Algemeen

Makers 'Avengers: Endgame' vonden [spoiler] eigenlijk belachelijk

Dit heeft ze er echter niet van weerhouden om dit concept alsnog te gebruiken voor de film.

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
Let op: Dit artikel bevat spoilers!


In april verscheen de afsluiter van het meest recente Avengers-tweeluik. Nadat we in Avengers: Infinity War zagen hoe Thanos de helft van de mensheid deed vervagen met een vingerknip, moest Avengers: Endgame een manier verzinnen om dit teniet te doen. Het moet een zware taak zijn geweest voor Joe en Anthony Russo samen met scenarist Stephen McFeely, om Thanos zijn meesterplan terug te draaien zonder de voorganger van kracht te ontdoen.

De Russo's geven ook toe dat ze het idee van tijdreizen aanvankelijk belachelijk vonden, maar uiteindelijk kozen ze toch voor die richting. Niet zonder goede reden natuurlijk. "We beseften ons uiteraard dat tijdreizen niet bestaat, dus uiteindelijk is het concept natuurlijk belachelijk. Het is meer een constructie die dienstdoet voor het maken van bepaalde films. De reden dat we overstag gingen met dit idee, was de emotionele impact die we hiermee konden bewerkstelligen. De achterblijvers konden zo de mensen die ze kwijtraakten weer zien", zo laten de Russo's weten.

Personagereparatie
Volgens scenarist McFeely ging het voor hem ook nog ietsje verder dan dit. "Als we in de tijdreisscènes bij bepaalde personages aankomen, gebeurt er meer met de personages dan dat ze enkel stenen moeten verzamelen. Deze momenten dienen er ook voor om bepaalde personages als het ware te repareren", aldus de scenarist. "Uiteindelijk is het tijdreisconcept verantwoordt, zolang het je als kijker vermaakt evenals emotioneel raakt", besluit McFeely.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Nouja, tijdreizen als belachelijk bestempelen omdat het niet bestaat is een beetje vreemd in een filmuniversum dat samenhangt van events die onmogelijk zijn.
Voor mij was het probleem meer dat ze de regels van het tijdreizen zelf leken te vergeten gedurende de film. Het is natuurlijk altijd lastig om tijdreizen te verwerken in een film, maar als je regels opstelt moet je je daar vervolgens wel aan houden.
Heb me prima vermaakt, maar deze film wordt niet beter als je je hersenen teveel gebruikt.

Civilian Supreme

Avatar

Het tijdreizen en quantumrijk gedeelte vond ik echt helemaal niks in deze film, tuurlijk is het grappig de Avengers hun oude zelf tegen te zien komen maar ik had toch graag een andere oplossing gezien. De regisseurs hadden zichzelf in een lastige positie geplaatst na Infinity war. Misschien hadden ze beter een aantal hoofdpersonages niet dood laten gaan(waarvan je toch al wist dat deze terug zouden komen) en de snap gewoon intact laten. Black Widow zie ik ook nog wel terug komen en dan is dus de enig noemenswaardige gesneuvelde Stark.

Zembo

Avatar

Eerste 2 uur van deze film was niet veel soeps. Pas wanneer de poep aan de ventilator begon te plakken begon het interessant te worden. OP thanos for president.

Frietgezicht

Avatar

Thanos had zijn dochter vermoord, zijn doel bereikt, de meest interessante badguy met een doel had zijn doel bereikt. Erg interessant hoe dat verder ging.
Helaas werd die gelijk vermoord en kreeg je een Thanos die zijn doel niet had bereikt, zijn dochter nog had en die weer op bijna hetzelfde uit was. Erg jammer.

Innocent

Avatar

Het is een film jongens, dus alles is belachelijk!!!. Het is puur vermaak, en dat was de film zeker.

Maac

Avatar

Zucht... Dat moment dat het filmlandschap zo’n dieptepunt heeft bereikt dat het niet serieus nemen van de doelgroep een criterium voor vermaak is geworden.

Gjaldo

Avatar

Ik denk dat ze het tijdreizen zo belachelijk vonden/vinden is dat je er nog nooit iets over gehoord hebt of gezien. In ant-man heb je er een hint over gehoord maar dit is een soort van Ooh we hebben een probleem hier is een oplossing waar we bijna nooit over gepraat of gehoord hebben

ridjieddo

Avatar

Ze lijken zelf niet helemaal 100% achter het tijdreizen concept te staan. Betekent dat dat ze geen creativiteit hebben of dat er geen andere mogelijkheid was verhaaltechnisch om alles an elkaar te knopen. Ben benieuwd wie de eindbeslissing nam. Uiteindelijk hebben ze er wel wat moois van kunnen maken: echter zijn het qua sfeer en tempo compleet verschillende films geworden. En dat gelul over emotionele reparaties, lol. Aan de andere kant is het wel moeilijk om echt kritiek te geven, net zoals Civilian Supreme zegt: Infinity War was gewoon een baasfilm, maar hoe moet men verder na zo'n einde?

Maac

Avatar

ridjieddo "maar hoe moet men verder na zo'n einde?"
Tja, het is wel handig als je een tweeluik maakt dat je daar dan vooraf over nadenkt...

centr1no

Avatar

Maac "maar als je regels opstelt moet je je daar vervolgens wel aan houden. Heb me prima vermaakt, maar deze film wordt niet beter als je je hersenen teveel gebruikt. "
Precies. En in een fantasie-universum als dit is alles natuurlijk te verklaren, maar in Endgame wordt er eigenlijk niets verklaart of ik moet gedeeltes gemist hebben.
Ik weet wel dat er bij mij een hoop vraagtekens opkwamen vanaf het moment in de film dat tijdreizen ter sprake kwam en in tegenstelling tot het toch wel redelijk goed sluitende plot tot en met Infinity War hebben de schrijvers daarna te veel vrijheden genomen.
Bijvoorbeeld: Stark kan wel tijdreizen uitvogelen, maar het fabriceren van wat extra Pym-particles is te moeilijk?
Dat hele stuk waarin Stark en Cap met hun armbandje moeiteloos verder terug in de tijd gaan naar een punt waar 'toevallig' zowel steen, Pym, Peggy Carter en Howard Stark op exact dezelfde plek zijn.
En omdat dat soort momenten al geweest zijn ga je je ook irriteren aan het feit dat als de schrijvers Cap. Marvel een minuutje eerder hadden laten verschijnen ze Thanos schip had kunnen vernietigen voordat Thanos leger er uit was gekomen. Had een hoop gedoe gescheeld, maar minder interessant voor de film.
Als je zo gaat denken kun je je ook al afvragen waarom Dr. Strange niet iedere ochtend voor z'n eerste bakkie koffie even hetzelfde trucje doet als in Infinity War, vlak voor zijn eerste gevecht met Thanos. Dan had hij het hele gedoe misschien al ruim op tijd aan zien komen en er op voorhand iets aan kunnen doen. Erger; The Ancient One blijkt ook al op de hoogte van de toekomst. Hoe zit dat dan?
Zoals ik al eerder heb aangegeven; ze hebben met dat quantum realm een beerput geopend en ik kan alleen maar hopen dat ze daar in toekomstige films zeer spaarzaam mee om gaan.

NieuwsFilm

meest populair