Algemeen

'John Wick is een stuk dodelijker dan James Bond'

De strijd wordt ruimschoots gewonnen door het personage van Keanu Reeves.

door Jim Pedd om 07:52 in Algemeen
Het is nog niet zo heel lang geleden dat we keken naar het aantal dodelijke slachtoffers dat James Bond in zijn eerste 22 films gemaakt heeft. Dat waren er in totaal 354. Nu is het tijd om te kijken naar een andere actieheld: John Wick.

John Wick was pas in drie films te zien. Maar hij is nu al bijna dodelijker dan James Bond. John Wick vermoordt in zijn eerste film 77 mensen, in Chapter 2 sneuvelen er 128 en in Chapter 3 - Parabellum zijn het er 94. Daarmee maakt John Wick in drie films tijd 299 slachtoffers.

Bond vs Wick
Gemiddeld maakte James Bond in zijn 22 films 16,09 slachtoffers. Wick is een stuk dodelijker met in totaal 99,7 per film. Daarmee is de actieheld die gespeeld wordt door Keanu Reeves dus een stuk minder vriendelijk. Aangezien er ook een vierde film aan zit te komen, is de kans groot dat Wick straks dodelijker is.

De John Wick-films zijn overigens erg succesvol. De eerste bracht nog 88,7 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office, de tweede was goed voor 171,5 miljoen dollar en de derde voor 313,8 miljoen dollar.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

En nu de statistieken van Rambo als volgende?

Frietgezicht

Avatar

Ach ja, Bond schiet ook nog weleens met zijn yoghurtbuks.

Master Of Films

Avatar

En hoe zit het met de statistieken van Predator, Captain Marvel en Olivia Munn?

martinox

Avatar

Vergelijking met Schwarzenegger in "Commando"..? Ben je de tel wel gauw kwijt denk ik..

Eddie Singer

Avatar

De impact van een dood vind ik eigenlijk ook wel iets hebben. In In 'Unforgiven' vallen niet veel doden. Maar de schietpartij in de bar en de dood van de sheriff Little Bill Daggett komen goed en sterk binnen.
Numbers count...zullen ze in bepaalde delen van filmstad Hollywood wel zeggen. Misschien is deze bodycount-race ook wel leuk voor de bodycount-extremisten onder het publiek.

nieuwslaatste nieuws

meest populair