Algemeen

Waarom Hans Zimmer voor Denis Villeneuve's 'Dune' koos en niet voor Christopher Nolan's 'Tenet'

Jeugdsentiment.

door Wouter Drummen om 07:18 in Algemeen
Twee projecten waar heel wat filmfans naar uitkijken zijn de nieuwe projecten van Christopher Nolan genaamd Tenet en Denis Villeneuve's Dune. Een van 's werelds bekendste en geliefdste componisten, Hans Zimmer, mocht kiezen uit beide projecten. Velen dachten dat Zimmer opnieuw zou samenwerken met Nolan, aangezien de twee al de nodige films samen hebben gemaakt. Toch koos Zimmer voor Dune. Nu legt hij uit waarom.

Zo zegt Zimmer: ''Dune is één van mijn favoriete boeken uit mijn tienerjaren. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het altijd geweldig om samen te werken met Christopher, maar ik kon deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Ik moest gewoon voor Dune kiezen, al ben ik ook een grote fan van Denis Villeneuve's werk''.

Een frisse blik
Ook zei de componist dat hij het erg gaaf vindt om op deze manier opnieuw herenigd te worden met filmmonteur Joe Walker. De twee werkten al eerder samen aan o.a. Blade Runner 2049, 12 Years a Slave en de recente Widows. ''Het voelt bijna aan als een familiereünie'' gaat Zimmer verder. ''Ik heb evenwel nooit de David Lynch Dune verfilming gezien, waardoor ik nu dus wel een frisse blik heb. Ik zal me laten inspireren door de boeken''.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik vind dat Zimmer tegenwoordig zijn "muziek" meer op de auto piloot stand heeft gezet. Niks memorabels aan Dark Phoenix. Lion King 2019 is een "joke". Hopelijk weet Villeneuve hem te stimuleren. Want er moet heel wat gebeuren wil Zimmer de originele soundtrack (gemaakt door Toto/Brain Eno voor Lynch's Dune) gaan overtreffen. Toto's Dune desert theme is een geweldige nummer. Smiley face

centr1no

Avatar

Master Of Films "Toto's Dune desert theme is een geweldige nummer. "
Dat is het.
Maar het is ook heel erg jaren 80 en heel erg Toto.

Steve-O

Avatar

Best fijn dat Zimmer Lynch's Dune film nooit heeft gezien. Dan is hem dat gespaard gebleven en wordt hij er niet door beïnvloedt.

Thiver

Avatar

Master Of Films "Niks memorabels aan Dark Phoenix."

Geheel mee eens. Maar goed, dat geldt voor de film eveneens.

Master Of Films "Lion King 2019 is een "joke"."

Die hele film is een grap. Disney durft nergens af te wijken van het origineel, dus ben ik niet verrast dat dat ook voor de muziek geldt. Ik denk niet dat je dat Zimmer kwalijk kunt nemen.

Master Of Films "Toto's Dune desert theme is een geweldige nummer."

Dat thema is inderdaad vrij sterk, maar dat is nog steeds maar één thema. De rest van de film zit vol vergetelijke muziek.

Master Of Films

Avatar

Voor de goede orde. 1) Ik neem Zimmer niet persoonlijk kwalijk voor The Lion King 2019, echter zijn naam staat wel vermeld in de credits. Vandaar dat ik het beestje bij de naam noemde. 2) Verder ben ik niet objectief als het om Toto gaat. 3) Ik heb volledig vertrouwen in Villeneuve.

Moviemagic

Avatar

Even een geluidje erbij voor de goede orde zodat mensen het even kunnen beluisteren (was voor mij lang geleden).

donniebrasco

Avatar

Weer de verkeerde keuze, Blade Runner 2049 had ie niet moeten doen!

Maac

Avatar

^Ja ja, ik zie je in de bioscoop in 2020.

WaxB

Avatar

Ik weet niet hoor, hoe wil je beweren fan van de Dune boeken te zijn en gelijktijdig de Dune film van Lynch nooit gezien te hebben. Dat is behoorlijk tegenstrijdig

NieuwsFilm

meest populair