Mark Wahlberg tekent voor hoofdrol in 'Arthur the King'

Over de speciale band tussen een man en een hond.

Mark Wahlberg is een druk man. De acteur is de laatste jaren in heel wat films te zien, hij produceert veel projecten en heeft ook héél wat op zijn agenda staan. Nu heeft hij weer getekend voor een nieuw project, genaamd Arthur the King.

Dit is waargebeurd verhaal over de band tussen een man en een hond. De hond was een Ecuadoriaanse straathond, die een Zweedse extreme sports-groep overal volgde gedurende het Adventure Racing World Championship in 2014. Mikael Lindnord, de leider van het sportteam, zal gespeeld worden door Wahlberg.

Ongelooflijk verhaal
Lindnord ontdekte de hond in het regenwoud van de Amazone en gaf hem een gehaktbal. Vanaf dat moment verloor de hond Lindnord niet meer uit het oog. Zo volgde hij de groep overal, zelfs toen deze moest kajakken in de oceaan. De hond sprong vrijwel meteen het water in en zwom achter Lindnord aan, die hem vervolgens moest redden. Lindnord gaf hem de naam Arthur en besloot na de race om hem te houden.

De film zal worden gebaseerd op het boek dat Lindnord later over zijn viervoeter schreef, met als titel: Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home. Het script wordt verzorgd door Michael Brandt, o.a. bekend van 3:10 To Yuma en Wanted. Wie de film zal regisseren en wanneer deze uitkomt is nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair