Algemeen

'Terminator: Dark Fate'-reboot moet veel beter gaan worden

Regisseur Tim Miller weet precies wat de vorige vervolgen fout deden.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Alhoewel de Terminator-franchise al behoorlijk wat jaren met ons is, heeft de franchise met meerdere vervolgen en zelfs een televisieserie op Terminator 2: Judgement Day na de sleutel voor een goed vervolg niet weten te kraken. Het zorgt in elk geval voor enige scepsis bij fans ten aanzien van Terminator: Dark Fate.

In een interview met Entertainment Weekly legt regisseur Tim Miller uit waarom deze film goed moet doen, wat Rise of the Machines, Salvation en Genisys allemaal niet goed deden. Daar weet Miller een aantal elementen voor te noemen.

Waarom nu wel?
"Ik geloof oprecht dat dit de beste versie van de film na de tweede gaat zijn," begon Miller het interview. "Dat zal des te duidelijker zijn als je de film ziet. Maar de eerste twee films kijken naar tijd als een cirkel. Wat gebeurt, herhaalt zich, en iedereen moet ervoor vechten om ervoor te zorgen dat het ook zo zal zijn. En Jim [Cameron] wist die regel aan het eind van Terminator 2 te verbreken, op het moment dat Sarah Cyberdyne weet te vernietigen. Dat is het eerste wat gebeurde dat nog niet eerder gebeurd was en dat de toekomst zou veranderen. Alleen wist niemand nog op welke manier. Ik denk dat de films die daarna kwamen, daar niet goed naar gekeken hebben en niet echt gevolg hebben gegeven aan dit wapenfeit. Terwijl het heel logisch is voor Sarah om de gevolgen onder ogen te komen, aangezien zij die keuzes maakte."

Dat Linda Hamilton nu terug mag keren als Sarah Connor is dus een goed begin, wat Tim Miller betreft. "Sarah is dezelfde persoon, maar de gebeurtenissen hebben haar veranderd en gevormd. "

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Beter dan de vorige vervolgfilms? Niet echt een prestatie toch?

Jeroen Pasman

Avatar

Lijkt me ook geen prestatie. Slechter kán gewoon niet.
Maar van de vorige vervolgfilms had men ook deze zelfde verwachtingen. Ik moet het eerst gaan zien voordat ik oordeel over de film

Master Of Films

Avatar

De recente uitspraken van Tim Miller doet mij anders vermoeden dat hij + zijn team zich aan indekken zijn voor een niet al te beste Terminator film.

Wat betreft de vorige vervolgfilms had Salvation tenminste nog potentie.

Artificialis

Avatar

Wat een zelfvertrouwen. Als de film beter wordt dan Terminator 3: Rise of the Machines, dan ben ik eerlijk gezegd al tevreden. Het grootste probleem van die film was de ongepaste komische toon. Dat lijken ze nu achterwege te hebben gelaten.

Jeroen Pasman "Slechter kán gewoon niet."

De vervolgfilms gingen in mij belevenis steeds verder in kwaliteit achteruit. Roep niet te snel dat het niet slechter kan, want Genisys wist zelfs Salvation in matigheid te overtreffen.

Maac

Avatar

Artificialis "Het grootste probleem van die film was de ongepaste komische toon. Dat lijken ze nu achterwege te hebben gelaten."
Een uitgezakte bejaarde Terminator, een “krachtige” vrouw en een transgender nemen het op tegen een Terminator met een dreigingsgehalte van een walnoot en ze lijken de ongepaste komische toon achterwege te hebben gelaten? Je maakt een grapje hoop ik.

Goku32

Avatar

Gaat nooit gebeuren, want de trailer zag er al niet uit, Terminator moet gewoon stoppen met het maken van films. Want ze worden alleen maar slechter

Devenace

Avatar

Kom maar op, ik laat me aangenaam verassen.

Sunspot

Avatar

Mwa, heb er wat minder vertrouwen in de laatste tijd.

Lijkt meer een powerchick film te worden, zo jammer. Maar goed, zou goed kunnen worden.

