Algemeen

Officieel: Valkyrie eerste LHBTI-heldin in MCU!

Tessa Thompson bevestigde dat nieuws op Comic-Con.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Het Marvel Cinematic Universe wordt de komende jaren steeds diverser. Zo zal Valkyrie, gespeeld door Tessa Thompson, Marvels eerste LHBTI-heldin worden. Dat onthulde Thompson zaterdagavond zelf op de San Diego Comic-Con. Volgens Marvel-producent Kevin Feige zullen er snel meer LHBTI-helden volgen.

In Avengers: Endgame werd Valkyrie bekroond tot koning van New Asgard. Op het podium van Hall H kreeg Thompson de vraag voorgeschoteld wat haar personage allemaal van plan is als kersverse vorst. "Het eerste wat ze moet doen als nieuwe koning is het vinden van haar koningin", vertelt Thompson aan het enthousiaste publiek.

Hiermee bevestigt Thompson, die in het echt ook biseksueel is en een relatie heeft met zangeres en actrice Janelle Monáe, dus de geaardheid van haar personage.

Het is eigenlijk al langer bekend dat Valkyrie Marvels eerste LHBTI-heldin is. Voor Ragnarok (2017) was er ook een scène gefilmd waarin werd gehint naar haar geaardheid, maar deze belandde uiteindelijk in de prullenbak van de monteerkamer wegens tijdgebrek.

In een interview met io9 bevestigde producent Kevin Feige dat Valkyrie inderdaad de eerste openlijk LHBTI-heldin in het Marvel Cinematic Universe is. Ook beloofde hij dat de LHBTI-representatie niet tot haar beperkt zal worden. De komende jaren zullen er dus meer LHBTI-helden worden geïntroduceerd.

NieuwsFilm

meest populair