Algemeen

Ridley Scott maakt wraakfilm 'The Last Duel' met Matt Damon en Ben Affleck

Damon en Affleck schrijven ook zelf het script.

door Corneel Vanfleteren om 15:55 in Algemeen
Ridley Scott heeft een nieuw project beet. De regisseur van Alien, Gladiator en The Martian zet zijn schouders onder The Last Duel, een thriller over wraak dat uitmondt in een duel van acteurs en scenaristen Matt Damon en Ben Affleck.

Damon en Affleck hadden The Last Duel al een tijdje in de koelkast liggen, en schreven het scenario met Nicole Holofcener. Het is de eerste keer sinds hun doorbraak als schrijvers/acteurs met Good Will Hunting (1997) dat beide heren weer samen aan een film schrijven. The Last Duel speelt zich af in de 14e eeuw en gaat over twee vrienden waarvan een naar de oorlog trekt, terugkeert en ontdekt dat de ander zijn vrouw heeft verkracht. Niemand gelooft de vrouw, en de soldaat vraagt aan de koning van Frankrijk om een duel tot de dood uit te vechten. Als de ander wint, is hij onschuldig. Het wordt het laatste legale duel in Frankrijk.

Onzeker over de studio
Aangezien de film al een tijdje op de plank ligt, was er al een studio aan The Last Duel verbonden, namelijk 20th Century Fox. De vraag is alleen of The Walt Disney Studios (dat Fox overkocht) de film nog wil hebben. Dat is op dit moment onzeker, en vakblad Deadline schrijft dat als Disney The Last Duel aan zich voorbij laat gaan, "elke studio die er is, aan het wachten is om het over te nemen." De film maakt zich nu al razend populair!

De timing van dit alles is ook nog onzeker, aangezien Damon eerst nog de film Stillwater op het programma heeft staan, en Scott nog allerlei films gepland had, waaronder Disney's Merlin, een sequel voor Gladiator, de film Queen and Country, en mogelijke vervolgen in de Alien- en Blade Runner-reeksen. Naar verwachting wordt Merlin in ieder geval naar de achtergrond verschoven. Uiteraard zijn er in dit prille stadium nog geen verschijningsdata bekend.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

De beste man sterft nog eens in het harnas. Eerst nog een vervolg op Alien aub dank u wel. P p p please

Goku32

Avatar

Klinkt als een vette film

Civilian Supreme

Avatar

Top! Alles om hem maar weg te houden van Alien films.
Zou graag een kleinschalige Alien willen zien van Jordan Peele.

Boer

Avatar

Klinkt mooi, unieke setting

Boer

Avatar

Klinkt mooi, unieke setting

NieuwsFilm

meest populair