Blu-ray

Blu-ray review 'Captain Marvel' - Brie Larson is Marvels nieuwste leider!

Na 20 films eindelijk een solofilm voor een vrouwelijk personage.

door Bram de Groot om 17:16 in Blu-ray
Regie: Anna Boden | Ryan Fleck | Cast: Brie Larson (Carol Danvers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Yon-Rogg), Ben Mendelsohn (Talos), Lashana Lynch (Maria Rambeau) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 06.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Met duidelijk kleinere films als Half Nelson (2008) en Mississippi Grind (2015) achter hun naam werden regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck aangetrokken om de eerste solofilm rond een vrouwelijke superheld in het Marvel Cinematic Universe te tackelen. Ze kregen Oscarwinnares Brie Larson als voornaamste gezicht en de uitdaging om hét personage voor Marvels Phase IV te introduceren. Dit lukte aardig, al ging de 21e MCU-film niet de geschiedenis boeken in als het meest memorabele deel uit de reeks. Onlangs verscheen Captain Marvel op schijf.

Het $152 tot 175 miljoen kostende Captain Marvel, goed voor $1.128,2 miljoen wereldwijd, speelt zich grotendeels af in het jaar 1990. Tijdens een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen keert een vrouw met superkrachten, Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel, na lange tijd terug op Aarde. Haar terugkeer roept herinneringen op en dat doet haar ook vragen stellen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen. Ze staan onder leiding van Talos.


Discs 1 x Blu-ray | Release: juli 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533335 | Met dank aan: The Walt Disney Company (Benelux) B.V.

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Captain Marvel zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de heldin van Larson en de achterkant een flinke reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Uiteraard stelt Walt Disney hier niet teleur. De beeldkwaliteit is zoals het hoort: prachtig. De scherpte is optimaal en de kleuren springen van het scherm, ook tijdens de meer donkere scènes. Het detailbehoud is dan ook uitstekend. De visuele effecten zijn helaas wat minder dan bij andere films in de reeks en dat is dan weer een beetje jammer. In high def is dat vaak nog iets beter zichtbaar dan in de bioscoop. Disney levert een DTS-HD 7.1 geluidstrack af en die doet prima zijn werk met veel surround effects. Puike schijf. Overigens is Captain Marvel ook beschikbaar op 4K Blu-ray.

Bonusmateriaal

Er staan maar liefst zes featurettes op de schijf. Dit blijken wel erg standaard online, promotionele video's te zijn. Ze zoomen in op actrice Brie Larson (Becoming a Super Hero), het personage Captain Marvel (Big Hero Moment), Nick Fury (The Origin of Nicky Fury), de regisseurs (The Dream Team), de twee tegenstanders (The Skrulls and the Kree) en de kat Goose (Hiss-Sterical Cat-Titude).

Ook is er een Gag Reel en zijn er zes Verwijderde scènes met de titels Who Do You Admire Above All Others?, Starforce Recruits, Heading to Torfa, What, No Smile?, Black Box en Rookie Mistake. Voorafgaand aan de film kan een korte Intro met de regisseurs afgespeeld worden en zij hebben ook een track met Audiocommentaar opgenomen.

Heb jij Captain Marvel gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

pete928s

Avatar

1 keer gezien en dat was een martelgang

Rutherford

Avatar

Viel wel mee. Niets speciaal aan. Ik miste een vijand die haar kon matchen.

CassidyButch

Avatar

Rutherford
Rogue komt eraan haha

Sunspot

Avatar

Nou, dus ze is toch de nieuwe leider van het MCU?

Weet neit of dat zo verstandig is.

@StarWars-SGPer

Zou leuk zijn, maar gaat even niet, hij is gewoon te jong, misschien in de toekomst, nu moet hij nog groeien even, is veel interessanter Smiley face

Frietgezicht

Avatar

@ Rutherford, welke zou haar moeten matchen. Dat betekent eigenlijk al een vijand die groot genoeg is voor een Avengers-film want puur qua fysiek kon ze Thanos hebben. Welke badguys zijn fysiek sterker dan Thanos..

