Handig: 5 feitjes om te weten voordat je 'Hobbs & Shaw' gaat kijken

Handig: 5 feitjes om te weten voordat je 'Hobbs & Shaw' gaat kijken

Een klein beetje voorkennis van de 'Fast & Furious' films maakt de kijkervaring nóg leuker.

Sinds vandaag draait de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw in de Nederlandse bioscopen. FT-recensent Lukas Schröder kwam tot een matige 2 sterren. De film is zelfstandig en heeft geen ingewikkelde connecties met de originele reeks, maar toch zijn er enkele details uit de laatste 4 delen die de moeite waard zijn om te weten:

Luke Hobbs hoort al bijna tien jaar bij de franchise
Eerst was Luke Hobbs (Dwayne Johnson) de DSS-agent die jacht maakte op Dominic Toretto en zijn team, daarna rekruteerde hij de groep en sindsdien werd hij officieel lid. De populaire Johnson is absoluut één van de redenen waarom de franchise toentertijd uit de dood herees.

Bekijk de afbeelding
Deckard Shaw vermoordde Han
In Tokyo Drift (2006) kwam het personage Han (Sung Kan) om het leven door een simpel auto-ongeluk. In de mid-credits van Furious 6 werd duidelijk dat Deckard Shaw (Jason Statham) verantwoordelijk was voor deze opzettelijke moord. Sindsdien is Shaw veranderd van hoofdschurk naar anti-held in een constante rivaliteit met Hobbs. Gerechtigheid voor de dood van Han komt er nog steeds aan...

Bekijk de afbeelding
Luke Hobbs heeft een dochter
Het enige wat we weten over het privéleven van Luke Hobbs, is dat hij een dochter heeft genaamd Samantha, tweemaal gespeeld door Eden Estrella. Haar moeder is niet bekend en in The Fate Of The Furious werd hun band duidelijk toen Hobbs het voetbalteam van Samantha coachte. Ditmaal is het personage iets ouder en wordt ze gespeeld door Eliana Sua.

Bekijk de afbeelding
Diverse andere leden van de Shaw-familie
Vòòr Deckard Shaw werd zijn broer Owen Shaw (Luke Evans) als schurk geïntroduceerd. Na diens coma werden de broers samen op missie gestuurd door hun moeder (Hellen Mirren) die momenteel in de gevangenis zit. Een nieuw gezicht wordt zus Hattie (Vanessa Kirby) die als MI6-agent haaks aan de andere kant van de wet staat.

Bekijk de afbeelding
Hobbs & Shaw werkten onbedoeld samen tegen Cipher
Deckard heeft in het verleden gewerkt voor cyberterrorist Cipher (Charlize Theron), evenals broer Owen. In het laatste deel kreeg ook Hobbs met haar te maken en schakelde de gebroeders Shaw eigenhandig haar zwaarbeveiligde geheime vliegtuig met handlangers uit.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair