Algemeen

Veel geld verdienen? Doe dan als Disney en maak remakes!

Voorlopig gaat Disney nog niet stoppen...

door Niels van Arkel om 13:02 in Algemeen
Je kunt vinden wat je wilt over de eindeloos lijkende stroom van remakes, maar geld verdienen doen ze voorlopig voldoende. Sterker nog: de remakes brachten gezamelijk ruim 7 miljard dollar op! Dat blijkt uit een berekening van CNBC.

De nieuwe generatie live-action en fotorealistische remakes, van Alice in Wonderland (2010) tot (voorlopig) The Lion King (2019) breken alle records. Voorlopig heeft Beauty and the Beast (2017) nog het absolute record, alhoewel de verwachting is dat The Lion King het record gaat breken. Een overzicht:

Beauty and the Beast (2017) - $1.263 miljard
Alice in Wonderland (2010) - $1.02 miljard
Aladdin (2019) - $1.00 miljard (tot nu toe)
The Jungle Book (2016) - $966.6 miljoen
The Lion King (2019) - $962.7 miljoen (tot nu toe)
Maleficent (2014) - $758.5 miljoen
Cinderella (2015) - $543.5 miljoen
Oz The Great and Powerful (2013) - $493.3 miljoen
Dumbo (2019) - $352.9 miljoen
Opkomende projecten
Voorlopig gaat Disney dus ook zeker niet stoppen met het maken van de remakes. Na Maleficent dit jaar komt volgend jaar in ieder geval Mulan en Lady and the Tramp (op Disney+). Daarnaast liggen er vergevorderde plannen voor The Little Mermaid, The Hunchback of Notre Dame, James and the Giant Peach, Snow White and the Seven Dwarfs en Lilo & Stitch. Verder heeft Disney plannen voor solo-films voor Chernabog (Fantasia), Cruella (101 Dalmations), Genie (Aladdin), Peter Pan en Tink (Peter Pan), Rose Red (Snow White) en Pinocchio.De volgende Disney live-action remake in de bioscoop is Maleficent 2, op 18 oktober in de bioscoop.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JorisTheWise

Avatar

Ik zou niet weten waarom ze er mee zouden moeten stoppen. Er is duidelijk vraag naar. Het is een manier om oude klassiekers uit te brengen voor een nieuw publiek. Hierbij ook gelijk mogelijke problemen uit de films te halen die tegenwoordig misschien wel veel te controversieel zijn. Verder gebeuren remakes in meerdere industrieen dus waarom ook niet in de filmindustrie? Het publiek is er in ieder geval blij mee en verder zijn ze niet allemaal 1 op 1 remakes van het origineel wat ook nog eens fijn is.

Pronk47

Avatar

Als ze af en toe ook wat nieuws verzinnen vind ik het niet zo erg.

Pronk47

Avatar

Als ze af en toe ook wat nieuws verzinnen vind ik het niet zo erg.

Hiss

Avatar

Oz The Great and Powerful is geen remake, maar een prequel. Malificent is ook geen remake. Over het algemeen vind ik deze films ook en stuk leuker dan de films die bijna exact hetzelfde verhaal vertellen als de getekende voorganger, zoals Aladdin, Beauty and the Beast en Jungle Book.

Coola

Avatar

Kom maar op met die remakes.

Beauty and the Beast, Aladdin, The Jungle Book en The Lion King zijn echt geweldige films en bewijzen stuk voor stuk dat remakes van Disney classics bestaansrecht hebben.

Alice in Wonderland, Maleficent, Cinderella en Oz The Great and Powerful waren vermakelijk.

Dumbo en Christopher Robin zijn wel crap.

Frietgezicht

Avatar

Joris en Pronk +1.

Ik vind het pas erg dat cartoons allemaal een remake krijgen want dan verdwijnen de originele wel van zenders enz.
Zag laatst Turtles en Wicky de Viking cartoons op tv die uit de computer kwamen terwijl de originele (betere?) reeksen nooit meer gezien worden door de opgroeiende kids.

SplashySleet20

Avatar

1 The Jungle Book
2 pete's dragon
3 The Lion King
4 Melifecent
5 Alice in Wonderland
6 Christopher Robin
7 Cinderela
8 Beauty and the beasts
9 Aladdin
10 Dumbo
11 Alice in Wonderland 2

Als ik zo kijk naar deze 11 films die ik heb gezien. Hoop ik voornamelijk op remakes met de zelfde personages maar met een origineel verhaal er achter.

Master Of Films

Avatar

Coola "Beauty and the Beast, Aladdin, The Jungle Book en The Lion King zijn echt geweldige films en bewijzen stuk voor stuk dat remakes van Disney classics bestaansrecht hebben."
Beaurgumenteer eens je mening. Muv The Jungle Book zijn de andere niet meer dan luie copy/paste remakes dat weinig toevoegt aan het zogenaamde "bestaansrecht". Niet meer dan een nostalgie trip. Dus wat maakt deze films zo geweldig.

Coola "Dumbo en Christopher Robin zijn wel crap."
Nee, deze films waren juist stuk orgineler dan alleen een likje CGI verf.

TearsinRain

Avatar

Het is idd niet origineel maar gewoon doorgaan, de remakes die ik gezien heb zijn leuk en bijzonder mooi gemaakt. Met zulke storyboards kan er ook bijna niet veel misgaan.

Xenolicker

Avatar

Laat maar komen, en daarna van iedere film een R-Rated versie!

Gremlin06

Avatar

Moet het allemaal tegenwoordig om het geld draaien?!

Artificialis

Avatar

The Jungle Book en The Lion King voegen visueel echt wat toe door dieren en hun natuurgebied zo realistisch in beeld te brengen. Er bestaan geen andere films in de wereld die dit op zo'n overtuigende manier hebben gedaan. Hooguit op kleinere schaal zoals in Life of Pi en Planet of the Apes.

Maar de andere live-action fantasy verhaaltjes zijn voor mij aanzienlijk minder interessant. Er bestaan al zoveel van dit soort films.

SplashySleet20 "Beauty and the beasts"

Zeg, ik weet niet naar wat voor orgie jij hebt zitten kijken...

Maac

Avatar

Als ik zin heb om The Lion King te kijken zet ik The Lion King op. Als ik zin heb om naar dieren te kijken wordt het Planet Earth.

Ik vind het allemaal knap gemaakt, die remakes, maar dat gevoel houdt mij niet twee uur lang warm. Ik verwacht meer van een film dan alleen een visuele prestatie.

Master Of Films

Avatar

Als je van films houdt, en je wilt meer weten over films.
Dan zijn er op YouTube diverse film analyses dat verder gaat dan sommige film reviews (zonder spoilers).

Toeval of niet. Vandaag heeft film analyst Jared Bauer een video op YouTube gepost dat gaat over deze luie copy/paste Disney live action remakes (met Lion King, Aladdin en B&B als de grote voorbeelden).

Hij geeft o.a. een uitgebreide uitleg waarom de Disney live action remakes eigenlijk geen kwalitatieve remakes zijn.
Hij verteld ook een stukje geschiedenis over remakes en dat remakes in het algemeen niet slecht hoeft te zijn. Behalve Disney copy/past remakes natuurlijk Smiley face

Wil je het zien, kijk vanaf 1m 50sec, want Jared geeft eerst een shout-out naar zijn sponsor.

NieuwsFilm

meest populair