Harry Potter-film beïnvloedde verhaallijn 'Avengers: Endgame'!?

Harry Potter-film beïnvloedde verhaallijn 'Avengers: Endgame'!?

En zo waren er nog veel meer films.

De 22e Marvel Cinematic Universe-film Avengers: Endgame sloot grotendeels de Infinity Saga af en introduceerde heel wat nieuwe elementen, zeker als het gaat om het aspect tijd. Het blijkt dat de schrijver heel wat films keken om inspiratie op te doen, ook de derde Harry Potter-film.


Let op: SPOILERS!

Tijdens Comic Con vertelde het duo Christopher Markus en Stephen McFeely dat ze "specifiek zowel Back to the Future en Back to the Future 2 opnieuw bekeken" in voorbereiding op het schrijven van het script. Dit deden ze vooral omdat "iedereen denkt dat tijdreizen werkt zoals in die films." Ze gaven aan dat het een onmogelijke optie was om die vorm van tijdreizen voor Endgame te gebruiken, aangezien ze zes keer terug in de tijd moesten gaan.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Het blijkt dat de derde akte van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban flink wat inspiratie gaf voor het tijdreis-element. "Ik hou echt van die derde Harry Potter-film, waarin een steen een vaas breekt. Je weet niet waarom, maar die scène werkt en deze neemt je niet uit de film", aldus McFeely. "Als je weer terugkeert, besef je dat ze de steen naar zichzelf hebben gegooid. Ik hou d'r van."

Markus gaf daarna aan dat het goed is om weg te blijven van het uitdokteren van de verschillende opties van tijdreizen. "Je zult dan meteen de paradoxen van tijdreizen willen ontleden. Het beste is om daar niet te lang bij stil te staan."

NieuwsFilm

meest populair