Waarom Hans Zimmer voor Denis Villeneuve's 'Dune' koos en niet voor Christopher Nolan's 'Tenet'

Jeugdsentiment.

Twee projecten waar heel wat filmfans naar uitkijken zijn de nieuwe projecten van Christopher Nolan genaamd Tenet en Denis Villeneuve's Dune. Een van 's werelds bekendste en geliefdste componisten, Hans Zimmer, mocht kiezen uit beide projecten. Velen dachten dat Zimmer opnieuw zou samenwerken met Nolan, aangezien de twee al de nodige films samen hebben gemaakt. Toch koos Zimmer voor Dune. Nu legt hij uit waarom.

Zo zegt Zimmer: ''Dune is één van mijn favoriete boeken uit mijn tienerjaren. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het altijd geweldig om samen te werken met Christopher, maar ik kon deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Ik moest gewoon voor Dune kiezen, al ben ik ook een grote fan van Denis Villeneuve's werk''.

Een frisse blik
Ook zei de componist dat hij het erg gaaf vindt om op deze manier opnieuw herenigd te worden met filmmonteur Joe Walker. De twee werkten al eerder samen aan o.a. Blade Runner 2049, 12 Years a Slave en de recente Widows. ''Het voelt bijna aan als een familiereünie'' gaat Zimmer verder. ''Ik heb evenwel nooit de David Lynch Dune verfilming gezien, waardoor ik nu dus wel een frisse blik heb. Ik zal me laten inspireren door de boeken''.

NieuwsFilm

meest populair