Blu-ray review 'Captain Marvel' - Brie Larson is Marvels nieuwste leider!

Blu-ray review 'Captain Marvel' - Brie Larson is Marvels nieuwste leider!

Na 20 films eindelijk een solofilm voor een vrouwelijk personage.

Bekijk de afbeeldingRegie: Anna Boden | Ryan Fleck | Cast: Brie Larson (Carol Danvers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Yon-Rogg), Ben Mendelsohn (Talos), Lashana Lynch (Maria Rambeau) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 06.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Met duidelijk kleinere films als Half Nelson (2008) en Mississippi Grind (2015) achter hun naam werden regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck aangetrokken om de eerste solofilm rond een vrouwelijke superheld in het Marvel Cinematic Universe te tackelen. Ze kregen Oscarwinnares Brie Larson als voornaamste gezicht en de uitdaging om hét personage voor Marvels Phase IV te introduceren. Dit lukte aardig, al ging de 21e MCU-film niet de geschiedenis boeken in als het meest memorabele deel uit de reeks. Onlangs verscheen Captain Marvel op schijf.

Het $152 tot 175 miljoen kostende Captain Marvel, goed voor $1.128,2 miljoen wereldwijd, speelt zich grotendeels af in het jaar 1990. Tijdens een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen keert een vrouw met superkrachten, Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel, na lange tijd terug op Aarde. Haar terugkeer roept herinneringen op en dat doet haar ook vragen stellen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen. Ze staan onder leiding van Talos.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-ray | Release: juli 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533335 | Met dank aan: The Walt Disney Company (Benelux) B.V.

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Captain Marvel zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de heldin van Larson en de achterkant een flinke reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Uiteraard stelt Walt Disney hier niet teleur. De beeldkwaliteit is zoals het hoort: prachtig. De scherpte is optimaal en de kleuren springen van het scherm, ook tijdens de meer donkere scènes. Het detailbehoud is dan ook uitstekend. De visuele effecten zijn helaas wat minder dan bij andere films in de reeks en dat is dan weer een beetje jammer. In high def is dat vaak nog iets beter zichtbaar dan in de bioscoop. Disney levert een DTS-HD 7.1 geluidstrack af en die doet prima zijn werk met veel surround effects. Puike schijf. Overigens is Captain Marvel ook beschikbaar op 4K Blu-ray.

Bonusmateriaal

Er staan maar liefst zes featurettes op de schijf. Dit blijken wel erg standaard online, promotionele video's te zijn. Ze zoomen in op actrice Brie Larson (Becoming a Super Hero), het personage Captain Marvel (Big Hero Moment), Nick Fury (The Origin of Nicky Fury), de regisseurs (The Dream Team), de twee tegenstanders (The Skrulls and the Kree) en de kat Goose (Hiss-Sterical Cat-Titude).

Ook is er een Gag Reel en zijn er zes Verwijderde scènes met de titels Who Do You Admire Above All Others?, Starforce Recruits, Heading to Torfa, What, No Smile?, Black Box en Rookie Mistake. Voorafgaand aan de film kan een korte Intro met de regisseurs afgespeeld worden en zij hebben ook een track met Audiocommentaar opgenomen.

Heb jij Captain Marvel gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?



NieuwsFilm

meest populair