Algemeen

Gerucht: WandaVision brengt de X-Men naar het MCU

De schrijver van Iron Man 3 denkt het wel te weten.

door Jim Pedd om 14:22 in Algemeen
Drew Pearce, die het scenario van Marvel-film Iron Man 3 schreef, denkt dat Marvel Studios de serie WandaVision gaat gebruiken om mutanten naar het Marvel Cinematic Universe te brengen. Het is een interessante theorie, die we eerder al eens hoorden in verband met de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

"Het zou mij niets verbazen als WandaVision de manier vormt waarop ze mutanten naar het MCU brengen," vertelde Pearce tegenover de site Collider. Hij sprak met de site over de aankomende streamingdienst van Disney, Disney Plus, waarin meerdere MCU-series verbonden worden met de films van de franchise.

Direct verbonden
De serie rond Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) vormt ook een terugkeer voor Vision (Paul Bettany). Dat is interessant, want het personage overleefde de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War niet. De verwachting was daarop dat hij niet direct terug zou keren, maar dat gebeurt dus wel in deze serie. Daar de serie direct verbonden is aan de tweede solofilm voor Benedict Cumberbatch als Doctor Strange, lijkt deze zich in het heden van het MCU af te spelen.

Naar verluidt komen de X-Men dankzij het multiversum naar het MCU. Mogelijk zal Scarlet Witch er in haar serie voor verantwoordelijk zijn dat er een portaal naar een ander universum komt, omdat ze manieren zoekt om haar geliefde Vision terug te brengen. Aan Doctor Strange om samen met haar de consequenties te overzien.

Wat denken jullie?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dit begint vooral op uitmelken te lijken.
Ik kan mij herinneren dat mensen helemaal hitsig werden dat Vision mee zou doen in Age of Ultron. Ik vind het een ontzettend teleurstellend karakter. Zowel qua dialogen als actie(heeft geen enkel gevecht die de moeite waard is)
Dat slappe romantische gelul tussen Wanda en Vision was ok in Infinity War maar een hele serie...
Buiten dat belachelijk dat een karakter weer herrijst uit de dood.
Dan hebben ze dus smoesjes gevonden voor Loki, Vision en Gamorra, applaus.

Ik vind het wel interessant om te kijken hoe vaak FT aandacht gaat geven aan deze series. Ik stoor mij er niet aan maar we weten dat alles wat met Marvel te maken heeft hier een artikel krijgt. Series worden hier niet besproken(er is al serietotaal) maar denk dat Marvel series een uitzondering zijn(wat dit artikel al een beetje bewijst)

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop het niet. Ik hoop dat ze niks gaan doen met de X-men van Fox. Maar gewoon volledig fris opnieuw opstarten.

Molemanski

Avatar

@frietgezicht. Dat (de uitzondering omdat Marvel).

Maar ook omdat ze verweven zullen worden met de films. Wat dus wel weer relevant is voor een filmsite. Al helemaal een filmsite die zoals jij al impliceerde veel Marvel-gerelateerde artikelen schrijft.

StarWars-SGPer

Avatar

Ik denk...

Dat iedereen ongelooflijk dom is omdat mutanten al in de mcu zijn geïntroduceerd in Avengers: age of Ultron. Wanda en Haar broeder waren zelf mutanten

Ereptile

Avatar

@StarWars, hoewel QuickSilver en Scarlet Witch inderdaad van origine X-Men zijn in de comics, zijn ze in het MCU aan hun krachten gekomen door experimenten met 1 of 2 Infinity Stones. Eigenlijk net als Captain Marvel...

Hoe ze dat gaan doen met X-Men zoals Magneto bijvoorbeeld... Geen idee maar ik vind het sowieso lastig om de X-Men in het MCU te zien.

Een Multi-verse is wellicht zeker een optie!

Artificialis

Avatar

Disney en Marvel zijn hun hand aan het overspelen. Meerdere films per jaar doet al sterk een beroep op de loyaliteit van het publiek. Maar als meerdere 'canon' series ook nog bijgehouden moeten worden loopt een gedeelte van het publiek vanzelf weg.

chefry1983

Avatar

Ik ga de series wel kijken. Ook al zal ik geen Disney abbo nemen. Ik ga wel downloaden

Mas7

Avatar

Ik heb denk ik een interessante theorie. Ik heb trouwens Spider-Man Far From Home nog niet gezien, dus ik weet nog niets over een eventueel aanstaande multiverse, ondanks deze een soort bevestigd is en daadwerkelijk genoemd wordt in de titel van de nieuwe Dr. Strange.

Ik denk dat WandaVision, maar vooral Doctor Strange in the Multiverse of Madness een essentieel deel gaat worden voor het verdere verloop van het MCU.

Ik denk dat ze een andere variant gaan doen van de inzinking van Scarlett Witch uit de House of M comicserie verhaallijn.

Ik denk dat Scarlett Witch in het vervolg van Doctor Strange een inzinking krijgt waardoor er een andere realiteit ontstaat waarin mutanten al bestaan.

Dit is in mijn ogen een perfecte manier om de X-Men te introduceren en op deze nieuwe realiteit binnen het multiverse te focussen. Een realiteit waar mutanten al eeuwen blijken te bestaan.

Ik ben benieuwd welke kant ze op gaan, maar kan niet wachten op de introductie van de nieuwe X-Men. Hopelijk gaan ze een mooie rode draad maken van alle mooie comicverhalen met daaromheen Origin films én series van bepaalde personages!

Sunspot

Avatar

Nee, doe maar niet, veel te rommelig allemaal.

Wat mij betreft zitten de Xmen helemaal niet in het MCU, is niet nodig.

Xmen heeft zoveel vette karakters, verhaallijnen, die verdienen een eigen universum!

Sunspot

Avatar

@StarWars-SGPer

Nee, zijn geen mutanten in het MCU, heb je de film wel gezien waar ze geïntroduceerd worden?

Ze mochten het geen mutanten noemen, rechten bij Fox toen.

Maar het blijven dus niet-mutanten, het is al gemaakt, de films, er zijn geen mutanten in het MCU, maar dat willen ze dus wel brengen, maar voor mij hoeft het niet, MCU is wel klaar voor mij.

Tijd voor een frisse Xmen Universum! Smiley face

Jays

Avatar

Hoewel Scarlet Witch 1 van mijn favoriete is zowel in de comics en MCU en ik ook erg enthousiast voor deze serie was, zakt dat enthousiasme wel wat weg.

Vond het ten eerste heel nice dat Vision in Age of Ultron kwam maar daarna hebben ze het personage naar mijn mening verpest ze lieten een Falcon of Winter Soldier nog sterker uitkomen dan Vision. En vind na zijn ‘dood’ dat die dat ook wel hoort te blijven.

Ben ook heel benieuwd wat Disney nu met de X-Men gaat doen je kan zoveel kanten op met zoveel characters. Vind zelf dat ze eerst zelf hun eigen ‘film universe’ moeten krijgen dan dat ze geïntroduceerd worden als soort van side characters.

Verder weet ik nou niet of Scarlet Witch al wel of niet een mutant is aangezien ze het in eerste instantie niet was maar ze het later hebben veranderd en toch gezegd hebben dat ze het wel is.

NieuwsFilm