Master Of Films

Avatar

pete928s "1 keer gezien en dat was een martelgang"
Helemaal met je eens. Deze MCU film staat voor mij op de bodem van de MCU films. Nooit verwacht dat Marvel het voor elkaar kon krijgen om een nog slechtere MCU film af te leveren dan Iron Man 2 en Thor: The Dark World. Positieve punten waren Samuel L. Jackson, de kat, Jude Law, Clark Gregg, Ben Mendelsohn en de verjonging van Jackson en Cregg. Maar de muziek, make-up, regie, script (waarvan 11 schrijvers hieraan gewerkt hebben) waren méh. Brie Larson liet meteen zien dat ze een Razzie actrice is. Oscar is binnen en mevrouw geeft geen ene zier om het vak acteren, laat staan om haar eigen Marvel karakter. Maar het moest wel zo gebeuren dat we op de neus gedrukte PC feminisme open en bloot in de film krijgen.

Rutherford "Ik miste een vijand die haar kon matchen."
Dat komt omdat Captain Mary Sue een OP karakter is.

CassidyButch "Rogue komt eraan haha"
Maar ze is geen Ms. Marvel meer, waardoor Rogue haar vliegkunsten kon overnemen. Gaat nimmer niet gebeuren. Ze laten niet zien dat Captain Mary Sue een zwakke vrouw met gebreken is. Bang dat men anders gaat denken over sterke krachtige vrouwen.

Artificialis

Avatar

Matige film, matig personage, matige leider, matig, matig, matig.. Zoals Master Of Films zegt, ze is een overpowered karakter en de definitie van een Mary Sue. Het is bij haar nog erger dan bij Rey uit Star Wars.

chefry1983

Avatar

Het jammere is dat ze na haar solo film een wel heel klein aandeel had in endgame.
Ik had gedacht dat zij een sleutelrol zou spelen

centr1no

Avatar

Ik zit nog steeds te wachten op een verklaring waarom Captain Marvel tussen 1995 (het jaar waarin ze haar krachten krijgt) en Thanos vingerknipmoment in geen velden of wegen te bekennen is.
Aangezien ze de Kree niet meer lief vindt zou je op z'n minst wel denken dat voor haar het gevecht van de Guardians met Ronan wel interessant zou zijn, of dat ze zou weten dat Thanos daar achter zit.
Het vervelende van fictieve figuren als dit is dat alles zo'n beetje mogelijk is. Afwezigheid kan simpelweg verklaart worden door te zeggen dat ze 20 jaar in een alternatieve dimensie vast zat o.i.d..
Hetzelfde probleem is er voor die superkrachten. Het ene moment zijn ze het machtigste wezen in het universum en vliegen ze dwars door enorme ruimteschepen heen en in de volgende film zijn ze een bijfiguur omdat het script bepaalt dat een ander karakter meer aandacht moet krijgen.
Naar mijn idee hebben de schrijvers, die over alle films heen best goed werk hebben geleverd v.w.b. de continuïteit en globale verhaallijnen, met Captain Marvel de bal een beetje laten liggen.
Of het moet zo zijn dat ze dit in een Captain Marvel 2 nog allemaal recht willen breien.

Innocent

Avatar

Wat een gezeik weer. Iedere keer als Captain marvel wordt genoemt zijn het altijd de zelfde mensen die klagen over de film of over brie larson. Jammer.

centr1no

Avatar

Innocent "Wat een gezeik weer. Iedere keer als Captain marvel wordt genoemt zijn het altijd de zelfde mensen die klagen over de film of over brie larson. Jammer."
Wat jammer is, is dat jij dan niets anders kunt dan klagen over de klagers i.p.v. wat inhoudelijk commentaar te geven over de film, het karakter of de actrice.

Innocent

Avatar

Nou commentaar geven over de film en of de actrice heb ik al gedaan in de eerste review van de film. En ga mezelf niet herhalen zoals de "klagers" dat wel doen elke keer.

Brent.Marvel

Avatar

Ik vond Captain Marvel een leuke film! Misschien niet de beste, maar geef het toch nog zeker een 7,5. Het gaat om het vermaak hè. Zelfde geldt voor Suicide Squad, een van mijn favoriete DC films.

NieuwsFilm

meest populair