Algemeen

Boycot voor Disney's 'Mulan' dreigt

Groots Disney-sprookje mogelijk in de problemen.

door Bram de Groot om 09:42 in Algemeen
Niet altijd is het handig als een bekend gezicht zich uitlaat over politiek of andere zaken uit het dagelijks leven. Eén verkeerde uitspraak kan bijvoorbeeld een aankomende film van de persoon in een heel ander daglicht zetten. Het lijkt erop dat Disney nu flink moeite zal hebben met de uitlatingen van de hoofdrolspeler uit de 2020-sprookjesfilm Mulan.

Het blijkt namelijk dat de Chinese actrice Liu Yifei zich positief heeft uitgelaten over de wijze waarop de Chinese politie hardhandig afrekende met prosterende mensen in Hong Kong. Op Weibo - het Chinese Twitter - schreef Liu Yifei dat ze achter de politie staat. Afgelopen zondag gingen weer 1,7 miljoen mensen naar verluidt vredig de straat op om te demonstreren voor meer democratie en tegen Carrie Lam, de bestuurder in Hong Kong.

#BoycottMulan
Uiteraard werd het bericht snel opgepikt. Het gevolg was de hashtag #BoycottMulan, dit uiteraard vooral om de actrice flink terug te pakken. De vraag is uiteraard welke impact de oproep tot de boycot zal hebben. Vooralsnog ziet de website Deadline weinig aanwijzingen dat het grote publiek de film langs zal laten liggen.

Ondanks dat Deadline om een reactie heeft gevraagd, kijkt Disney de situatie voorlopig nog even stilzwijgend aan. De onrust wordt ongetwijfeld intern bekeken.

Eerder onder vuur
Vanaf 27 maart 2020 moet Mulan in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn. De onderstaande verder prachtige trailer kwam overigens al eerder vuur. Deze zou een onjuist beeld geven van de geschiedenis van China.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Ik herinner me al het negatieve gezeik en gezeur rond brie Larson. Negatieve uitspraken richting de pers, over mannen en wat al niet meer. Iedereen riep op tot boycot...
En zie daar: 1, nog wat miljard opbrengst.
Al die onzin over boycot. Mensen gaan toch wel. Film zal geen miljard gaan opbrengen, maar dit heeft er niets onder te lijden

Coola

Avatar

Ugh mensen moeten niet zeiken. Bekende mensen mogen een eigen politieke voorkeur hebben etc. Al is die mening extreem rechts dan nog is dat haar/zijn goed recht.

Guyon2002

Avatar

''dit uiteraard vooral om de actrice flink terug te pakken''
Ze hebben hier vooral de studio mee, die actrice krijgt toch wel betaald

Rafael11

Avatar

Zelfs als het terecht zou zijn, dan nog zou zo'n boycott niks helpen tegen zo'n groot en machtig bedrijf als Disney.

horizon

Avatar

Vrijwel de gehele Chinese bevolking staat achter de overheid wat betreft Hong Kong. Was laatst nog artikel over op de NOS.

Xenolicker

Avatar

Disney moet haar gewoon ontslaan, en dan vervangen door James Wan.

Master Of Films

Avatar

Xenolicker "Disney moet haar gewoon ontslaan, en dan vervangen door James Wan."
Wat is dit voor een racistische opmerking. Je weet toch dat James Wan uit Maleisië komt.

Goku32

Avatar

Geen mushu in deze mulan dan is het niet de moeite waard om te gaan checken vind ik

Parisan

Avatar

Als je een film boycot moet het toch gaan om iets wat in de film zit, niet om wat een actrice zegt, of ze zou het wel heel bont moeten maken. Een simpele steunbetuiging aan de politie vind ik daar niet onder vallen.

KeesjeNL

Avatar

@ Coola Daar kan je van alles van vinden, maar zo werkt het nou eenmaal, Coola..

NieuwsFilm