Celebrity

Scarlett Johansson onder vuur na kritiek politieke correctheid in Hollywood

Een actrice hoort elke rol te kunnen spelen, zo meent ze.

door FilmTotaal om 10:33 in Celebrity
Scarlett Johansson (Black Widow, Under the Skin) ligt onder vuur na haar kritiek op de overheersende politieke correctheid in Hollywood. Johansson vindt dat sommige maatschappelijke trends haar werk als actrice bemoeilijken, zo zei ze in een interview met As If Magazine.

Johansson wordt niet echt blij van de politieke correctheid waarmee Hollywood momenteel overspoeld wordt. "Als actrice zou ik elk persoon, elke boom en elk dier moeten kunnen spelen. Dat is namelijk mijn werk, het hoort er gewoon bij", vertelt ze. Daarmee doelt de actrice waarschijnlijk op de hevige kritiek die ze kreeg toen ze gecast werd als transman in de Amerikaanse speelfilm Rub & Tug. Het leidde ertoe dat Johansson zich uiteindelijk terugtrok.

Volgens Johansson ligt de casting van films en series steeds vaker onder een vergrootglas. De Black Widow-vertolkster vindt dat geen wenselijke ontwikkeling. "Het is in een trend in deze industrie en hoewel ik snap dat deze beweging om verschillende sociale redenen plaatsvindt, zijn er momenten waarop het ongemakkelijk wordt wanneer het de kunst [van het acteervak, red.] aantast", legt Johansson uit. "Wat mij betreft kent kunst geen restricties".

Kritiek
Deze uitspraken worden Johansson niet door iedereen in dank afgenomen. Op social media wordt de actrice verweten in een ivoren toren te leven. Doordat bekende acteurs de rollen van minderheden aannemen, krijgen deze minderheden zelf minder kansen. Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen; zij hebben het namelijk over het algemeen erg moeilijk in Hollywood. Dit probleem valt niet zomaar op te lossen. Er zal dan ook een goede balans gevonden moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair