Video

Bekijk de screentest van Robert Downey Jr. voor 'Iron Man'

Downey Jr. werd niet zomaar goedgekeurd!

door Corneel Vanfleteren om 12:32 in Video
Bij een dvd of Blu-Ray zit altijd heel wat bonusmateriaal. En dat is ook zo voor Avengers: Endgame, die uitpakken met een clip over de screentests van Robert Downey Jr. als Iron Man.

Om voor de hand liggende redenen is nu het uitgelezen moment om terug te blikken op Downey Jr.'s carrière als Iron Man. Dus laten we even teruggaan naar het moment waarop alles begon. Het is 2006 als Marvel aankondigt dat ze Downey Jr. gecast hebben in de rol van Iron Man, terwijl de gelijknamige film verschijnt in mei 2008. Maar ook RDJ moest een screentest, een proefopname, ondergaan.Casting director Sarah Halley Finn vertelt over de screentest: "[Regisseur] Jon Favreau was verliefd op het idee dat Downey de rol zou spelen. Maar omdat hij niet meteen zonder meer goedgekeurd zou worden, stelde ik voor om screentests te houden. Ik weet nog dat ik met Robert Downey Jr. binnenliep op de dag van de testen. Hij lachte en hij was opgewekt en op z'n gemak. Hij ging voor de camera staan en begon stukken tekst op te zeggen."

Downey Jr. zelf vond die dag erg bijzonder: "Ik zou het geen buitenlichamelijke ervaring noemen, maar het was één van die vlagen, waarvan ik zeker ben dat men die heeft als je in een grote sportarena moet spelen of in de ring moet staan. Het is dan van 'Ga ik flauwvallen of doe ik dit perfect?'" En alles ging perfect: producent Louis D'Esposito is glashelder: "Op die dag dat Robert zijn screentest deed, was het duidelijk dat niemand anders die rol kon spelen." En zo geschiedde.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Altijd leuk om te zien dit soort achtergrond

NieuwsFilm

meest populair