Uitkomst rechtszaak tussen Woody Allen en Amazon Studios

Komt er nog een extra film van de regisseur voor de bekende studio?

De #MeToo beweging heeft ervoor gezorgd dat heel wat bekende gezichten hun aanzien en macht verloren. Ook voor regisseur Woody Allen is het vandaag de dag allesbehalve makkelijk. Hij werd immers vroeger meerdere keren beschuldigd van seksueel misbruik. Deze aanklachten kwamen weer aan het licht en dat betekende ook meteen het einde voor Allen's lucratieve deal met Amazon Studios.

Allen had namelijk een deal gemaakt met de studio om maar liefst vijf films voor hen te maken. Zo maakte hij al Café Society, Wonder Wheel en A Rainy Day in New York voor Amazon, maar de studio zette hierna een punt achter hun samenwerking. Dit schoot Allen in het verkeerde keelgat. Hij spande een rechtszaak aan tegen de studio en eiste zo'n 68 miljoen dollar schadevergoeding.

Het verdict
De recente uitspraak van de rechter is echter niet de regisseur's kant opgegaan. Zo zal hij voor de studio nog één laatste film mogen maken, maar de vraag is of dit überhaupt gaat gebeuren, nadat de studio al weigerde om A Rainy Day in New York uit te brengen. Ook mag Allen geen schadevergoeding eisen van Amazon.

Toch heeft Allen nog genoeg fans en aanhangers, zoals ook actrice Samantha Morton. Zij was te zien in Allen's Sweet and Lowdown uit 2000: ''Ik ben zelf ook seksueel misbruikt'' begint Morton: ''En deze situatie moet zeker ernstig genomen moeten worden. Ik moet echter zeggen dat Woody Allen altijd vriendelijk en grappig was en ik vond het heerlijk om met hem samen te werken. Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor en ik heb er geen enkele spijt van''.

NieuwsFilm

meest populair