdt aan de verhalen uit de comics en dat fans mogelijk behoorlijk boos worden als ze de film zien. Desondanks een film om naar uit te kijken. Vanaf 3 oktober op het scherm!



#5. It: Chapter 2

Na het enorme succes van It in 2017 keert Andy Muschietti terug met het tweede deel. Dit keer zien we de opgegroeide Losers, met grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain. Het is opnieuw Bill Skarsgård die in huid stapt van Pennywise the Dancing Clown. Vanaf 5 september gaan we terug naar Derry.



#6. Rambo: Last Blood

Ook de vijfde Rambo-film met Sylvester Stallone staat in de lijst. Het wordt de laatste film in de reeks en dit keer zien we hoe de gepensioneerde John Rambo naar Mexico vertrekt om korte metten te maken met zijn tegenstanders. Dit film zou keihard zijn, en dat zie je vanaf 19 september in de film van Adrian Grunberg (How I Spent My Summer Vacation).



#7. Terminator: Dark Fate

Op de zevende stek staat de nieuwe derde Terminator-film die aansluit op de topper uit de reeks: Terminator 2: Judgement Day uit 1991. Dit keer keert niet alleen Arnold Schwarzenegger terug, maar ook Linda Hamilton (Sarah Connor). Uiteraard worden er ook nieuwe personages geïntroduceerd die verantwoordelijk moeten zijn voor een heuse trilogie. De R-rated film ligt in handen van regisseur Tim Miller (Deadpool). Dark Fate verschijnt op 23 oktober in de Nederlandse bioscoopzalen.



#8. Fast & Furious: Hobbs & Shaw

En als laatste de nieuwste Fast & Furious met Dwayne Johnson en Jason Statham in de titelrollen. Net als Terminator: Dark Fate ligt ook deze film in handen van een Deadpool-regisseur, namelijk van David Leitch (John Wick, Deadpool 2). Eind deze maand in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair