Celebrity

Scarlett Johansson onder vuur na kritiek politieke correctheid in Hollywood

Een actrice hoort elke rol te kunnen spelen, zo meent ze.

door Jeffrey Kouters om 10:33 in Celebrity
Scarlett Johansson (Black Widow, Under the Skin) ligt onder vuur na haar kritiek op de overheersende politieke correctheid in Hollywood. Johansson vindt dat sommige maatschappelijke trends haar werk als actrice bemoeilijken, zo zei ze in een interview met As If Magazine.

Johansson wordt niet echt blij van de politieke correctheid waarmee Hollywood momenteel overspoeld wordt. "Als actrice zou ik elk persoon, elke boom en elk dier moeten kunnen spelen. Dat is namelijk mijn werk, het hoort er gewoon bij", vertelt ze. Daarmee doelt de actrice waarschijnlijk op de hevige kritiek die ze kreeg toen ze gecast werd als transman in de Amerikaanse speelfilm Rub & Tug. Het leidde ertoe dat Johansson zich uiteindelijk terugtrok.

Volgens Johansson ligt de casting van films en series steeds vaker onder een vergrootglas. De Black Widow-vertolkster vindt dat geen wenselijke ontwikkeling. "Het is in een trend in deze industrie en hoewel ik snap dat deze beweging om verschillende sociale redenen plaatsvindt, zijn er momenten waarop het ongemakkelijk wordt wanneer het de kunst [van het acteervak, red.] aantast", legt Johansson uit. "Wat mij betreft kent kunst geen restricties".

Kritiek
Deze uitspraken worden Johansson niet door iedereen in dank afgenomen. Op social media wordt de actrice verweten in een ivoren toren te leven. Doordat bekende acteurs de rollen van minderheden aannemen, krijgen deze minderheden zelf minder kansen. Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen; zij hebben het namelijk over het algemeen erg moeilijk in Hollywood. Dit probleem valt niet zomaar op te lossen. Er zal dan ook een goede balans gevonden moeten worden.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Doordat bekende acteurs de rollen van minderheden aannemen, krijgen deze minderheden zelf minder kansen. Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen; zij hebben het namelijk over het algemeen erg moeilijk in Hollywood. Dit probleem valt niet zomaar op te lossen. Er zal dan ook een goede balans gevonden moeten worden.
Een persoonlijke bijdrage van de schrijver van dit artikel? Op waarheid is het in ieder geval niet gebaseerd.

Moviewheels

Avatar

Ze heeft helemaal gelijk; de artiest zelf kan er moeilijk op aangesproken worden. Het zijn de executives die het probleem creëren. Dat zijn degenen die in de ivoren toren leven. En daarbij komt ook; in hoeverre moet je je iets aantrekken van 'social media'..? Sociaal is dat allang niet meer.....

Rafael11

Avatar

Neem dit artikel dan ook ff mee, van gister nadat ze kitiek over haar heen kreeg(wat onzin is want ze heeft gewoon gelijk). Johansson verduidelijkte hier haar eerdere comments.
https://ew.com/movies/2019/07/14/scarlett-johansson-trans-rub-and-tug-statement/

In het Nederlands:
https://www.nu.nl/film/5965277/scarlett-johansson-komt-terug-op-kritiek-op-politieke-correctheid-hollywood.html

But well said Scarlett!

centr1no

Avatar

Moviewheels "de artiest zelf kan er moeilijk op aangesproken worden. Het zijn de executives die het probleem creëren."
Dat is ook achterhaald.
En in dit geval was de film een project van o.a. Johansson zelf.

xarkov

Avatar

Onderzoek heeft uitegewezen dat 80% van alle tweets wordt geschreven door 10% van het totaal aantal mensen op twitter.

Fuck outrage culture. Het is maar een selecte group waar niet naar geluisterd zou moeten worden (omdat het zeikerds zijn).

https://www.pewinternet.org/2019/04/24/sizing-up-twitter-users/

Frietgezicht

Avatar

@ Rafael. Dat artikel staat op serietotaal.

Sunspot

Avatar

Ja, wat een PC shit de laatste jaren, echt niet normaal meer, gewoon gestoord is het!

Rafael11

Avatar

Friet, ik zag het net voorbij komen idd.
@Sunspot, idd. En dit jaar lijkt het geëxplodeerd te zijn.

pete928s

Avatar

Doordat bekende acteurs de rollen van minderheden aannemen, krijgen deze minderheden zelf minder kansen. Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen;

Nee daar valt helemaal niks voor te zeggen , je moet de rol verdienen door je acteertalent en vakmanschap .
Weer zo'n voorbeeld van achterlijk doorgeslagen identiteitspolitiek .
Er zit toch ook niemand te zeuren dan Dustin hofman destijds zijn rol in rain man afpakte van iemand die echt aan autisme leed .
trouwens de film rub & tug waar Johansson zich dus onder mediadruk uit terugtrok komt mede door dat gejank van SJW
nu helemaal niet meer van de grond .

nieuwslaatste nieuws

meest populair