Robert Downey Jr. stond erop dat Iron Man weinig zei tijdens zijn laatste scène in 'Avengers: Endgame'

Robert Downey Jr. stond erop dat Iron Man weinig zei tijdens zijn laatste scène in 'Avengers: Endgame'

De schrijvers hadden nochtans een mooie tekst bedacht.

1 enkele zin, dat was de dialoog in de laatste scene voor Iron Man in Avengers: Endgame. Het was iets waar Robert Downey Jr. zelf om vroeg. De schrijvers hadden eerst iets anders in gedachten.


Let op: spoilers!


Natuurlijk zijn de laatste woorden van Tony Stark in Endgame ook de laatste woorden voor Downey Jr. in de Avengers-reeks, dus is het enigszins logisch dat er aandacht aan werd besteed. Scenarioschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely gingen dieper in op het onderwerp. "Deze acteurs hebben veel tijd gespendeerd met deze personages. Dus Chris en ik waren erg blij om allerlei soorten lieflijke laatste woorden voor Tony Stark te schrijven.", zegt McFeely, "Maar Robert was niet blij om ze te zeggen, toch?"

"Wij kunnen dat niet"
Downey Jr. dacht dat het moment meer impact zou hebben als Tony niet of nauwelijks zou spreken. McFeely: "Hij wist instinctief dat als een man die praatte en praatte en praatte in veel, heel veel films, en hij praat dan niet, dat je dan verpletterd bent." Maar dat was lastig voor de schrijvers: "Hij wist dat, maar wij voelden aan dat wij geen pagina konden indienen waar hij niet sprak. Dus hij zegt: 'Luister, ik wil veel, veel minder doen.', en hij had gelijk."

En zo werd Tony's einde gereduceerd tot één enkele zin. Voordat Iron Man in zijn vingers knipt met zijn eigen Infinity Gauntlet, zegt hij die ene zin, een bewuste referentie naar de eerste Iron Man-film: "I am Iron Man.", waarna Thanos en zijn leger verdwijnen en Iron Man sterft aan de gevolgen van zijn heroïsche daad. En misschien is zo'n simpele zin een beter einde voor Iron Man dan een halve bladzijde aan tekst.

NieuwsFilm

meest populair