Makers 'Avengers: Endgame' vonden [spoiler] eigenlijk belachelijk

Makers 'Avengers: Endgame' vonden [spoiler] eigenlijk belachelijk

Dit heeft ze er echter niet van weerhouden om dit concept alsnog te gebruiken voor de film.

Let op: Dit artikel bevat spoilers!


In april verscheen de afsluiter van het meest recente Avengers-tweeluik. Nadat we in Avengers: Infinity War zagen hoe Thanos de helft van de mensheid deed vervagen met een vingerknip, moest Avengers: Endgame een manier verzinnen om dit teniet te doen. Het moet een zware taak zijn geweest voor Joe en Anthony Russo samen met scenarist Stephen McFeely, om Thanos zijn meesterplan terug te draaien zonder de voorganger van kracht te ontdoen.

De Russo's geven ook toe dat ze het idee van tijdreizen aanvankelijk belachelijk vonden, maar uiteindelijk kozen ze toch voor die richting. Niet zonder goede reden natuurlijk. "We beseften ons uiteraard dat tijdreizen niet bestaat, dus uiteindelijk is het concept natuurlijk belachelijk. Het is meer een constructie die dienstdoet voor het maken van bepaalde films. De reden dat we overstag gingen met dit idee, was de emotionele impact die we hiermee konden bewerkstelligen. De achterblijvers konden zo de mensen die ze kwijtraakten weer zien", zo laten de Russo's weten.

Personagereparatie
Volgens scenarist McFeely ging het voor hem ook nog ietsje verder dan dit. "Als we in de tijdreisscènes bij bepaalde personages aankomen, gebeurt er meer met de personages dan dat ze enkel stenen moeten verzamelen. Deze momenten dienen er ook voor om bepaalde personages als het ware te repareren", aldus de scenarist. "Uiteindelijk is het tijdreisconcept verantwoordt, zolang het je als kijker vermaakt evenals emotioneel raakt", besluit McFeely.

NieuwsFilm

meest populair