Deel 3 Terminator was goed, maar miste gewoon Edward Furlong, die Nick Stahl voelde zo raar aan, komt omdat deel 2 zo goed was, daar Edward Furlong in zat.

Swoieso, die nick stahl leek voor geen meter op Furlong.

Wat miste was wel wat meer dreiging in T3.

Salvation was een gemiste kans, jezus! Zo in de toekomst, fokken ze het op met het sfeertje, bullshit plot, nauwelijks Terminators, geen gevechten in het donker echt, gwoon een mis.

heb overigens wel vertrouwen in Hamilton en die nieuwe 2-delige Terminator. Maar de rest...

Kan me ook niet voorstellen dat ze Arnold geen grote rolgeven, dat zou echt slecht zijn, denk dat ze hem beejte vaag houden met opzet

Gigan72

Avatar

Elke filmmaker zou dit zeggen ( ook al weet de gene dat het niets is )

Civilian Supreme

Avatar

Ik denk dat ze expres een slechte trailer hebben laten zien en ons volledig gaan verassen. Knipoog / sarcasme

Sorry maar ook dit wordt helemaal niks, erg jammer want toen het nieuws kwam van een direct vervolg op T2 vond ik dat erg gaaf. Al twijfelde ik toen al aan Miller die nog niet heel erg veel heeft laten zien.
En is de t800 of t1000 niet dreigend genoeg?! De tx uit T3 was ook al niet erg overtuigend.

Ze begrijpen maar niet dat je eigenlijk maar 1 logische vervolgstap kan maken.
Een brute oorlogsfilm in de toekomst zoals Cameron die voor ogen had.
In die setting kun je met verschillende missies nog een paar hele goede films maken. Niet zoals Salvation, dat was een aanfluiting. Net of het gefilmd was in deze tijd op een paar dorre vlaktes. Alleen de robots waren futuristisch.
Bale was ook gruwelijk irritant met zijn constante geschreeuw, Worthington had het charisma van Pinocchio en een Terminator die 4x zijn doelwit wegduwt ipv direct doodmaakt is al helemaal lachwekkend. Enige pluspuntjes waren de t600, had deze alleen graag met rubberachtige huid gezien en Anthon Yelchin, die een goede jonge Reese neer zette.

Ik hoop stiekem wel dat Dark Fate beter wordt dan iedereen nu denkt maar zou er geen geld op zetten.

Artificialis

Avatar

Maac "Een uitgezakte bejaarde Terminator, een “krachtige” vrouw en een transgender nemen het op tegen een Terminator met een dreigingsgehalte van een walnoot en ze lijken de ongepaste komische toon achterwege te hebben gelaten? Je maakt een grapje hoop ik."

Schwarzenegger komt op mij nog steeds over als een vent waar je fysiek voor uit moet kijken. De T-800 is nooit een karakter geweest dat veel heeft hoeven rennen, springen en klimmen. Dus ik zie niet in hoe zijn leeftijd enige nadelige invloed zal hebben op deze rol.

Kijk, ik vind Mackenzie Davis een onnozele tuthola met de gezichtsexpressie van een koe. Het gerecyclede Marcus-hybride concept vind ik ook vreselijk. Maar ik wil niet de hele film nu al afschrijven vanwege haar. Dat Gabriel Luna niet de kille moordblik van Robert Patrick kon evenaren was te verwachten. Tot nu toe heb ik nog te weinig van hem gezien om nu al over een volstrekte gebrek aan dreiging te spreken.

Tim Miller en James Cameron zijn niet de minste combinatie. En met Linda Hamilton aan boort kan ik mij bijna niet voorstellen dat het zo'n enorm fiasco zal gaan worden.

ridjieddo

Avatar

Ze hadden beter die Russische Terminator van Stranger Things s03 moeten casten ipv Ghost Rider.

GreenHornet

Avatar

de film mag best goed zijn, de vorige terminator films waren wel slecht maar wel vermakelijk.

Ik hoop dat deze ook vermakelijk is en niet al te serieus

NieuwsFilm

meest populair