Algemeen

'The Lion King' nu meest succesvolle Disney-film ooit in Nederland

De film heeft al bijna 15 miljoen euro opgebracht.

door Jeffrey Kouters om 09:40 in Algemeen
The Lion King is Disney's meest succesvolle film in Nederland ooit. Dat meldt Disney Nederland. De film heeft binnen drie weken ruim 14,5 miljoen euro in het laatje gebracht.


The Lion King is ook in Nederland een groot succes. Inmiddels hebben al zo'n 1,4 miljoen Nederlanders de film in de bioscoop gezien. Ook wereldwijd scoort The Lion King ontzettend goed. In totaal heeft de film namelijk al meer dan 1 miljard dollar opgebracht.

Van ruimte naar savanne
De geavanceerde animatiefilm is een bewerking van de gelijknamige animatiefilm uit 1994 en vertelt het verhaal van de jonge leeuw Simba die opgroeit op de Afrikaanse savanna en een aantal belangrijke levenslessen moet leren voordat hij klaar is om zijn gemene oom Scar van de troon te kunnen stoten.

Het vorige record stond op naam van Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Die film harkte 14,4 miljoen euro binnen. The Lion King scoort dus ook beter dan kassucces Avengers: Endgame. Deze superheldenblockbuster heeft nog net geen 14 miljoen opgehaald.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Zonde dat dit meest financieel succesvolste film van nederland is.

Artificialis

Avatar

Een prachtige prestatie voor een prachtige film. Fijn dat het publiek zich niet door allerlei negatieve recensies laat leiden. Op naar de 2 miljard.

Warhasbegun

Avatar

Splashysleet20 financieel succesvolst van disney in nederland niet van alle films ooit in nederland

Coola

Avatar

En terecht. De film is echt prachtig en goed. Hopelijk gaat de film de komende weken nog meer opbrengen.

De film kan en mag met trots op gelijke hoogte staan met het origineel.

Mav Damian

Avatar

Zonde dat een film zo populair is dat eigenlijk niks nieuws vertelt of toont.

Xenolicker

Avatar

Leeuw van Oranje! Leeuwen zijn zeer geliefd in nederland, zolang de echte maar in afrika of achter tralies blijven...

Maac

Avatar

Dit succes bevestigt wederom dat de gemiddelde bioscoopganger de lat voor cinema zo laag mogelijk legt. Een typisch product van de nieuwe generatie die alleen nog maar met hun telefoon speelt en hun tijd op social media besteedt. Hersenloze nostalgie en het hippe ‘popcornvermaak’ is de nieuwe norm.
Maar hé, we hebben weer een gemeenschappelijk onderwerp voor bij het koffiezetapparaat toch?

Zembo

Avatar

Ik ga super cliche klinken nu. "Geef mij maar het origineel".

Master Of Films

Avatar

Financieel succes staat gelukkig niet voor de kwaliteit van een film. Smiley face Dus juich maar heerlijk. De laatste die lacht is Disney en niet de gemiddelde bioscoopganger dat toch niet met respect wordt behandeld. In feite is Disney creatief bankroet aan het worden.

De echte filmliefhebber met goede smaak weet gelukkig wel een Ari Aster, een Denis Villeneuve, een Quentin Tarantino, een Yorgos Lanthimos e.d. te vinden en te waarderen. Zolang deze mensen nog echte films maken, hoeven we geen zorgen te maken. Op zijn tijd kan zelfs een realistische F&F film in de lijst worden gegooid, films waar we de woorden vermakelijk heerlijk kunnen worden toe gepast. Ipv klant en klare kattenbrokken wat The Lion King probeert te voeren aan de huidige smartphone generatie, laat zelfs een realistische F&F film iets echt nieuws zien. Smiley face

Coola "En terecht."

Terecht als in de gemakzuchtige film van het jaar.
Missie geslaagd Smiley face

Coola

Avatar

@Master Of Films

Terecht als in één van de beste films van het jaar. Respectievelijk staan alleen Godzilla : King of the Monsters en Avengers : Endgame hoger dan The Lion King.

Master Of Films

Avatar

Coola "Terecht als in één van de beste films van het jaar."
Sorry, neem mij niet kwalijk van mijn fout. Dus bij deze mijn correctie.

Het is idd terecht dat Lion King de BESTE GEMAKZUCHTIGE film van het jaar is geworden. Alleen Disney is nog in staat om nog meer lopende band werk te maken. Smiley face

Coola

Avatar

@Master Of Films

Nee dat gemakzuchtig kan je weg laten. Ook met films als once upon a time in hollywood, rocket man en John wick 3 etc. Meegerekend is het terecht en normaal om te zeggen the Lion King is een heel erg goede film.

En het afdoen als coola (en alle andere die de film goed vinden) is een simpele ziel is etc. Is een 100% foute aanname.

Maac

Avatar

Coola "Terecht als in één van de beste films van het jaar. Respectievelijk staan alleen Godzilla : King of the Monsters en Avengers : Endgame hoger dan The Lion King."
Wat een dieptepunt.
Op deze momenten kan ik het alleen mezelf kwalijk nemen dat ik de jaren waarin ik films als The Matrix en Fight Club in hetzelfde jaar in de bioscoop mocht bezoeken destijds niet op waarde heb kunnen schatten en de gouden periodes van cinema simpelweg voor lief heb genomen.

Als ik nu genoegen moet nemen met een jaarlijkse top tien die bestaat uit slechte sequels en belabberde remakes kan ik moeilijk optimistisch blijven.

Moviemagic

Avatar

Coola "....en normaal om te zeggen the Lion King is een heel erg goede film."


Alle filmkenners zijn het er over eens dat de film visueel erg mooi is. Dat zullen niet veel mensen ontkennen. Echter net als in een restaurant kan een bord mooi opgemaakt zijn maar dan moet het nog wel te vreten zijn. De karakters kunnen geen emotie tonen (zoals in origineel). Hetzelfde verhaal heeft een nieuw verflaagje. Het is nieuwe beelden van het oude. Wat is het het juist dat jij goed vind als ik mag vragen?

Coola

Avatar

@Moviemagic

Dit had ik er over te zeggen toen ik net terug kwam van de film

De film heeft zijn verwachtingen waargemaakt a.k.a. hij is echt heel erg goed. Ik was eerst bang dat de emoties plaats moesten maken voor het fotorealisme maar de emoties zijn juist heel erg versterkt door het fotorealisme, de gezichtsuitdrukkingen van de leeuwen, hyena's, antilopen etc zijn echt top notch. De Stampede komt nu nog harder aan dan in het origineel.

Rafael11

Avatar

Mof, Fast&Furious realistisch? Maar verder ben het met je eens.

Master Of Films

Avatar

Coola "Nee dat gemakzuchtig kan je weg laten."

Blijkbaar ben je werkelijk het orgineel vergeten. Deze remake is een bijna een of een kopie met een likje CGI verf. Kortom ik kan mijn argument gemakzuchtig gebruiken. Smiley face

Coola "En het afdoen als coola (en alle andere die de film goed vinden) is een simpele ziel is etc. Is een 100% foute aanname."
Die aanname heb je zelf gemaakt.

Rafael11 "Mof, Fast&Furious realistisch?"
Vriend, als het om Fast&Furious gaat is bij mij alles tongue-in-cheek Smiley face

UPictures

Avatar

Denk dat meer dan de helft deze film al jaren niet heeft gezien, dus is het gewoon weer lekker om even weer terug te gaan in de tijd.

NieuwsFilm

meest populair