Algemeen

Speelduur 'It: Chapter Two' bekend. Het wordt een lange zit!

Bijna net een Avengers: Endgame-verhaal.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met ruim 3 uur bleek Avengers: Endgame - zeker de iets verlengde versie, met de after credit-scènes - een lange zit. Nu enkele maanden later wordt duidelijk dat ook IT: Chapter Two je een tijdje in de bioscoopstoel vasthoudt. De officiële speelduur is namelijk bekend.

Volgens de British Board of Film Classification duurt het vervolg op IT uit 2017 maar liefst 169 minuten en 11 seconden, en dat is pakweg 2 uur en 49 minuten. En dit is toch weer ruim 20 minuten langer dan het eerste deel.

Versie van 4 uur
Eerder deze maand zei regisseur Andy Muschietti dat zijn IT: Chapter Two iets korter zou duren, met 2 uur en 45 minuten. Klaarblijkelijk hebben ze toch weer wat scènes toegevoegd aan de film die begin september in de bioscoop verschijnt. Er zou overigens ook een versie bestaan van 4 uur en deze verschijnt mogelijk op blu-ray verschijnen.

Kijk jij al uit naar IT: Chapter Two, of ben je geen liefhebber van het eerste deel in de tweeluik en skip je deel twee?

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Bijna net een Avengers: Endgame-verhaal
Laten we hopen dat de vergelijking hierbij stopt.

Robbepost

Avatar

Ik ben geen fan van de eerste en ga voor deze niet naar de bioscoop.

meanrat

Avatar

De eerste It viel bijzonder tegen. Voorspelbare jump scares en de het was een zeer een dimensionale Pennywise. Daardoor een zeer afgezwakt mysterie en bijna helemaal niet eng.

Het tweede deel zal daarom zeker niet beter worden. Al helemaal niet vanwege het feit dat de film nóg langer gaat duren. Ik wacht wederom tot ie op Netflix verschijnt.

Innocent

Avatar

Laat maar komen, ben groot fan van het origineel. Vond het eerste deel van de remake ook niet tegen vallen maar had wel iets beter gekunt. Nu met deel 2 zijn mijn verwachtingen dus erg gespannen.

Reborn t90

Avatar

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/66926

Nieuws van +-2/3 weken terug waar ook al in stond dat ie 2u45min ging duren.

Maakt die 4 min verschil t echt nieuwswaardig als t al klopt?

Maac

Avatar

Rutherford "Onnodig lang."
Hoe weet je dit zonder de film gezien te hebben?

CaptainCab

Avatar

Die 4 minuten extra klopt, was weken geleden ook al bekend. Het is dus geen kwestie van nieuwe scenes toegevoegd, in het artikel waar Muschietti om bevestiging werd gevraagd was het gewoon afgerond naar 2 uur en 3 kwartier omdat dat makkelijker is.

Goed nieuws, deel 1 had meer ademruimte nodig. Sommige scenes/plot beats voelden daar te gehaast aan. We zullen zien of het een goede film wordt, maar ik ga in ieder geval weer genieten van de prachtige cinematografie en een fun bioscoopervaring. Beter dan de volwassenen in de mini-serie moet sowieso niet moeilijk zijn.

Eddie Singer

Avatar

Ruim 5 uur film...en dat met zo'n korte titel.

LeonardoPacino

Avatar

Na alle bombarie over het eerste deel, was ik zeer teleurgesteld in het resultaat. De completionist in mij zorgt er wel voor dat ik deel 2 ga kijken, maar dat ga ik zeker niet in de bios doen.

Moviemagic

Avatar

Zolang de scenes iets toevoegen aan de film dan maakt de lengte mij niet uit. Ik wil gewoon vermaakt worden. Er moet een goede opbouw zijn in een goed verhaal. Als je deze thuis gaat kijken dan doe je dat in delen? De tijd duurt anders namelijk net zo lang. Vind je het ook een verplichting om te kijken zoals een klus die gedaan moet worden?

Gandolfini

Avatar

Ik heb IT gelezen toen ik 12 was, (dat is echt heel lang geleden, volgens mij nog voordat de evolutie begon). Men heeft het vaak over de originele film, voor mij was dat een waardeloze low budget miniserie, de clown was ok. Dat was dus het enige wat door de beugel kan.
Ik vind de sfeer in deze versie veel treffender, en de clown is ook trouwer aan het boek dan in de miniserie. Ja, we missen diepgang, maar wellicht gaat deel 2 dat geven. Het gaat om een heel dik boek, geschreven door een meester die in die tijd zwaar aan de cocaïne en drank zat, onmogelijk om die passages te verfilmen. Zo, dat was het voor vandaag!

Pietjebam

Avatar

Dus elke film die 3 uur is is tegenwoordig 'endgame-achtig'?

Jeroen Pasman

Avatar

en deze verschijnt mogelijk op blu-ray verschijnen.........

conspiracy

Avatar

@Gandolfini.
De clown meer waarheidsgetrouw aan het boek? Deze Pennywise en zijn incarnatie hebben vrijwel niets met het boek te maken. Ik moet ook zeggen dat ik bij de Pennywise van het boek eerder de Tim Curry versie voor me zien dan dit.
Bij die clown bleef je echt wel uit de buurt. Deze heeft duizenden mogelijkheden om die kinderen om te brengen, maar doet het niet. Zelfs dat hele plot met Beverly slaat nergens op.

In mijn ogen heet deze film It maar heeft het op een aantal overeenkomsten niets met het boek te maken.
Misschien ben ik een van de weinigen, maar ik zou heel erg graag een adaptie willen zien die letterlijk het boek vertaald, qua sfeer en verhaal.

Goku32

Avatar

Kan niet wachten IT here I come you demmm clown.

NieuwsFilm